FRANCOUZSKÉ VÝZVĚ VSTŘÍC

FRANCOUZSKÉ VÝZVĚ VSTŘÍC

Basketbalisté Nymburka jsou znovu na cestě. Tentokrát do francouzského Štrasburku, kde je ve středu čeká klíčová bitva v Eurocupu. V něm se mezi 32 nejlepšími týmy ještě nedočkali výhry. Třetí prohra ve skupině G by znamenala definitivní konec nadějím na postup do osmifinále. Výhra by jim naopak vrátila reálnou šanci. Zápas vysílá živě od 20.00 kanál ČT Sport.

Po prohře doma s Petrohradem a venku v Kazani čelí tým jasné výzvě. Pro uchování nadějí na postup musí ve Štrasburku vyhrát. Jenže Francouzi jsou ve formě a patří k favoritům na postup. Naposledy sice prohráli v Petrohradu, ale týden předtím doma jasně přehráli Kazaň.


„Čelíme velmi složité situaci. Jsme stále bez výhry. Každý nadcházející zápas je proto pro nás velmi důležitý. Štrasburk je navíc velmi dobrý tým, zvlášť když hraje doma, což v naší skupině pocítila i Kazaň. Hrají velmi fyzicky náročný basketbal se skvělou obranou. Jsou velmi dobře věkově vybalancovaní. Na soupisce jsou jak mladí talentovaní, tak i velmi zkušení hráči. Nečeká nás tam nic jednoduchého, ale jsme na vzestupu, což nám ukazují naše poslední zápasy s těžkými soupeři. Potřebujeme to jen převést do vítězství,“ řekl před odletem kouč Nymburka Kestutis Kemzura.


„Ve Francii bude důležitý každý malý detail. Jak budeme agresivní a úspěšní v podkošových soubojích, jak si pohlídáme doskok, kolik budeme mít ztrát, jak dobře se budeme starat o míč, jak rychle a přesně ho budeme posouvat… Tohle všechno se sečte a udělá to konečný výsledek.“


„Mají velmi dobré střelce z dálky, jako jsou Antoine Diot, Tadija Dragičevič, Jeremy Leloup nebo Louis Campbell. V útoku dobře posouvají míč. Jejich nejsilnější stránkou je ale vyrovnanost kádru. Točí až 10 hráčů a i když základní pětka dostává přeci jen o něco víc minut, jsou pořád nebezpeční, ať už mají na palubovce kohokoliv,“ uvedl nymburský trenér.


„Všechno, co můžeme udělat, je jít do zápasu s velkou energií a hrát ho, jako by to byl ten nejdůležitější v sezoně. Štrasburk je disciplinovaný a dobře organizovaný tým, který hraje velmi agresivně a tvrdě. Bude to pro nás výzva. Nemají vyloženě hvězdy, ale jejich hráči dělají skvělou týmovou práci v obraně. Na útočící tým umí vytvořit pořádný tlak, takže bude důležité se dobře starat o míč, rychle a přesně ho posouvat a nenechat se nutit ke ztrátám,“ doplnil americký point guard Nymburka Derek Raivio.

 
vloženo: 20.01.2015 16:23 / přečteno: 9421x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.