ENERGIE MÁM JEŠTĚ DOST

ENERGIE MÁM JEŠTĚ DOST

říká trenér Kolína Predrag Benáček. Po telefonu jsme ho zastihli v sobotu na kolínském náměstí, když si přijel vyzvednout svoje auto. 

"Po pátečním zápase jsem nechtěl riskovat odebrání řidičského průkazu," naznačil s úsměvem trenér, který letos získá medaili z Mattoni NBL, jak probíhala oslava postupu do semifinále. 

  

Kolik energie vám zůstalo po pětizápasopvé bitvě s Pardubicemi?

Bylo to sice hodně náročné, hodně mě čtvrtfinálové zápasy vyčerpaly, ale energie mám stále dost (úsměv). Nejnáročnější je to, že nemám žádného asistenta, a tak musím připravovat hráče na zápas, udělat si skauting a zápas pak i vést. Když se hrály za pět dní tři zápasy, bylo to opravdu náročné.

V jednom rozhovoru jste říkal, že jste na Pardubice připravil speciální obranu, kterou použijete i na Nymburk. Bude to na nás stačit?

To uvidíme. Ovšem mezi Pardubicemi a Nymburkem je jeden velký rozdíl. Pardubice jsou tým, který musí hrát hodně organizovaně a většinu úspěšných akcí mají naplánované až do samotného konce. Pokud jsme jim akci naší obranou přerušili, dostávali se do těžkostí. Pardubičtí hráči nejsou tolik tvořiví jako hráči Nymburka a nemají ani tak velkou volnost.

Jak velký výkonnostní rozdíl je mezi Pardubicemi a Nymburkem?

Pardubice jsou souhrn českých reprezentantů současných, bývalých nebo budoucích a k tomu mají tři vynikající cizince, kteří patří ke špičce v české lize. Já jsem byl přesvědčený, že budou bojovat až ve finále. Nymburk má dvanáct vynikajících hráčů, navíc si trenér může ještě vybírat, které ze zahraničních posil nominuje k zápasu. Styl hry Nymburka je jiný než Pardubic. Jejich hra vychází z tvrdé obrany, která nutí protihráče k chybám, které pak Nymburk trestá lehkými koši z protiútoků. Proto se musíme snažit přinutit Nymburk, aby s námi hrál postupný útok.

Stihnou klíčoví hráči za pět dní doplnit síly?

To se uvidí až ve středu. Našim problémem je, že klíčoví hráči jsou starší sedmadvaceti let. Po pěti náročných zápasech nás čekají ještě náročnější utkání, na které se Nymburk mohl v klidu připravovat deset dní.

Předpokládáte tedy v semifinále větší zapojení ostatních hráčů?

Rád bych dal v zápasech semifinále šanci všem dvanácti hráčům, které mám k dispozici.

Je určitá šance, že se Nymburk bude v prvním utkání pomaleji dostávat do tempa. Jak velkou důležitost přikládáte prvnímu utkání?

Já si myslím, že nejdůležitější bude druhý zápas nás doma. Pokud ho zvládneme a vyhrajeme, může být série ještě zajímavá. Věřím, že naši fanoušci opět vytvoří vynikající kulisu, že k tomu přispějí i nymburští, kteří určitě v hojné míře do Kolína přijedou.

Které individuality Nymburka se vám líbí?

Mně se vždycky líbil Petr Benda. To je zlatý hráč pro každého trenéra. Respektoval ho jak Muli Katzurin, tak Ronen Ginzburg nebo ještě před tím Miki Pospíšil v Brně. Vynikající atletické schopnosti má Pavel Pumprla, který se od příchodu do Nymburka ještě hodně zlepšil a je z něho slušný evropský hráč. Líbí se mi Radek Nečas, který je taková moderní čtyřka a který dokáže ubránit hráče od rozehrávače po pivota. Respektuji i zkušenosti Ládi Sokolovského, jehož hra v průběhu sezony několikrát pomohla Nymburku k vítězství. Líbí se mi individuální výkon Tre SImmonse. I když, jak vždycky říkám, si přijde do zápasu se svým vlastním míčem, jeho individuální dovednosti jsou vynikající. 

Predrag Benáček - 2011

Predrag Benáček se narodil 29.3.1959 v Sarajevu. Od roku 1975 hrál 13 let v rodném městě v týmu Bosna Sarajevo. Poté odešel na čtyři roky do Řecka do týmu Panionios a od roku 1992 do 1994 hrál a zároveň trénoval tým z Mariboru. V dalších šesti letech trénoval mládežnické týmy ve Spartě Praha. V roce 2000 začal trénovat Slavii Kroměříž, odkud přišel k nám. S družstvem Nymburka získal svou první medaili v Mattoni NBL a to bronzovou. Stříbrnou v dalším roce 2003 už nezískal, protože se v únoru 2003 cesty jeho a Nymburka rozešly. V sezoně 2003/04 vybojoval s týmem Prostějova postup do nejvyšší soutěže a rok nato získal s tímto klubem další bronzovou medaili. Dva roky na Kypru v týmu z Limassolu pak v sezoně 2007/08 vystřídal ředitelováním v Borac Nektar Banja Luka. V roce 2008 přišla nabídka na návrat do Čech do Kolína. Predrag jí přijal a letos čtvrtým rokem trénuje BC Kolín. 

    

 
vloženo: 30.04.2012 03:10 / přečteno: 9916x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.