DARIUS WASHINGTON: SIL MÁME DOST

DARIUS WASHINGTON: SIL MÁME DOST

Point guard Darius Washington si po osmi letech zahraje své druhé finále KNBL. Hráč, který pak v kariéře stihl i 22 zápasů v NBA, se před ním i po porci 80 zápasů podle svých slov cítí dobře a je odhodlaný dovést svůj tým k titulu. Nejlépe ve třech zápasech.

Důležitý prvek finále bude souboj prvních rozehrávačů týmu. Sledoval jsi Tomáše Vyorala v semifinále? Co si o jeho hře myslíš?

Je mi jedno, proti komu hraju. Pokaždé se snažím o to samé. Jeho konkrétně neznám, budu se soustředit hlavně na to, že hrajeme finále proti Děčínu. Je pravda, že dokázal svůj tým jako lídr dovést do finále. Má to nějaký důvod, ale budu proti němu hrát, jako proti komukoliv jinému. To znamená tvrdě a naplno.


Jak těžké bude dostat se do zápasu po 15 denní pauze?

Už se určitě hodně těšíme, až to začne. Hodně jsme trénovali, snažili jsme se udržet se v co nejlepší formě, ale zápas je zápas. Já i kluci jsme určitě hodně natěšení. Bude to hodně energický zápas od nás i od Děčína. Věřím, že pauza nebude problém.


Co říkáš na to, že v Děčíně se bude hrát na zimním stadionu?

Pro nás to není nic neobvyklého. Ve velkých halách nebo na hokejových stadionech hrajeme celou sezonu. Je to jen další zápas, na který se musíme připravit, jak nejlépe umíme. Já osobně to nijak výjimečně neberu, kde hrajeme. V Opavě je také velká hala. Bylo tam vyprodáno, fanoušci vytvořili svému týmu skvělou atmosféru a také jsme to zvládli. Bude to asi neobvyklé, ale je to stejné, jako když jedeme třeba do Ruska, kde jsou také prostředí, na která nejsme zvyklí. Je to dobré pro fanoušky. Pro nás se toho, co se týče přípravy, zase moc nemění.


Jak se cítíš na konci sezony po více než 80 zápasech? Kolik zbylo ještě sil?

Já se cítím skvěle. Byly momenty, kdy jsem se cítil pomalý a slabý, ale většinou to bylo druhý den OK. Při zápasech se stačí posadit na tři minuty na lavičku a nabrat energii. I když jsme tvrdě pracovali celou sezonu, budeme připraveni. Víme, že nás čeká fyzicky hodně náročné finále, ale ve středu nemáme jiný cíl, než doma vyhrát a získat první bod.


A co je cíl pro celou sérii? Prostě ji vyhrát, nebo vyhrát ve třech zápasech?

Chtěli bychom samozřejmě vyhrát co nejkratším možným způsobem, ale musíme to brát postupně. Nejdříve musíme využít výhodu domácího prostředí a pak jet k nim a vyhrát znovu. Pak věřím, že to zvládneme ve třech zápasech. Každý ale bude jiný. Jsem si jistý, že když ve středu vyhrajeme, Děčín doma zkusí jinou taktiku. Budou mít čas si vyčistit hlavu a před vlastními fanoušky nám to budou chtít maximálně znepříjemnit. Čekám to stejné, jako ve čtvrtfinále i v semifinále. V Jindřichově Hradci i v Opavě jsme čelili největšímu odporu právě při venkovních zápasech.

 
vloženo: 12.05.2015 20:06 / přečteno: 8882x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.