V NEDĚLI V ÚSTÍ

V NEDĚLI V ÚSTÍ

Ve stejný den a čas nastoupí týmy mužů a žen proti svým soupeřům v dalším pokračování NBL respektive ŽBL. Zatímco ženy v neděli zamíří do Trutnova, muže bude hostit Ústí nad Labem. Oba zápasy začínají v pět odpoledne.

Poslední zápas hrálo Ústí v pátek. V předehrávce 28.kola porazilo poslední MMCITÉ Brno 77:69. Teď jim los připravil tým z opačného místa tabulky Kooperativa NBL.

 

Loňská kometa Mattoni NBL Sluneta Ústí nad Labem možná letos nezáří tak jako vloni. Udržuje se stále na postupových příčkách do play-off, ale devátá Ostrava ztrácí pouze jednu prohru a boj to bude určitě ještě na ostří nože.

 

Už na konci října přiznal Michal Čarnecký, jedna z posil Ústí: „Zatím je to jako na houpačce. Není to propadák, ale minimálně dva zápasy jsme mohli vyhrát.“ Tehdy byl poměr vítězství a porážek 4:5. Při pohledu na aktuální poměr 12:14, je vidět, že se zase tolik nezměnilo. Pokud utkání dopadne očekávaným vítězstvím Nymburka, bude poměr 12:15, tedy přesně trojnásobek říjnového stavu.

 

„Máme jediný cíl, vyhrát. Jiný v domácí soutěži mít nemůžeme,“ říká před zápasem na severu Čech trenér Lvů Kestutis Kemzura a jeho slova Martin Kříž jen potvrzuje: „Našim cílem je vyhrát, předvést co nejlepší výkon a vyhrát co největším rozdílem.“ Dá se předpokládat, že Martin Kříž bude jedním z tahounů týmu hostů a že dostane větší porci minut než v mezinárodních soutěžích. „Zápas nebereme na lehkou váhu, přesto musíme při našem náročném programu rozložit síly. Opět tedy dostanou více šancí hráči, kteří nesbírají tolik minut,“ plánuje trenér Kemzura.     

 

Nymburk je jednoznačným favoritem, zvlášť po solidně odehraných zápasech v Rusku. „Na tripu v Novgorodu a Kazani se hra konečně trochu zlepšila. V lize bychom měli získat ještě větší sebevědomí do dalších zápasů, které nás čekají. Hned ve středu pokračujeme zápasem Eurocupu proti Štrasburku,“ řekl Martin Kříž. Na zápas proti Ústí se trenér Kemzura dívá možná i trochu jinou optikou: „Není moc času trénovat, proto zápas pojmeme i jako přípravu na naše další souboje v mezinárodních soutěžích.“

 

Ústí, stejně jako v loňském roce, získalo do týmu celou řadu Američanů. Jenže ruka trenéra nevytáhla z klobouku stejně dobré cizince, jako byl v loni třeba Kwamain Mitchell. Kromě Aliče se na soupisce Ústí prostřídalo osm cizinců, mnozí však už nepokračují. Jedním z prvních byl Aaron Anderson. Podkošový hráč však odešel ještě před sezonou do Švédska. Pouze jeden zápas proti Opavě (1:10 min) odehrál Michael Patton. Od 20.listopadu do 11.ledna nastupoval v zápasech Ústí James Crowder, který měl na svém kontě odehraných průměrně 11,8 minuty. Na soupisce už také není James Rahon, což je, alespoň podle statistiky, zatím největší ztráta. James nastupoval průměrně na 31 minut a nastřílel 269 bodů. V prvním zápase proti Nymburku byl nejlepším střelcem s 24 body. Druhý nejlepší střelec ze zářiového utkání Hernst Laroche (nastřílel 14 bodů a získal 10 faulů) v Ústí pokračuje. Stejně tak jako Barber (proti Nymburku nehrál) a Vette (proti Nymburku 11 bodů). Novým hráčem na soupisce Ústí je Murphy Burnatowski, Kanaďan s polským pasem, který přišel před několika dny z polského Slask Wroclaw. „O novém cizinci zatím nevíme nic. Jeho přítomnost se může na hře Ústí projevit jak kladně tak záporně. Chybět mu bude určitě sehranost s týmem, může hrát individualisticky, aby se novým trenérům předvedl, může být naopak velice nebezpečný… uvidíme v neděli,“ dodal Martin Kříž. 

 
vloženo: 17.01.2015 08:12 / přečteno: 9217x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.