VE STŘEDU TO VYPUKNE

VE STŘEDU TO VYPUKNE

Nymburk se chystá na své 13. finále KNBL v řadě. Předchozích pět ročníků si to o titul rozdal pokaždé s Prostějovem. Ten ale letos vypadl už v semifinále a proto na jedenáctinásobného šampiona čeká finálové oživení v podobě jeho přemožitele z Děčína. Úvodní zápas série startuje ve středu v 17.30 ve Sportovním centru.

Děčín prožívá obrovskou euforii. Do Nymburka se na první zápas chystají minimálně desítky fanoušků a druhý zápas finále v Děčíně se dokonce odehraje na zimním stadionu pro 5000 fanoušků.


„Od našich kluků, co hráli v Děčíně, vím, že soupeř je na své první finále v klubové historii pořádně natěšený. Rozhodně nás čekají hodně těžké zápasy s agresivním a maximálně odhodlaným protivníkem, který nemá co ztratit, pouze získat,“ řekl k finále nymburský kouč Kestutis Kemzura.


„My už se ale také nemůžeme dočkat, až finále vypukne. Dlouho jsme jen trénovali, takže se na zápas po delší pauze hodně těšíme. Finále bude svátek basketbalu. K nám i do Děčína přijde hodně fanoušků a zápasy budou mít velký náboj, stejný jako v mezinárodních zápasech,“ uvedl litevský trenér.


Ten si je ale vědom síly svého týmu. „Finále je finále, tady už není na co se šetřit, ani podvědomě. Sezona končí a já očekávám, že do každého zápasu půjdeme s maximálním nasazením. Máme za sebou těžkou sezonu v mezinárodních soutěžích, ale to je právě naše výhoda. Navíc po semifinále jsme si odpočali. Všichni hráči jsou zdraví, takže jdeme do finále v plné síle. Máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom potvrdili roli favorita a splnil cíl, kterým je český titul,“ dodal Kestutis Kemzura.


Pavel Houška, bývalý hráč Děčína, který v dresu Válečníků strávil dlouhých šest sezon, ví, že s Nymburkem ho ve finále čeká především boj. „S Děčínem to bude o soubojích pod košem, o dohrávání situací, o preciznějším stavění clon a podobně. Bude to tvrdší styl basketbalu. Děčín hraje silově, ale nemyslím si, že bychom se tomu neuměli přizpůsobit,“ řekl nymburský podkošový hráč, který si ony tvrdé souboje hodně užije.


Podle Pavla může hrát roli, že Nymburk dlouho nehrál soutěžní zápas. „První zápas bude hodně těžký. Po tak dlouhé době to bude chvíli trvat, než se dostaneme do varu. Přeci jen jsme celou sezonu zvyklí na jiné zápasové tempo. Ale zase starším hráčům delší odpočinek pomůže, mladším by prospělo zůstat v zápasovém rytmu. Unifikovat to nejde. Uvidíme, jak se s tím vyrovnáme jako tým,“ řekl jednatřicetiletý centr nebo forward.

 
vloženo: 11.05.2015 17:01 / přečteno: 9035x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.