OHLASY PO 3.ČTVRTFINÁLE

OHLASY PO 3.ČTVRTFINÁLE

Názory trenérů a hráčů na utkání i celou sezonu najdete následujícím článku (doplněno)

Ken Scalabroni - trenér USK

Jak jste viděl zápas a celou sérii s Nymburkem?

První půlku zápasu se nám dařilo, protože Nymburk nehrál tak dobře jako v prvních dvou zápasech. Pak ale nastoupili o dvě třídy výš. Nemohli jsme se dostat ke koši, špatně se nám střílelo, nepouštěli nás ke střelbě. Prostě do nás zapíchli nůž a dvakrát s ním otočili.

Dostat takovou lekci je pro nás vlastně z mnoha důvodů pozitivní. Náš každoroční cíl je doslat se do play off a to se nám podařilo. Hlavní přínos vidím v tom, že naši mladí hráči se museli poměřit se standardem, který Nymburk odvádí. Hlavní ponaučení spočívá v tom, že se musí neustále zlepšovat a zlepšovat, dokud nebudou schopní se tomuto standardu vyrovnat.

Můžete porovnat Nymburk v minulé a v této sezoně?

Letošní tým mám radši, protože ukázal několik různých tváří. Viděli jsme je na začátku sezony, kdy hráli velmi konzistentně. Po padesáti šedesáti zápasech pak bylo znát, jak moc jsou unavení, což je normální. Pak skončili v Evropě, odpočali si, potrénovali a najednou tu máme zase úplně jiný tým. Ptal jsem se Vojtěcha Hrubana, kolikátý že to hráli dnes zápas a že prý asi sedmdesátý čtvrtý. Nechci je úplně přechválit, ale ztratili za celou sezonu jenom jeden zápas v lize a prokázali, že na české scéně jsou oni tím týmem, který si tu každý přeje porazit.

Nebál jste se o Vojtu Hrubana, když z USK přestupoval do tak kvalitního týmu?

Vůbec jsem o něj neměl obavy. Trénoval jsem ho pět let a viděl, že má talent, pracovitost i charakter. Potřeboval akorát mnohem větší výzvu.  A tu našel v Nymburce. Je to tým, ve kterém musel prokázat, že na to má. Nikdo mu nedal nic zadarmo. Každou minutu, kterou odehrál, si musel tvrdě vybojovat. Byla to pro něj obrovská výzva. Hrál v týmu, kde každý z hráčů dokáže podat fantastický výkon. První rok měl skvělý a teď se může dál rozvíjet.

Jak dlouho myslíte, že může v Nymburce zůstat?  Má na to se posunout do špičkového evropského týmu?

Evropský basketbal je velmi rychlý, což je i Vojta. Je velmi flexibilní a atletický. V zásadě záleží jenom na něm a na jeho vlastním rozhodnutí, kam to chce dosáhnout. Podívejte se na Pumprlu. V české lize hrál tři roky a dnes hraje ve Španělsku a rozhodně nepatří mezi hráče, kteří tam vysedávají na lavičce. Nymburk je skvělý tým pro mladé hráče. Ideální zastávka, jak se dostat dál. Už jenom kvůli tréninku s dobrými hráči. S těmi pouze průměrnými se nezlepšíte.


Neno Ginzburg, trenér Nymburka
Dotáhli jsme sérii do vítězného konce a fanouškům zprostředkovali hezký basketbalový zážitek a již šestou stovku v řadě. Teď nás čeká dlouhá pauza, ve které se budeme svědomitě připravovat na semifinále.

Mike Efevberha

Co říct k zápasu?

Jsem rád, že to máme za sebou. USK hráli dnes mnohem intenzivněji a bylo vidět, že chtějí vyhrát. Ale my jsme zůstali soustředění a každý si odvedl výkon, který se od něj očekával.

Byl to nejtěžší zápas z celé série?

Pro mě osobně to byl spíš jeden z těch lehčích zápasů. Chtěl bych, aby další zápasy byly podobné, ale to se samozřejmě nestane. USK mělo dneska pár dobrých akcí, ale my jsme si to prostě v pohodě pohlídali.

Čeká vás dlouhé volno, jak ho budeš trávit?

Budu odpočívat, co nejvíc to půjde. Dostaneme dva dny volno. Možná se podívám do Prahy, ale hlavně si vyléčím svoje drobná zranění a připravím se co nejlépe na další zápasy.

Můžeš popsat celou sérii proti USK?

Každý soupeř si zaslouží respekt, ale tohle byla opravdu snadná série. Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli, soustředili se na každý zápas. Ukázali jsme ostatním týmům, že si jdeme pro titul.

Co čekáš od další série v play off?

