S NYMBURKEM HRÁT UMÍME

S NYMBURKEM HRÁT UMÍME

řekl odhodlaně Levell Sanders při odpovědi na otázku, jakou má Děčín šanci v semifinálové sérii. 


S Levellem Sandersem, rozehrávačem Děčína, jsme si povídali v sobotu při Národním finále nejmladších minižáků, kam se jeden z nejzkušenějších hráčů Mattoni NBL přijel podívat. 

Těšíš se na zápas?

Jasně že se těším, s Nymburkem to bude zajímavá série. Je to dobrý tým a osobně proti němu rád hraji. Já se těším nejen na první zápas, ale i na celou semifinálovou sérii.

Vzpomínáš si na některé zápasy Nymburka více než na jiné?
V živé paměti mám všechny tři letošní duely. Myslím si, že z našeho pohledu, ač jsme všechny prohráli, jsme utkání neodehráli špatně. To dokazuje, že s Nymburkem hrát můžeme a že s Nymburkem hrát umíme. Protože se neustále zlepšujeme, věřím, že teď můžeme Nymburk porazit a vyhrát i celou sérii.

Vidíš nějaký rozdíl mezi zápasy základní části a play-off?

Rozdíl tam určitě je. U zápasů v základní části není vidět taková intenzita jako u zápasů play-off. Ve vyřazovacích zápasech si všichni velice dobře uvědomují, že jeden jediný zápas může rozhodnout o budoucnosti týmu, o tom, zda se posune dál nebo pro něj sezona končí.

Poznamenala vás skutečnost, že jste hráli o jeden zápas více a měli jste méně času na odpočinek?

Pokud by se to na nás podepsalo, tak jedině v pozitivním smyslu. Každý rád hraje a nemá rád dlouhé přestávky mezi zápasy. Týden na regeneraci bohatě stačí a tedy o vyšší únavě nemůže být řeč.

Myslíš, že bude pro Nymburk první zápas na domácí palubovce velkou výhodou?

První zápas je sám o sobě důležitý. Ten, kdo ho vyhraje, bude mít do celé série více sebevědomí. Pochopitelně pro Nymburk je výhodou, že budou hrát doma, protože doma jsou velice silní, ale zdůrazňuji, že více než na domácím prostředí záleží na výhře v tomto utkání.

Můžeš vybrat konkrétní jméno hráče, na kterého je třeba si dávat nejvíce pozor?

Mohu jmenovat celý nymburský tým….. Pokud chceš jména, budiž. Každý zná Petra Bendu a každý ví, jak je pro Nymburk důležitý a jak dokáže být nebezpečný. Dále třeba Afik Nissim, který je zkušený hráč. Ví, jak rozehrávat, umí dobře střílet…. Já bych se nechtěl rozpovídat o jednotlivcích, ale chci zdůraznit týmovost nymburských hráčů. Každý, kdo nastoupí do zápasu, je schopný bez problémů zastat tu pozici, na kterou přišel a dovede být něčím nebezpečným. Nymburk prostě není jen soubor individualit.

Proti komu se ti hraje lépe, proti Afikovi nebo Mikovi?

Nepreferuji hru ani proti jednomu z nich, oba dva jsou velmi dobří basketbalisté, ale každý je jiný typ hráče. Afik je více klasický rozehrávač, Mike zase hraje dobře v obraně a solidně střílí.

Jak dlouhou sérii očekáváš?

To nechci odhadovat. Jediné, co vím, je, že chceme vyhrávat a postoupit do finále. Jestli by se nám to povedlo v pěti zápasech, nemohl bych litovat úsilí, které bychom tomu museli obětovat.

 
 
 
  
 
vloženo: 13.05.2011 02:42 / přečteno: 10292x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.