VILNIUS NAD SÍLY NYMBURKA

VILNIUS NAD SÍLY NYMBURKA

Basketbalisté Nymburka ve svém druhém pražském vystoupení podlehli litevskému týmu Lietuvos Rytas Vilnius 61:76. S euroligovým soupeřem drželi krok pouze v první čtvrtině.

Začátek zápasu obstarala one man show Radoslava Rančíka, který za necelé dvě minuty sám nastřílel prvních 10 bodů Nymburka. Ty rozložil do dvou trojek a dvou střel za dva body. Kouč Rytasu  Dirk Bauermann zareagoval oddychovým časem, po němž hosté nástup Nymburka zastavili. Když téměř s prvním klaksonem trefil dalekou trojku Gacevičius, byl po první čtvrtině stav 19:19.


Ve druhé části Rytas ovládl útočný doskok, a šel de vedení. Nymburk se těžko prosazoval proti pozorné a těsné obraně. Rozdíl byl také ve výkonu podkošových hráčů. Například pětatřicetiletý veterán Darius Songalia pod oběma koši ukazoval, proč strávil osm sezon v NBA. Rytas ve druhé části převzal otěže zápasu a do konce už je nepustil z rukou. Poločasová ztráta Nymburka ale nebyla ještě nedostižná. Soupeři byl na dostřel osmi bodů.


Už na začátku druhé půle nasbíral čtyři fauly do té doby druhý nejlepší střelec Vilniusu Juan Palacios a nadlouho vypadl hostům z rotace. Rytas s tím ale neměl problém a dál navyšoval svoje vedení. Jeho útočné akce byly znatelně pestřejší a rychlejší než nymburské, obrana pevnější. Když bylo potřeba, padaly Vilniusu důležité trojky, kterých nakonec v zápase nasázel 11. Na konci třetí části už měli hosté šestnáctibodový náskok.


Šest minut před koncem se Rytasu vyfauloval po Palaciovi také Songalia. Bylo to v momentě, když Nymburk ztrácel třináct bodů. Následná trojka Jelovace ale naznačila, že Nymburk to bude mít s dotahováním velmi složité, i když soupeř už přišel o dvě své opory. Domácí se ještě snažili výsledek zkorigovat a před vlastními fanoušky bojovat až do konce, ale jejich odpor definitivně zlomily dvě trojky Gacevičiuse v poslední minutě. Rytas vyhrál v Praze 76:61 a poskočil v tabulce skupiny A až na třetí místo. Nymburk je po pěti zápasech na šestém, tedy posledním postupovém místě.


Nejvíce bodů: R. Rančík 17, Page 15, Mahalbašič 12 - Gecevičius 20, Jelovac 16, Songaila 10. Fauly: 21:27. Trestné hody: 23/18 - 14/9. Trojky: 5:11.

 
vloženo: 10.11.2013 19:02 / přečteno: 8791x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.