BASKET NENÍ BEZKONTAKTNÍ SPORT

BASKET NENÍ BEZKONTAKTNÍ SPORT

říká děčínský patriot Jakub Houška, který za Severočechy dýchá už 11 let. Také on, jako Jiří Welsch, je kapitánem svého týmu, a proto jsme ho oslovili s několika otázkami.

Jakube, považujete vybojované finále za svůj dosavadní největší úspěch v kariéře?

Určitě! Je to splnění mého snu, který jsem poslední roky měl a musím říci, že jsem vždy těžce prožíval zklamání, když to nevyšlo. Nyní je to tady a já i celý Děčín si to můžeme užívat a radovat se z toho.

 

Jak byste charakterizoval hru Nymburka?

Nymburk je zkušené družstvo. Má ve svém kádru opravdu dobré hráče, a tak je to takový komplexní tým. Když "to" spustí, tak je těžké se prosazovat, což jsme poznali i v zápase u nás doma. Myslím si, že při počtu zápasů, které během sezóny odehrál, nemohl úplně ukázat, co v něm je. To nyní asi bude jiné…

 

Kdo je podle Vás základní osou Nymburka?

Asi Petr Benda, Garrett Stutz, Darius Washington, Jiří Welsch, Tre Simmons… ale když hraje někdo jiný, tak je to celkem jedno, protože mají stejnou kvalitu (úsměv)

 

Jak bude pro průběh zápasu důležité, jakou míru tvrdosti připustí rozhodčí?

Myslím, že to není o tvrdosti, kterou dovolí rozhodčí, ale o stylu basketbalu, který můžeme vidět i všude v Evropě. Basketbal už dávno není bezkontaktní sport, a když se hraje  tvrdě, ale ne zákeřně, tak je to naprosto správné. Nymburk tím prochází celou sezonu na evropské scéně, takže se neobávám, že by měl s nějakou tvrdostí problém, ba naopak...

 

Lze první zápas finále označit jako ten nejdůležitější v sérii?

Ne, každý zápas je důležitý a každý může nějak nahlodat soupeře. Určitě bude důležitý, ale neřekl bych, že úplně ten nej! Chceme do série každopádně vstoupit dobře a uvidíme, na co to bude stačit. Těšíme se na všechny zápasy, protože si zahrajeme finále, které nikdo z nás nehrál. V tom je naše síla!

 

Hodně týmů by asi po pětizápasové sérii v semifinále brali delší volno. Nevyprchá však adrenalin napumpovaný v soubojích s Prostějovem díky dlouhému „nicnedělání“?

Já myslím, že 10 dnů je až moc! Myslím, že jsme mohli hrát klidně i dříve, nám by to nevadilo, protože jsme dobře trénovaní (úsměv). Věřím, že se ten adrenalin zase hodně rychle vrátí, protože oni nás lidé v Děčíně ani nenechají a udržují nás stále v té pozitivní energii.

 

Svými vousy se chcete určitě přiblížit vikingským Válečníkům. Jak se vám s nimi žije? A komu z vašich spoluhráčů byste doporučil, aby si je nechal a kdo by je měl urychleně sundat?

Válečníci jsme, ale vousy bych klidně sundal první, protože my opravdu vadí, ale v rámci týmového ducha to dělám vždy, akorát to letos trvá trochu déle, což mi ale nakonec vůbec nevadí (smích).  Nevím, komu sluší, asi Vyo by si je měl nechat, konečně nevypadá jako klučina, ale trochu jako chlap (smích)

 

Přesunuli jste utkání z domovské haly, kde Vy osobně asi znáte každou uvolněnou parketu a šli jste v podstatě do neutrálního prostředí. Co vás k tomu vedlo?

Vedl nás k tomu obrovský zájem fanoušků, který se zde během play off, ale vlastně během celé sezony vytvořil. Naše hala, ať je kouzelná, tak není nafukovací a zájem fanoušků opravdu hodně převyšuje kapacitu a tak si myslím, že tento krok byl nevyhnutelný a správný! Basket hrajeme pro lidi a myslím, že když ho ukážeme dalším stovkám lidí tzv online, a to je jedině dobře. Můžeme jít příkladem dalším dětem, které se normálně na basket nedostanou. Já osobně z toho mám velkou radost a věřím, že si to všichni společně užijeme a ještě více nás to vyhecuje.

 

Víte už teď, že pokud byste měli hrát utkání číslo 4, bude to zase na zimním stadionu nebo budete čekat, jaký ohlas to přinese?

To je otázka spíše na vedení, ale myslím si, že když by se ten zápas hrál, což doufáme, tak by zájem byl ještě větší… tak už to prostě v Česku je…

 
 
 
vloženo: 12.05.2015 00:05 / přečteno: 9346x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.