61 BODŮ Z LAVIČKY ROZHODLO

61 BODŮ Z LAVIČKY ROZHODLO

Nymburk si na pražské Folimance připsal čtvrté vítězství v základní části KNBL a upevnil si druhé místo v tabulce základní části. USK Praha porazil 93:67, když houževnatý odpor domácího týmu zlomil stejně jako v minulém kole v Opavě až ve druhém poločase.

Jako rozhodující se ukázala síla rotace Nymburka. Hráči z lavičky dali soupeři 61 bodů, tedy téměř dvě třetiny konečného přídělu. Lavička USK pomohla svému týmu jen 16 body. Na straně Nymburka byla také znatelně vyšší procentuální střelecká úspěšnost. Hosté USK více trestali za jeho ztráty, dokázali lépe využívat útočného doskoku a přidali také více bodů z vymezeného území.


První čtvrtina nabídla vyrovnaný průběh. Nejdříve se dostal do vedení Nymburk a držel ho zhruba sedm minut. V obraně třikrát po sobě zaexcelovali blokaři, kteří brali hráčům USK jasné koše. Pak ale domácí hru vyrovnali. Hosté jim k tomu pomohli několika chybami jak v útoku při držení míče, tak i v obraně při přebírání hráčů. USK tím usnadnili dostat se do zápasu. Po trojce Bohačíka se vysokoškoláci dostali poprvé do vedení. Úvodní desetiminutovka nakonec skončila smírně 17:11.


Do druhé čtvrtiny nastoupil Nymburk se zjevnou snahou ještě více zagresivnit obranu. Mnohem lépe bránil pick and roll USK a pokud přišlo vyhození na perimetr, clona od bránícího hráče přišla včas a výsledkem byla těžká pozice na střelu. Bylo jen šest inkasovaných bodů za pět minut. Přinášelo to pochopitelně ovoce i v útoku, protože z několika zisků dal Nymburk snadné koše.


Už čtvrtou osobní chybu si také udělal Alič a opora domácích tak usedla na lavičku. Druhou čtvrtinou ale Nymburk zápas nezlomil. Až na pět bodů přiblížil svůj tým další trojkou Bohačík, domácí hvězda už byla na 15 bodech a byla nejlepším střelcem zápasu. Poslední dva útoky prvního poločasu ale Nymburk ubránil, svoje naopak proměnil i za pomocí faulů a šestek a první poločas tak vyhrál 41:32.


Do druhého poločasu ale hosté vstoupili nekoncentrovaně a o svůj naspořený náskok přišli během dvou a půl minuty. Do devítibodové šňůry schoval USK i dvě trojky. Až po další minutě přišly první body Nymburka ve druhém poločase, když se za tři trefil Martin Peterka, ale Křivánek na druhé straně okamžitě stejnou střelou opět srovnal.


Nymburk z krize opět pomohl lepší obranou. Tu z toho bylo vypíchnutí a body z rychlých brejků, jindy zase ubránění 24 vteřin. Zvýšena agresivita pod košem domácích se vyplácela Martinu Peterkovi, který se rychle dostal na 18 bodů a překlenul vedení svého týmu poprvé na dvoucifernou položku. Nymburk poměrně rychle utekl na 15 bodový rozdíl a do závěrečné čtvrtiny šel za vedení 64:49.


S takovým náskokem přišlo definitivní uklidnění a hra Nymburka dostala potřebnou lehkost. Maximální bodové ztrestání technické chyby domácího kouče přineslo už 20 bodové vedení. Střely z jumpů padaly Vojtěchu Hrubanovi. Slinu chytil i Michael Dixon, který skóroval z drzých nájezdů i z perimetru. A protože svůj účet nenápadně navyšoval i Martin Peterka, stal se nakonec s 24 boty top skórerem a MVP zápasu. Nymburk vyhrál na Folimance 93:67.


Body:


NBK – Peterka 24 (+31, za 3b 2/2), Dixon 16 (za 3b 4/2), De Zeeuw a Hruban 14, Randle 10, Benda 6 (11d), Sant-Roos 5, Vaughn 2, Welsch 2 (4a).


USK – Bohačík 17, Michal Mareš 11…

 
vloženo: 09.12.2015 20:03 / přečteno: 8535x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.