PEVNOST NYMBURK STÁLE ODOLÁVÁ

PEVNOST NYMBURK STÁLE ODOLÁVÁ

Zápas před vlastními fanoušky ve VTB lize = vítězství. Tato rovnice stále platí i po šestém utkání Nymburka ve Sportovním centru v této soutěži. V neděli to okusili hostující Bisons Loimaa, kteří zpět do Finska odjeli poraženi 87:59.

Kouč Ronen Ginzburg poslal do zápasu z většiny českou sestavu. Jiřího Welsche, Vojtěcha Hrubana a Martina Kříže doplnili Max De Zeeuw a Julian Vaughn. A soudě podle úvodních minut to byl dobrý mix. Nymburk si pečlivě hlídal obraný doskok a rychle přecházel na útočnou polovinu. Než trenér po čtyřech a půl poprvé střídal, vedl jeho tým 8:2. Potíž ale nastala pro Martina Kříže, který si rychle udělal tři osobní chyby, a bylo jasné, že domácí bojovník se tím připravil o cenné minuty na palubovce.


Ani po příchodu hráčů z lavičky tlak Nymburka nepolevoval. Kouč si mohl užívat dlouho nepoznaného luxusu nabité soupisky bez zraněných hráčů a měl z čeho vybírat. Třeba v posledních zápasech velmi produktivní Chasson Randle se na palubovku dostal až dvě a půl minuty před koncem první čtvrtiny. To už na ní běhali Howard Sant-Roos i Michael Dixon. Kubánský forward přesto nebyl zcela fit, proto na odehrál jen devět minut. Devadesát vteřin před prvním klaksonem přepustil své místo mladému Matějovi Svobodovi. Kouč se nebál mu dát příležitost už v tuto fázi zápasu. Výbornou první čtvrtinu vyhrál Nymburk 21:9.


I v dalším průběhu pokračovali domácí v nastoleném trendu zápasu, což jim vyneslo do konce poločasu 23 bodové vítězství. Neomylný byl Randle a rychle se stal s 12 body střeleckým lídrem zápasu. Nymburk dominoval ve všech herních činnostech a především jeho silná nadvláda na doskoku určovala dění na hřišti. Ve druhé čtvrtině se dostal do hry také Martin Peterka a mohl tak odehrát další vydařený zápas v dresu Nymburka.


Ve třetí čtvrtině a čtvrté se finský tým snažil zápas zdramatizovat, ale viditelně mu chyběly síly. Nejvíce se dokázal přiblížit na 17 bodů, to když Burtschi trefil svou šestou, sedmou na konec i osmou trojku. Po ní si vzal kouč Ginzburg raději time out, ale bylo jasné, že jeden hráč, byť s mimořádně horkou rukou, dnes Nymburk neporazí. S konzistentní obranou a několika rychlými brejky si vzal domácí tým zase zpět více než dvacetibodový náskok.


Závěr se dohrával v poklidu. Nymburk předvedl svým fanouškům ještě několik pohledných akcí. Volné trojky trefovali Svoboda s Peterkou. Martinova trefa z perimetru, kam mu nabíjel v neděli opět vynikající kapitán Jiří Welsch, také zápas bodově uzavřela. Velmi líbivé utkání především ze strany Nymburka tak posunulo domácí tým o jednu příčku vzhůru tabulkou na páté místo. Postavení v její první polovině bude chtít Nymburk potvrdit i v příštím zápase na palubovce nováčka v Tbilisi. Gruzínský tým dosud ve VTB lize ještě nevyhrál.

 
vloženo: 06.12.2015 20:32 / přečteno: 8244x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.