DĚČÍN DNES HOSTÍ DRUHÉ FINÁLE

DĚČÍN DNES HOSTÍ DRUHÉ FINÁLE

Dnes od 18.00 na děčínském zimním stadionu čeká Nymburk druhé finále Kooperativa NBL. Domácí tým přesunul zápas do hokejové haly kvůli obřímu zájmu fanoušků a v zádech tak bude mít několikatisícovou podporu. Ani obhájce titulu ale nenechají jeho příznivci na holičkách.

Z Nymburka se jich chystá dorazit necelá stovka včetně bubeníků a trumpetistů. I náš tým se tak bude moci opřít o hlasitou podporu. „Hodně si toho vážíme, protože víme, jak důležití pro nás byli naši fanoušci v Opavě. Tam se nenechali překřičet domácí mnohonásobnou přesilou a pomohli nám vybojovat druhý důležitý bod v sérii. Rádi bychom společně s nimi napsali v Děčíně podobný příběh,“ řekl před zápasem kouč Nymburka Kestutis Kemzura.


Ten se osobně očekávané atmosféry během druhého zápasu neobává. „Jsme zvyklí hrát všude. Ve velkých i malých halách, vyprodaných i prázdných. Tohle by nám nemělo dělat problém. Naopak věřím, že bouřlivé prostředí, které v Děčíně bude, naše hráče ještě více vybudí k maximálnímu výkonu a koncentraci,“ uvedl kouč.


„Myslím, že to bude pěkný zápas, dobrá kulisa. Děčín se zbavil největší výhody, tím, že odešel z Maroldovky. Bude asi více lidí, ale může to být stejné jako v utkání v Opavě, kde jsme nakonec zvítězili o více než doma, protože jsme k zápasu přistoupili s ještě s větší koncentrací,“ potvrdil trenérova slova křídelník Vojta Hruban.


Děčín se sice dobrovolně zřekl pro soupeře nepříjemného domácího prostředí na Maroldovce, ale za nevýhodu to nepovažuje. „Po sportovní stránce to asi nebude přímo naše klasické domácí prostředí, nicméně pro mě domácí prostředí je to, že hrajeme v Děčíně a že v zádech budeme mít naše fanoušky. Nebudeme tam sice mít přímo své koše, ale já myslím, že to, že tam bude spousta lidí, tak to je prostě domácí prostředí. Domácí prostředí jsou fanoušci a domácí prostředí je děčínské. Já v tom nevidím rozdíl,“ řekl pro klubový web Děčína Robert Landa z tábora Válečníků.


Bitva v Děčíně začíná v 18.00. Přímým přenosem vysílá zápas sportovní web České televize. Záznam pak poběží na stanici ČT Sport ve 20.25.

 
vloženo: 18.05.2015 12:20 / přečteno: 9044x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.