PANDY BYLY BEZ ŠANCE

PANDY BYLY BEZ ŠANCE

Pomalejší rozjezd nymburských hráčů dal možnost domácím užívat si 12 minut vedení v zápase. Od té doby se převaha hostů stále zvýrazňovala a utkání skončilo po dominantním výkonu Lvů v poslední čtvrtině třicetibodovým vítězstvím 85:55.

Ústečtí fanoušci mohli mít radost jen ve dvou částech zápasu. Ta první byla dlouhá a trvala celou první čtvrtinu, kdy ještě entusiasmus domácích vítězil nad pomalejším rozjezdem hostů. Druhou radost připravili domácí Pandy vlastním divákům na úvod druhého poločasu, kdy se snažili zkrotit dvouciferné vedení Lvů. Aktivitu domácích utnuly dvě trojky v těsném sledu a od té doby už byl průběh zápas zcela pod kontrolou hostů.

 

Trenér Kemzura měl k dispozici všechny své hráče včetně nedávno lehce zraněného Welsche, a tak se do sestavy nevešel Steven Bennett. Do základní pětky nominoval na rozehrávku Washingtona, na křídlo Welsche a Hrubana a pod koš Burnse a ústeckého odchovance Houšku. Role bodového tahouna nymburského týmu se chopil Darius Washington, který zaznamenal prvních šest bodů svého týmu, čtyři ze střední vzdálenosti, dva z čáry trestných hodů. Domácí hráči se snažili dobývat především podkošový prostor a několika dunkovanými koši nabíjeli extra energií sebe i fanoušky v hledišti. Naopak nymburským hráčům se zpod koše tolik nedařilo. Výsledkem toho bylo mírné vedení domácích po celých deset minut první čtvrtiny. Může to také souviset s taktikou trenéra Kemzury, který během první čtvrtiny rozehříval většinu svých hráčů. Zatímco trenér Kemzura protočil za deset minut deset hráčů, jeho protějšek jen sedm, z čehož dva odehráli dohromady jen pět minut. Nejvyšší vedení si domácí užívali v 8. minutě 17:12.

 

Vyrovnáno bylo hned po prvním koši Pomikálka ve druhé čtvrtině (19:19), ale první snahu o převzetí iniciativy zchladil ještě trojkou Žampach. Benda však dvěma koši po sobě dostal Nymburk do vedení a od té doby už nikdy na ukazateli skóre nebylo domácí číslo počtu bodů vyšší než nymburské. Nymburk více utěsnil podkošový prostor a hosté tak museli více střílet z dálky. Kromě většího využití podkošových hráčů v útoku hosté také zrychlili hru. Ke zvýraznění převahy si vypomohli pěti útočnými doskoky ve druhé čtvrtině, a když přidal Pomikálek trojku po rychlém pohybu míče, vedli hosté o sedm bodů. Pak se smečovaným košem prosadil Stutz, z rychlého protiútoku Kříž a domácí ztráceli jedenáct bodů (26:37).  Stejný rozdílem skončil také první poločas.

 

Třetí čtvrtina, nebýt trojky Hrubana v poslední vteřině hracího období, mohla být bodově vyrovnaná. Rozruch v hledišti také způsobily dva koše, které rozhodčí domácím neuznali, protože faul přišel dříve, než byl zahájen dvojtakt. Ústečtí vstoupili do čtvrtiny agresivněji a hosté je museli krotit jen za cenu osobních chyb. Během necelých tří minut už měli Lvi na svém kontě už 5 faulů. Domácí měli větší hlad po míči, stačila jen chvilka nepozornosti a už se sápali po míči, který držel některý z nymburských hráčů po obranném doskoku. Takhle třeba přišel o míč Tre Simmons, který nerozehrál balón po doskoku dostatečně rychle a přišel o něj. Zvýšený tlak domácích přinesl dva důsledky. Pandy jednak snížili vedení hostů na dva body (37:39) a také donutili trenéra Kemzuru k oddechovému času. Porada zabrala a Treho trojka dodala více klidu. Čarnecký pak ztratil míč a z dalšího útoku rozvlnil síťku domácího koše z perimetru Houška (37:45). Ještě jeden koš stojí za povšimnutí. Hostující hráči skvěle využili poslední útok třetí čtvrtiny a s klaksonem Vojta Hruban z pravého rohu proměnil trojkový pokus.

 

V poslední čtvrtině se dobře bavili především hostující hráči několika exhibičními akcemi. Byly k vidění výborné přihrávky, jako například Raivio, který po cloně vybídl dobře načasovanou přihrávkou Stutze ke jednoručné smeči. Zajímavý příspěvek přinesl také Vojta Hruban, který na vlastní obranné polovině získal míč a v rychlém protiútoku ho zastavil až úmyslný faul Burnatowského. Vojta však nasadil těsně před faulem k dvojtaktu ještě dobrý metr před čárou trestného hodu a dal dva body. Skvělá byla také přihrávka Jirky Welsche na aley-oop Tomáši Pomikálkovi. A pak, že tohle umí jen Američani. Radost nymburským udělal efektní, efektivní a nečekaný blok Pavla Houšky na Pecku, který schoval hlavu v dlaních a chvíli s ní jen kroutil. Díky výborné poslední čtvrtině Nymburk zvítězil vysoko 85:55. 


statistika ULA-NBK

 
vloženo: 18.01.2015 20:04 / aktualizováno: 18.01.2015 20:11 / přečteno: 8895x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.