ROZLUČKA PROTI PETROHRADU

ROZLUČKA PROTI PETROHRADU

Nymburk čeká v pondělí rozlučka se sezonou v mezinárodních soutěžích. Po vypadnutí v Eurocupu je na programu i poslední zápas VTB ligy, kde se na rozdíl od prvně zmíněné soutěže bohužel nepodařilo postoupit do play off. I proto se chce tým loučit vítězstvím a dopřát tak sobě i fanouškům částečnou satisfakci.

V Eurocupu Nymburk sice v osmifinále play off vypadnul s Kazaní, ale dostat se mezi šestnáct nejlepších týmu této soutěže bylo při letošním formátu a nalosování zřejmě nymburským maximem a zároveň velkým úspěchem.


Českému zástupci v soutěži se ale znovu nepodařilo v této sezoně postoupit do play off prestižní VTB ligy, jejíž jádro tvoří silné a bohaté týmy ze zemí bývalého Sovětského svazu. V posledním zápase základní části by se tak aspoň chtěl revanšovat vítězstvím svým fanouškům za letošní podporu.


„Dobré je, že se to nakonec hraje v Nymburce, což je pro nás příjemnější. Bude to takové rozloučení za sezonou v evropských soutěžích, které bude hodně důležité proto, abychom nekončili VTB ligu se špatným pocitem. Takže zápas tabulkově o ničem, ale na druhou strašně důležitý pro náš pocit,“ uvedl křídelník Vojtěch Hruban před zápasem, který byl původně v programu pražské Tipsport arény.


Nymburk může v tabulce skupiny A ještě přeskočit odstoupivší Doněck a posunout se na osmé místo. Spartak už má postup do play off zajištěný. Skončí na posledním šestém místě zaručujícím vstupenku do vyřazovací části. I přesto se dá čekat, že ve Sportovním centru bude k vidění kvalitní basketbal.


„Tabulkově už není moc o co hrát. Hrajeme spíš o svojí basketbalovou čest a chceme tímto zápasem také poděkovat fanouškům, kteří jsou tuto sezonu skvělí jako vždycky. Podporovali nás, ať se stalo cokoliv a my jim to chceme vrátit dobrým zápasem a vítězstvím,“ ujišťuje Vojtěch, že Nymburk půjde do zápasu se silnou motivací.


V Petrohradu prohrál před Vánoci Nymburk první vzájemný souboj 67:72. V odvetě tak má svému soupeři co vracet. Utkání ve Sportovním centru začíná v pondělí v 19:00.

 
vloženo: 21.03.2014 20:18 / přečteno: 9959x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.