SEMIFINÁLE SE BLÍŽÍ

SEMIFINÁLE SE BLÍŽÍ

V sobotu začíná semifinále play-off. Našim soupeřem je tým Děčína, který postoupil ve čtvrtfinále přes Ostravu. 

S Děčínem, pro který to bude čtvrté semifinále za posledních deset let, jsme se v této části vyřazovacích bojů utkali jednou a to při jejich první semifinálové účasti v sezoně 2005/06. Do finále jsme postoupili po dvou jasných domácích výhrách 86:60 a 92:61. Ve druhém utkání na domácí palubovce nás Severočeši trochu zlobili a zvítězili jsme „jen“ 90:83.

I tentokrát začínáme doma a vedení klubu připravilo pro diváky prvního zápasu několik příjemností. Každý, kdo přijde na kterékoliv utkání semifinálové série v tričku nebo dresu s logem klubu a nějakým hudebním nástrojem na povzbuzování (řehtačka, trumpeta, buben, tleskátko - možno zakoupit ve FanShopu), bude mít vstup volný. Dále uvidíte speciální vystoupení našich cheerleaders a také prvních 200 diváků dostane malý dárek.


O našem soupeři jsme si chvíli před středečním tréninkem povídali s nejzkušenějším nymburským hráčem a kapitánem Ladislavem Sokolovským.

V čem je náš semifinálový soupeř nebezpečný?

Děčín je předně dobrý tým už jen tím, že se probojoval mezi poslední čtyři družstva play-off a také v základní části se stále pohyboval na předních místech tabulky. Děčín je velice bojovný tým, má kvalitního trenéra, hraje hodně podle určených pravidel a hráči až tak moc neimprovizují. Tím, že dovedou plnit pokyny trenéra, jsou velmi silní. Hodně nebezpeční jsou především v domácím prostředí, kde na zápasy chodí hodně diváků, kteří je dovedou náležitě vyhecovat.

Mají vyrovnaný kádr?

Mají dva výborné rozehrávače – Sanderse s Hatcherem a mají velice slušné pivoty, doposud byla nejméně nebezpečná křídla, ovšem na těchto pozicích někdy zaskakují Sanders a Hatcher.

Co je třeba udělat v prvním zápase?

Děčín si svůj letošní cil splnil, a proto se dá předpokládat, že budou uvolněnější. Důležitý bude začátek, protože jsme teď byli deset dní bez zápasu. Musíme dát najevo, že i přesto jsme dobře připravení. Nasazení, kterým se prezentujeme během zápasu, je třeba ukázat hned na začátku.

Deset dní bez zápasu je pro Tebe pozitivem nebo negativem?

Je jedno, jak to cítím já. Mně osobně to nevadí a nevím, zda to vadí mým spoluhráčům. Náš soupeř na tom je podobně, také měl týden bez zápasu.

Myslíš, že už konečně přijde dost diváků?

Jsem rád, že si nebudeme konkurovat s mistrovstvím světa v hokeji, takže se budeme moci těšit na plnější halu. Věřím, že přijdou ti nejvěrnější a že s sebou vezmou i kamarády. Přeci už nás nečeká v této sezoně moc zápasů.

Měli by přijít vyzbrojeni trumpetami a v dresu….

Bylo by to hezké. Ale za ti, kdož nemají žádný hudební nástroj ani triko s logem klubu, ať přijdou také. Lepší když přijde tisíc „v civilu“ než čtyři stovky v trikách. 

 
vloženo: 12.05.2011 06:25 / přečteno: 9474x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.