KOLÍN JE ÚTOČNĚ LADĚNÝ TÝM

KOLÍN JE ÚTOČNĚ LADĚNÝ TÝM

O pár slov k prvním zápasu semifinále jsme požádali také trenéra nymburských Ronena Ginzburga. 

Jak moc jste překvapený, že soupeřem bude Kolín a ne Pardubice?

Nebylo to pro mě zase tak velké překvapení, protože Kolín má proti loňsku jiný tým a v sezoně hraje úplně jinak než v minulých sezonách. Poté, co Pardubice ztratily dva, tři hráče kvůli zranění, se necítím tolik překvapený z postupu Kolína do semifinále. Myslím si zároveň, že i v případě kompletní soupisky Pardubic by byla čtvrtfinálová série otevřená.  

Do jaké míry je nutné měnit taktiku přípravy proti Kolínu oproti přípravě na Pardubice?

Pardubice a Kolín jsou dva zcela rozdílné týmy. Kolín má na své straně více útočného potenciálu. Jejich podkošoví hráči nejsou typickými pivoty, spíše to jsou „čtyřky“ a všichni hráči ze základní rotace jsou nebezpeční pro soupeřův koš.  

Jak velkou výhodou pro nás je únava Kolína, který má užší rotaci a více zápasů v posledních 14 dnech?

Je pravda, že Kolín teď hrál co dva dny zápas, ale my máme za sebou více než sedmdesát zápasů. Proto si nemyslím, že by měla být možná únava Kolína naší výhodou.

Co považujete za nejsilnější zbraně Kolína?

Jak jsem již říkal, Kolín je spíše útočně laděný tým. To je jejich velká devíza zvláště ve spojení s dobrou chemií, které vyzařuje z kolínského týmu v každé minutě zápasu.

Které hráče v týmu Kolína považujete nejdůležitější a čím jsou pro ně nepostradatelní?

Je těžké vyjmenovat jednoho, dva nebo tři hráče, protože Kolín je jako celek hodně nebezpečný. Ukazoval to i ve čtvrtfinále, kdy nebyl v jejich dresu stále stejný lídr. V každém utkání se našel jiný hráč, který vzal na sebe zodpovědnost v klíčových momentech zápasů nebo byl nejlepším střelcem týmu.

Kolín často praktikuje zónovou obranu, nám chybí z důvodu zranění Lukáš Palyza, jeden z výborných střelců z perimetru. Může tato skutečnost zvyšovat cenu akcií Kolína?

To, že soupeř hraje zónu, neznamená, že jedinou zbraní pro útočící družstvo je střelba z dálky. Navíc my máme i bez Lukáše vynikající střelce z perimetru. V zónové obraně soupeře je důležitá i kvalita hry ve vymezeném území pod košem nebo rychlost útoku. Také v těchto herních prvcích dokážeme být hodně nebezpeční. Více mě mrzí, že se Lukáš nemůže podílet svou hrou i při vyřazovacích bojích.

Považujete pro vývoj série důležitější první nebo druhý zápas?

Každý zápas před tím než začne je v ten okamžik tím nejdůležitějším. Dnes je pro ně nejdůležitější zápas, který budeme hrát ve středu. Když se mě zeptáte ve čtvrtek, bude to ten sobotní.

 
vloženo: 30.04.2012 23:45 / přečteno: 8619x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.