KOUČ KEMZURA PŘED PROSTĚJOVEM

KOUČ KEMZURA PŘED PROSTĚJOVEM

Kouč Nymburka Kestutis Kemzura ví, že ho v Mattoni NBL čeká papírově nejtěžší zápas. S Prostějovem, dlouhodobě druhým nejlepším českým týmem, se v neděli utká na jeho palubovce. Bude to třetí vzájemné měření s hanáckým týmem v této sezoně, takže litevský trenér sílu tohoto soupeře poznal.

Jeho tým v obou případech svou roli favorita zvládl, ale Prostějov pokaždé Nymburk potrápil. Poprvé to bylo hned po návratu z podzimního třízápasového turné v evropských soutěžích a po druhé nedávno ve finále Českého poháru.

„Ani jednou to nebyl lehký zápas. Doma jsme nevyhráli nijak velkým rozdílem (o 6 bodů, pozn.) a ve finále Českého poháru jsme zdánlivě bezpečně vedli, když se Prostějov dokázal vrátit do zápasu a výrazně ho zdramatizovat. Je to fyzicky založený tým, nebojí se jít do kontaktu. Uvidím, jestli tam pojedeme se všemi hráči, nebo bude někdo ještě odpočívat, ale jsme už kompletní. První místo v základní části už nám sice nikdo nevezme, ale to není důvod pro ztrátu koncentrace. Čeká nás největší domácí soupeř, který bude hrát tvrdě,“ řekl hlavní trenér na adresu Prostějova.
 

S velkou pravděpodobností se oba soupeři znovu potkají až ve finále play off. Prostějov je s přehledem druhý v tabulce a i letos nemá jiný cíl, než se tam dostat. „Finálové složení se dá takto očekávat, ale ještě je předčasné o tom mluvit. Zápas ale určitě přinese nějaké poznatky, které se budou hodit. Prostějov je v posledních letech pravidelným finalistou a i letos ukazuje, že zůstává na svých pozicích,“ uvedl kouč, který nastínil jeho silné stránky.

 

„Hlavně v obraně velmi fyzický tým, který se nebojí hrát tvrdě a hodně běhat. Musíme se na to připravit a s jejich hrou se vyrovnat. Prostějov má několik nebezpečných střelců z venku, ať už je to Bohačík, Pandula nebo Slezák. Má také zkušené podkošové hráče Nečase a Švrdlíka. Tým hraje v podobném složení už dlouho a to je vždycky výhoda. Jeho solidní obrana nám bude určitě dělat problémy, tuší nymburský trenér.


 
vloženo: 29.03.2014 11:26 / přečteno: 8333x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.