NÁZORY TRENÉRŮ

NÁZORY TRENÉRŮ

Zatímco si trenér domácích Kemzura stěžoval na hluché minuty v útoku, hostující kouč Budínský litoval špatně zvládnutou koncovku. 

Kestutis Kemzura (trenér Nymburka)
Bylo to opravdu velmi těžké a kvalitní utkání. Děčín hrál dnes velmi chytře a tvrdě, ale co také čekat od finále. Náš problém byl, že jsme v první půli nechali Děčín doskakovat. V prvním poločase nám dali 12 bodů po útočných doskocích, my dali jenom dva. V druhé půli jsme se na doskoku zlepšili. Občas jsme ale zaspali s výpomocí ze slabé strany. Děčín ukazoval opravdu velkého bojovného ducha, což jsme dopředu čekali, jen jsme na to občas v zápase, hlavně v prvním poločase, zapomínali. Ve druhém jsme se zlepšili, několikrát jsme ubránili a rychle skórovali a bylo z toho desetibodové vedení. Děčín se ale vrátil zpět, protože zlepšil obranu a my jsme měli problémy s exekucí. Měli jsme hluché minuty v útoku a byli pod velkým tlakem. Přestože ho naši hráči umí zvládat, tohle je finále, takže se mohlo stát cokoliv. Také na nás platila zónová obrana, takže budeme muset udělat zlepšení a vymyslet, jak ji příště lépe atakovat. Celkově jsme ale spokojení s výhrou. 1:0 je lepší než 0:1. Někdo si možná myslel, že Nymburk zničí Děčín o dvacet třicet bodů, ale nesmíme zapomenout, že tohle je finále. My musíme zůstat soustředění, připravit se na druhý zápas a přemýšlet, jak zlepšit naši hru. Víme, že nás v Děčíně čeká skvělá atmosféra, bouřlivé prostředí, které požene svůj tým dopředu.

Pavel Budínský (trenér Děčína)
Předně gratuluji panu Kemzurovi a jeho týmu k prvnímu bodu ve finále. Předvedli jsme dnes velmi hodnotný výkon hodný finále, pro někoho možná až překvapivý. My jsme se pochopitelně připravovali na nejvyšší možnou úroveň hry, kterou chtěl soupeř hrát. Má kompletní tým připravený na finále play off. My jsme řešili alternace na rozehrávce, protože nám chybí Anthony Tucker, což nebylo jednoduché. Myslím ale, že jsme to zvládli bravurně. Ustáli jsme počáteční nápor a udrželi poločasový výsledek tak, aby o něm nebylo rozhodnuto. Udrželi jsme ho pak po 39 minut a je jen škoda, že jsme koncovku nezvládli lépe. Mohla být ještě dramatičtější. Potřebujeme udělat několik korektur v kombinacích i v obraně a potřebujeme větší jistotu v zakončení z podkošového prostoru, kde někteří mladší hráči trochu panikaří a nechávají se zablokovat, když už vykombinujeme situaci až do podkošové střely. V celkovém obraze si myslím, že jsme dnes předvedli velmi kvalitní výkon, nicméně jsme prohráli a teď je řada na nás. Vím, že se to snadno říká, ale musíme se pokusit jít do druhého zápasu s vítěznou mentalitou a pokusit se pro naše fanoušky zůstat v sérii naživu. Je to obrovská odměna hrát sérii s Nymburkem a velká výzva hrát proti takovým hráčům a týmu, který má odehráno tolik mezinárodních zápasů. Prohráváme, musíme se připravit lépe a věřit tomu, že tu výhru doma zvládneme.
 
 
 
 
vloženo: 14.05.2015 00:48 / přečteno: 8806x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.