JEDNO VÍTĚZSTVÍ OD TITULU

JEDNO VÍTĚZSTVÍ OD TITULU

Basketbalisté Nymburka mají ve finále play off druhý bod. Před rekordní návštěvou historie KNBL (4850 diváků) porazili domácí Děčín 87:61 a budou mít ve středu před vlastními fanoušky finálový mečbol. Pokud ho využijí, získají dvanáctý titul za sebou.

Podle očekávání se v Děčíně konal svátek basketbalu. Finálová série strhla domácí fanoušky, kterých dorazilo na zimní stadion skoro pět tisíc. Téměř stovka jich přijela i z Nymburka a hodně pomohla svým hráčům v děčínském bílém pekle obstát.


Bouřlivé prostředí možná svazovalo více domácí, kteří hlavně ve druhém poločase svými lehkými chybami ulehčili Nymburku situaci. Tomu naopak pomohlo, že hrál na „své“ palubovce a útočil na „své“ koše. Zařízení totiž organizátoři přivezli z pražské Tipsport areny, kde Nymburk hrál v této i minulé sezoně své domácí zápasy v mezinárodních soutěžích.


Nymburku chvíli trvalo, než si zvykl na specifické prostředí v děčínské hokejové hale. Než se poprvé trefil z pod koše Petr Benda po akci Vojty Hrubana, uplynuly čtyři minuty. To už měl Děčín na kontě šest bodů. Petrova trefa ale jen předznamenala následující momenty, kdy nymburský pivot přidal další čtyři body a sám vyrovnal.


Pak ale Děčín dvakrát snadno překonal jinak v úvodu solidně bránící obranu Nymburka a znovu se za ohromných ovací domácích tribun dostal do vedení. Jak se s atmosférou někteří hosté vyrovnávali, mohli nasvědčovat oba neproměněné hody střídajícího Chrise Burnse, který tak nevyužil toho, že Nymburk na útočné polovině donutil Děčín brzy k pěti faulům. Po první trojce zápasu z ruky Tre Simmonse už ale hosté zase vedli. Až do konce první čtvrtiny se pak skóre přelévalo, než ji přesnou několik vteřin před klaksonem trefou uzavřel Derek Raivio. 16:17 po úvodní desetiminutovce.


Nymburk začal ve druhé čtvrtině mírně unikat ve skóre, čemuž pomohl opět Derek Raivio trojkou. Bylo z toho dosud nejvyšší vedení Nymburka o pět bodů, ale Darius Washington špatně přihrál a následně i fauloval Tomáše Vyorala při rychlém brejku. Byla z toho tříbodová akce a s následnou trojkou Lukáše Bažanta už zase vedl Děčín. Když vzápětí Darius podruhé v krátké době ztratil míč, posadil ho kouč Kemzura na lavičku.


Místo něj přišel Tre Simmons a pomohl Nymburku získat vedení zpět, když po zisku Luboše Bartoně potáhl rychlý protiútok. Po jeho příhře ještě Vojta Hruban svůj lay up nedal, ale Tre doskočil a dopíchl míč do koše. Od té doby začal mít Nymburk převahu. Děčín začal i pod tlakem obrany více chybovat dopřál soupeři několik lehčích zakončení. Domácí tým tak v poločase ztrácel na Nymburk sedm bodů (35:42).


I po přestávce to byl ale především velký boj, který se na palubovce odehrával. Hráči obou týmů se nehodlali dát ani píď palubovky zadarmo a dobře pro Nymburk, že se dokázal s děčínským stylem hry srovnat. Až téměř po třech minutách druhého poločasu minutách se za tři trefil domácí Luboš Stria, ale Darius Washington rychle srovnal. Za chvíli Jirka Welsch získal míč v obraně a pro Dariuse připravil další snadné zakončení. Nymburk vedl v zápase poprvé dvouciferným vedením a našlápl k rozhodujícímu náskoku.


Po zbytek zápasu hosté ovládli dění na palubovce a již jen navyšovali skóre. Velice dobře se starali o míč, minimálně ztráceli i při vysokém počtu asistencí (8 ztrát, 23 asistencí). Rychlý pohyb míče dělal Děčínu v zápase asi největší problémy. Aktivní obranou si pomohli i k 14 ziskům.


Nejlepším střelcem se nakonec stal s 15 body rozehrávač Derek Raivio, který k tomu použil i tři trojky, stejně jako jedenáctibodový Luboš Bartoň. Čtrnáct bodů dal Tre Simmons, všechny v prvním poločase a většinu z nich na konci první a na začátku druhé čtvrtiny, kdy zaznamenal 10 bodů v řadě. Ve druhém se ale výrazně akceleroval kombinaci Nymburka šesti asistencemi.


Ve středu 20. května ve 20.05 je na řadě třetí zápas finále. Série se vrací do Nymburka, kde chce domácí tým oslavit další titul. Do haly se můžete vydat společně s Fan Clubem, který na utkání pořádá pochod fanoušků. Sraz je v 18.30 na náměstí.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 18.05.2015 20:54 / přečteno: 9331x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.