VH: JEDEN HRÁČ ZÁPAS NEVYHRAJE

VH: JEDEN HRÁČ ZÁPAS NEVYHRAJE

Po vyhraném utkání proti finským Bizonům se našim hráčům pochopitelně povídalo dobře. Všichni byli rádi jednak za vítězství, ale i za návrat na domácí palubovku, kterou navíc hosté nezneuctili svou výhrou.

Vojta Hruban

Podle výsledku to vypadalo, že utkání bylo snadné…

Zápas je tak snadný, jak snadný si ho uděláme. Soupeř nám to usnadnil tím, že kromě jednoho hráče nebyli schopni se trefit z dálky. Opět se ukázalo, že jeden hráč zápas vyhrát nemůže. Ostatní se k němu nepřidali. Dlouho jsem neviděl, aby jeden hráč měl skoro třicet bodů a druhý nejlepší jen osm. Jejich standardní opory dneska vůbec nezahrály.

A naše obrana k tomu nepřispěla?

Přispěla, pochopitelně. Nehráli jsme špatně a moc příležitostí k snadným košům jsme jim nedali. O tom svědčí i 59 obdržených bodů.

Čím by se dala charakterizovat naše hra?

Myslím, že jsme hráli týmově, i když jsme sem tam vypustili nějakou šílenou střelu… Hodně košů přišlo po pěkných akcích nebo z rychlého poloprotiútoků.

Kdy bylo pro Tebe rozhodnuto?

Když bylo osm minut do konce a po určitém stažení našeho náskoku, myslím na 17 bodů, jsme ho zase navýšili přes dvacet. To už jsem si říkal, že nenajdou sílu, aby vývoj otočili.  

Co vás na tomto zápase nejvíce potěšilo?

Že jsme nepřišli o domácí neporazitelnost, protože tam leží klíč toho, být vysoko v tabulce.  

 
Jiří Welsch

Myslím, že dnes to bylo zasloužené vítězství. To, co předváděli dnes Bizoni, nebyla hra hodná  VTB lize. Neříkám, že by jako tým nebyli hodni VTB ligy, ale dnešní výkon podali slabý. Hráli velice špatně v útoku.

Je si ti hrálo po tak dlouhé době v domácím prostředí?

Pro mě to byl návrat po ještě delší dobře, protože jsem byl zraněný. Šest týdnů jsem nic nedělal, pak jsem si jednou zatrénoval a už jsem byl v zápasovém rytmu (s úsměvem). Pro mě to byl návrat, jak se říká, rovnýma nohama… ale cítím se dobře.

 
Petr Benda

Byl to nejlehčí soupeř ve VTB lize?

Nemyslím si, spíše jsme hráli tak dobře (smích)… doma se nám daří… K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, chodili jsme do rychlých protiútoků, tlačili jsme míč do dolního postavení na dvě dlouhá křídla. Vycházelo nám to. V prvním poločase jsme si udělali takový náskok, že jsme pak nemuseli mít strach o výsledek, i když druhý poločas byl plus mínus vyrovnaný. Střeleckou slinu chytil hostující Brutschi, dal pár trojek. Ať si dá klidně 45 bodů, když prohrají o dvacet.

Jaký to byl na návrat na domácí palubovku?

Už jsme se na to těšili. Cestování byloza poslední tři týdny dost, teď bude do Vánoc jen jedna cesta do Gruzie, a tak bude více času na odpočinek a regeneraci.

 
Martin Peterka

Zápas jsme odehráli dobře. Myslím si, že jsme zápas dobře nastartovali. Padalo nám v útoku, za první dvacet minut jsme nastříleli padesát bodů. Když pominu 30 bodů jednoho hráče soupeře, tak jsme hráli dobře v obraně. Před druhým poločasem jsme si připomněli, že se soupeř už párkrát dokázal do zápasu vrátit a že musíme do druhé půle vstoupit podobně, jako jsme hráli na začátku.

Nestrašilo vás trochu, že Bizoni v posledních dvou zápasech vyhráli?
V předzápasových poradách jsme o tom mluvili, ale věřili jsme domácímu prostředí, kde se nám daří.

Těšili jsme se na domácí zápas ve VTB lize?

Listopad byl na cestování hrozný… pořád jsme někde lítali… bylo super hrát doma a nikam neletět.

Dneska jsi nastřílel 14 bodů. Měl jsi nějakou větší motivaci?

Ani sám nevím, jak jsem se k tolika bodům dostal. Motivaci jsem měl stejnou jako jindy. Šel jsem na hřiště a chtěl jsem maximálně přispět k úspěchu týmu. Proměnil jsem první nájezd, pak mě spoluhráči našli v dobré střelecké pozici…

Jednou jsi mohl zasmečovat, nevyšel ti krok? (úsměv) Já jsme věděl, že za mnou někdo jde, tak jsem si ho raději v klidu vyvěsil a pohodlně zavěsil. Já o sobě vím, že nejsem zase bůhví jaký atlet, ale zasmečovat bych mohl… ale tohle bylo taky pěkný, ne?? (smích) 

 
vloženo: 07.12.2015 13:08 / přečteno: 7645x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.