V TOMTO TÝDNU POUZE KOLÍN

V TOMTO TÝDNU POUZE KOLÍN

Nymburští basketbalisté sehrají v tomto týdnu pouze jedno soutěžní utkání a bude jím páteční polabský duel s Kolínem.

S týmem kolínských Medvědů se nymburští Lvi utkali celkem jednatřicetkrát, z toho dvakrát v rámci přípravných předsezonních zápasů a jednou v Českém poháru. Pouze jednou odešel král zvířat poražen. Byl to druhý zápas semifinále play-off sezony 2011/12, kam se Kolín dostal po překvapivém vítězství ve čtvrtfinále nad Pardubicemi. Trenér Benáček připravil hodně překvapivou taktiku zápasu, při které odstupoval od nymburských hráčů a nechával je hodně střílet z dálky. Vzhledem k špatné úspěšnosti střelby hostů slavila taktika úspěch a Kolín mohl slavit premiérové vítězství nad svým slavnějším sokem.

 

Ještě jeden zápas zůstal v myslích nymburských fanoušků. Bylo to utkání z října 2009, které se hrálo opět v Kolíně. O výsledku se rozhodovalo až ve druhém prodloužení. To první zařídil Terry Smith několik vteřin před koncem normální hrací doby, druhé prodloužení pro změnu zachraňoval Ron Lewis z čáry trestného hodu. Vítězství Nymburka jako takové ale zachraňoval kapitán Ladislav Sokolovský třiceti body s pěti trojkami, trestnými hody 9/9, osmi doskoky a třemi zisky, to vše za 43,5 minuty na palubovce.

 

S Kolínem pojí Nymburk například trenér Predrag Benáček, který před dvanácti lety získal pro Nymburk historicky první bronzovou medaili z NBL a medaili ze stejného kovu získal o deset let později i pro Kolín. Hráčskou stopu zanechal v Kolíně také nynější technický asistent Lvů Michal Hubálek a v Kolíně také hrál Martin Kříž.

 

Před sezonou se Kolínem prohnalo zemětřesení a tým prošel velkou hráčskou obměnou. Z původního týmu zůstali jen David Machač a Standa Zuzák a tým má na soupisce aktuálně pouze deset hráčů. „I přes velké hráčské rošády, styl hry Kolína se příliš nezměnil. Medvědi využívají především hru svých amerických hráčů, kteří někdy hrají až příliš individualisticky. Pod košem podává stabilní výkony David Machač. Největší sílou Kolína je trojková střelba, a pokud se jim daří, zápasy vyhrávají,“ zhodnotil silné stránky Kolína Michal Hubálek a přidal také nedostatky týmu soupeře: „Slabinou je horší obrana a práce na doskoku“.

 

Jak už bylo výše řečeno, hlavní opory hledejme u hráčů z Ameriky. Nejlepším střelcem je A.Mitchell s průměrem 17,4 bodů na zápas (v Mattoni NBL letos čtvrtý nejlepší střelec), který v Kolíně vede i tabulku nejužitečnějších hráčů. Druhým nejproduktivnějším hráčem je R.Field (11,2 bodů) a se stejným bodovým nástřelem najdeme na soupisce Davida Machače, který od listopadu, kdy překonal hranici 6000 nastřílených bodů, patří do třicítky nejproduktivnějších hráčů české ligy všech dob. „Mitchell je střílejíc rozehrávač, který hraje hodně s balónem, má dobrou střelu i nájezd. Machač má kromě klasické podkošové práce velice dobrou střelu z dálky a výborně umí využít spolupráce s rozehrávačem,“ ohodnotil nebezpečné vlastnosti dvou opor Michal Hubálek a přidal ještě jeden postřeh: „Přijde mi, že v letošní sezoně se David do zakončení tolik nedostává a tým nedokáže řádně využít jeho možnosti.“

 

Jaká byla atmosféra před utkáním s Nymburkem v minulých letech, umí Michal Hubálek posoudit z vlastní zkušenosti: „Nálada panovala vždy uvolněná, hráči i trenér věděli, že v utkání nemají co ztratit. Pokud si pamatuji, příprava před Nymburkem byla stejná jako před jiným zápasem. Zda je čas před utkáním Kolín – Nymburk letos jiný, nedokážu posoudit.“

 

Utkání proti aktuálně osmému týmu tabulky Farfallino Kolín začíná v pátek ve Sportovním centru v 18:00 hodin. 

 
vloženo: 26.02.2014 00:50 / přečteno: 8575x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.