POPRVÉ DO GRUZIE

POPRVÉ DO GRUZIE

Již s dvoudenním předstihem odcestovala výprava Nymburka do nové destinace, kde se od této sezony také hraje VTB liga. Tým Vita Tbilisi z hlavního města si však zatím vybírá nováčkovskou daň a Nymburk tak cestuje do Zakavkazka jako favorit.

Parta složená s deseti Gruzínců, a po jednom Rusovi, Ukrajinci a Američanovi, stále čeká ve své nové soutěži na vítězství. A čekání trvá již 11 zápasů. Pouze v Krasnojarsku a v Tallinu prohrálo Tbilisi pouze o 10 bodů, jinak prohrává vyšším či vysokým rozdílem.


„Nepřáli bychom si, aby tu první výhru získali zrovna nad námi. Není to ale zase tak špatný tým, jak ukazují výsledky. Víme, že má dobré hráče, kteří se zlepšují. Ještě se na jejich hru podíváme s trenéry podrobněji a rozebereme si ji, ale každopádně bychom v Tbilisi rádi zvítězili, protože další výhra nás dostane ve VTB lize do dobré situace,“ uvedl kouč Nymburka Ronen Ginzburg, jehož tým v posledním kole po třech porážkách za sebou porazil finské Bizony a drží se na výborném pátém místě tabulky základní části.


Izraelský trenér si užívá ten luxus, že má soupisku plnou. Všichni zranění z minulých týdnů jsou zpět a trenérovi k dispozici, což se mu v této náročné pasáži sezony náramně hodí.


„Je to důležité. Můžeme dělit minuty do více hráčů, mít širší rotaci a držet vysoké tempo zápasů. Máme za sebou již hodně utkání a ještě více nás jich čeká, takže je to přesně ta situace, ve které chceme být,“ uvedl Ronen Ginzburg před pátečním odletem.


Zápas v Tbilisi začíná v 15.30 našeho času a přímým přenosem ho vysílá stanice Nova Sport 2. Živě poběží také na stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 11.12.2015 20:34 / přečteno: 8090x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.