JASNÝ ZÁPAS, JEDNOZNAČNÝ VÝSLEDEK

JASNÝ ZÁPAS, JEDNOZNAČNÝ VÝSLEDEK

Především výborné nástupy do prvních tří čtvrtin zápasu rozhodly o naší pohodové výhře nad pátým celkem tabulky Kolínem v poměru 108:65.

Na úvod si vzal hlavní slovo Rado Rančík. Po čtyřech minutách zápasu byl stav 10:4, naše hvězda se na tom podílela šesti body, ke kterým přidala dva doskoky, jednu parádní asistenci a také jeden faul. První úspěšnou trojku zápasu k tomu za chvíli vypustil z rukou Pomikálek. Kolín ale zpočátku střelecky držel krok a tak náš náskok mírně povyrostl až po úspěšném nájezdu Nečase, který následným trestným hodem potrestal faul kolínského pivota Benačeka. S koncem první čtvrtiny svítilo na tabuli skore 25:15.

 

S úvodem druhé části jsme rychle přidali šest bodů, což vedlo kolínskou lavičku k prvnímu time outu. Po něm se za tři body rychle po sobě trefili hostující Bolds a Zuzák, ale to zastavilo postupné navyšování nymburského náskoku jen na chvíli. Nejaktivnejší ze soupeřů Bolds sice parádně zasmečoval útočný doskok, za pár vteřin však na druhé straně prosvištěl obroučkou tříbodový pokus Cartera. Diváky potěšil i Bendův blok na kolínského rozehrávače Ubillu. Další pohledná Boldsova samostatná akce a střela s klaksonem zmírnila poločasový náskok Nymburka na 19 bodů – 53:34. Kolínský draedař byl o půli se 16 body nejlepším střelcem zápasu, v patách měl ale čtrnáctibodového Rančíka.

 

Hbitý nástup do další čtvrtiny znamenal další blokový nárůst našeho skore. Když se Kolín (jak jinak než po akci Boldse) poprvé ve druhém poločase trefil, svítila už na ukazateli domácího počtu bodů číslovka 64. Jedenáctibodová šnůra tak definitivně otupila kolínské snahy přinést do zápasu aspoň nějaké náznaky dramatu.

 

Stobodovou hranici jsme prolomili pět minut před koncem, zatímco na kontě Kolína byl v tu dobu zhruba poloviční stav. Pak se nejkrásnější akcí večera zaskvěl smečující Nečas.

 

Vývoj skóre se s posledním klaksonem zastavil na cifře 108:65. Připsali jsme si tak celkově už čtyřiadvacátou výhru z odehraných pětadvaceti kol letošního ročníku Mattoni NBL. Výborný Bolds si nakonec uchoval pozici nejlepšího střelce utkání (25 bodů), na závěr si však trochu pokazil dojem zbytečnou technickou chybou. Nejvíc bodů za Nymburk nastřílel Rado Rančík (16).


Ve fotogalerii najdete fotografie ze zápasu

 
vloženo: 06.03.2013 21:26 / aktualizováno: 07.03.2013 07:59 / přečteno: 9404x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.