EUROCUP: DALŠÍ PROHRA SE CTÍ

EUROCUP: DALŠÍ PROHRA SE CTÍ

Nymburk opět neodehrál špatný zápas, ale na palubovce Strasbourgu znovu na svého soupeře nestačil. Tentokrát prohrál 80:87 a po třech zápasech nadstavbové části Eurocupu má poměr výher a proher 0-3. V druhém středečním zápase skupiny G nadstavbové části porazila Kazaň Petrohrad vysoko 103:67.

Všechny týmy kromě Nymburka tak mají ve skupině stav 2-1. Nymburk není ani po porážce vyřazen ze hry o postup, cesta k němu vede ale pouze přes vítězství ve třech zbývajících zápasech a to nejlépe vyšším rozdílem, než při předchozích porážkách. V takovém případě by byla šance na postup z druhého místa velmi reálná.


V samotném zápase měl Nymburk pomalejší rozjezd, domácí dostali do mírného vedení, pak ale trefili guardi Darius Washington a Vojta Hruban dvě trojky za sebou a dostali svůj tým do vedení. Následující pasáž však domácí tým vyhrál 17:6 a celkově vedl minutu a půl před koncem první části 21:14.


Rozdíl byl především v obraně, ta Strasbourgu byla o poznání rychlejší. Nymburk nedokázal pokrýt za první čtvrtinu dvanáctibodového francouzského reprezentačního rozehrávače Diota, který těžil hlavně z toho, že mu spoluhráči dokázali připravit volné pozice. V závěru první části ale Nymburk dokázal rozjezd domácího týmu přistřihnout. Z asistencí Tre Simmonse dvakrát těžil Petr Benda a s klaksonem znovu Vojtěch Hruban, jehož druhá trojka znamenala stav 24:21 pro Strasbourg.


Pro druhou čtvrtinu udělal Nymburk změny v obraně. Z počátku začal lépe přebírat clony a více si vypomáhal s bráněním Diota, vznikal tím však prostor pro ostatní. Ten využil dvakrát trojkou Dragičevič. Naštěstí se mezi jeho pokusy stejnou mincí prezentoval Simmons.


Hra Nymburka ale začala přesto v útoku váznout. Chyběl větší pohyb bez míče, atakování vymezeného území a snaha o útočný doskok. Rychle hrající Strasbourg z toho pochopitelně těžil a dostal se do dvouciferného vedení. I když Nymburk přecházel do zóny, nevedlo se mu ani v obraně. Bodově se sice odmlčel Diot, ale ze všech pozic se rozpálil Dragičevič. Ve druhé čtvrtině dal 17 bodů a celkově měl v poločase na kontě bodů 20 (trojky 5/4). Přitom dosud měl v Eurocupu průměr 4,7 bodů na zápas. Strasbourg vedl po 20 minutách 49:36.


Druhý poločas zahájila trojka Chrise Burnse. Ten se během prvních pěti minut třetí čtvrtiny trefil z perimetru celkem třikrát. Ale skórovat se dařilo i domácím. Úspěšné šestky Vojty Hrubana sice po delší době stáhly náskok Strasbourgu pod 10 bodů, jenže to byl pro vedoucí tým jen signál k tomu, aby znovu utáhl svou obranu. Donutil tak Nymburk k několika těžkým střelám a šnůrou 8:0 zase odskočil do pohodlnějšího skóre.


Hosté ale nic nevzdávali, ani nemohli, šlo o hodně. Kontrovali sedmi body v řadě, na nichž se podílel dvěma nájezdy Jiří Welsch a trojkou Tre Simmons. V obraně Nymburk najednou výrazně přidal na pohybu a agresivitě a ubránil několik pozic domácích za sebou. Individuální akce Simmonse a Washingtona, často z rychlých protiútoků po dobré defenzívě, dotáhly jejich tým již na jen šestibodovou ztrátu před závěrečnou čtvrtinou. Nymburk vyhrál třetí periodu 26:19, po 30 minutách prohrával 68:62.


Příkladná bojovnost hostů držela Nymburk v naději na výhru i v úvodních minutách poslední desetiminutovky. Pak ale skóroval Howard a následně udělal chybu Petr Benda, který vyhodil z pod koše, aniž by se pořádně podíval, opět do Howardových rukou, který tak dal během dvou sekund čtyři body. S následným alley upem Howarda s Diotem náskok domácích opět narost na 12 bodů. Toto momentum se již ukázalo jako rozhodující. Navíc se opět střelecky chytil Diot, nakonec nejlepší střelec zápasu s 30 body.


Zhruba 10 bodový náskok si francouzský tým dokázal v klidu hlídat až do konce. Se závěrečným klaksonem se ještě po rychlé akci trefil za tři body Tre Simmons a stanovil konečný sedmibodový rozdíl. Odveta se hraje již za týden v Praze v Tipsport areně od 18:30.


„Další porážka, ale se ctí. Strasbourg potvrdil, že je hodně dobrým týmem. Od nás to nebylo špatné, ale ničil nás Antoine Diot. Nejen střelbou, ale i výbornou rozehrávkou. Bohužel jsme se nevyvarovali zbytečných chyb vždy, když jsme se dotáhli. Jinak to byl z naší strany velmi slušný zápas,“ hlásil z místa utkání generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 21.01.2015 23:13 / přečteno: 8745x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.