Snad to bude podobné. Každý tým se na nás bude chtít vytáhnout, takže to nebude možná tak jednoduché, ale věřím, že zase postoupíme. Bylo by fajn jít dál zase po třech zápasech.

 
Demond Tweety Carter

Tvůj pohled na zápas?

Všechno se odvíjí od toho, jak dobře se dokážeme soustředit a jak nás dokáží trenéři připravit na zápas. Každé utkání může být tvrdé, ale my jsme byli skvěle připravení a dokázali si skvěle udržet koncentraci po celý zápas a plnit přesně trenérovy pokyny.

Který ze tří zápasů proti USK byl nejtěžší?

Všechny zhruba stejně. Je úplně jedno, kolikátý to byl zápas. Pořád musíme hrát přesně to, co po nás chce trenér. Přesně plnit jeho požadavky. Musíme se maximálně koncentrovat na každé utkání  a neřešit, jaký je stav série.

Co čekáš od semifinále?

Jak pořád opakuji, každý zápas je těžký a nic jiného od semifinále neočekávám. Těším se na další průběh play off, to je asi všechno, co k tomu teď můžu říct.


Rado Rančík

Dneska jsme zápas opět odehráli tak, jak bylo potřeba. Vyhráli jsme o 52 bodů a k tomu se asi moc dodat nedá. Jsem rád, že jsme i ke třetímu zápasu, který bývá obvykle nejtěžší, přistoupili zodpovědně.  Stejně jako v ostatních zápasech jsme si dali stovku a z toho se radujeme nejvíc.

Tím, že jsi nebyl jejím autorem, tak se raduješ ještě více…

(smích) přesně tak… dvě kila zůstala v peněžence.

 Celá čtvrtfinálová série byla jednoduchá. Jak těžká bude semifinálová?

Ať bude soupeřem kdokoliv, pokud budeme hrát zodpovědně, rychle a tvrdě v obraně, nemáme se čeho obávat. Doufám, že se obě sérii o mnoho lišit nebudou.

Jak strávíš nadcházející volné dny?

Odjíždím s manželkou a dcerou domů do Bratislavy, abych také ukázal prarodičům jejich vnučku… Abych pravdu řekl, teď máme dva dny volna a já chci úplně vypnout od basketbalu.  

 
Michal Šotnar

Bylo vidět, že Nymburk je úplně jinde než my – v obraně, v útoku… v tuhle chvíli na ně absolutně nemáme. Oni se dokáží na hráče soupeře výborně připravit. Stačí se jen podívat trochu zpátky. Slavík dal proti Opavě třikrát za sebou dvacet bodů, ale v dalším utkání proti Nymburku ani bod. V prvním čtvrtfinále skóroval Vocetka 15 bodů a ve druhém ani bod. Ve druhém jsem zase nejvíce bodů dal já a dnes taky ani bod. Na tohle ještě nejsme zvyklí, v A2 určitě ne.

 
Pavel Houška

Dnešní zápas byl podobný jako všechny předcházející. Chtěli jsme sérii rychle uzavřít a to se nám povedlo, i když byl vstup do utkání trochu kostrbatý. Mysleli jsme, že to půjde samo, ale v soukolí byl trochu písek a bylo potřeba ho vyklepat.

Pamatuješ si na svou první trojku v zápase?

Dobíhali jsme rychlý protiútok, zastavil jsem se na středu nahoře na trojce, přišla přihrávka, ani nevím od koho. Koukl jsem se kolem sebe, nikde nikdo, tak jsem to prostě vystřelil.

Co kdybys nedal, na doskoku tam, myslím, nikdo nebyl?

Trefil jsem se a tím co by kdyby, se nebudeme zabývat (smích).    

Čekal jsi, že série bude tak jednoduchá?

Věděli jsme, že vyhrajeme ve třech zápasech, ale že bude série až tak jednoduchá, jsem opravdu nečekal. USK v sezoně nepředvádělo špatné výkony, zaslouží si určitě respekt a pochvalu, protože dokázali do ligových bojů zapojit celou řadu vlastních odchovanců.

Co se dá očekávat od dalšího kola?

I když teď vůbec nevíme, kdo bude našim soupeřem, předpokládám, že to tak jednoduché nebude.   


Drew Naymick

Přáli jsme si to ukončit tady po třech zápasech. Kluci dneska hráli sakra dobře. Ovládli jsme zápas především v obraně, měli jsme dost energie. V prvním poločase to tolik neklapalo, ale pak jsme v obraně něco změnili a začalo to fungovat. Ve třetí čtvrtině jsme definitivně rozhodli. Jsem šťastný, že je první kolo za námi a že jsme postoupili.

 
vloženo: 27.04.2013 11:55 / aktualizováno: 28.04.2013 09:26 / přečteno: 9902x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.