SNADNÁ PRÁCE V TBILISI

SNADNÁ PRÁCE V TBILISI

Snadnou práci měl Nymburk ve svém 12. zápase VTB ligy v této sezoně. Na palubovce nováčka soutěže porazil v Gruzii tým Vita Tbilisi 119:59 a upevnil si svou pátou pozici v tabulce základní části.

Větší potíž než se soupeřem byla v gruzínském hlavním městě s vnějšími okolnostmi. V den zápasu bylo ve Sportovním paláci pro 10 000 lidí zhruba 10 stupňů nad nulou, což nebyly úplně nejvhodnější podmínky. Při tréninku to Nymburk vyřešil bundami a kulichy, během zápasu se již musel zahřát pohybem. Naštěstí kouč Ronen Ginzburg točil kompletní rotaci, takže nikoho nenechal vymrznout na lavičce.


Během samotného utkání měli pořadatelé problém s výpadky proudu. Začátek druhé půle se zdržel kvůli nefungujícímu osvětlení. „To byl jediný větší vzruch během zápasu, když dvakrát vypadla elektřina. Když nahodili aspoň jedno světlo v každém rohu, hrálo se,“ hlásil po zápase z Tbilisi vedoucí týmu Vratislav Šístek.


Jinak zápas žádné velké drama nenabídl. Kouč Ginzburg mohl protočit celou dvanáctičlennou soupisku a šetřit opory. Zahráli si všichni. Naopak domácí měli se sestavou velké problémy. Točili víceméně jen šest hráčů, přičemž do zápasu jich zasáhlo sedm. Pro Nymburk byla situace o to jednodušší, že soupeř už neměl svého dosud nejlepšího hráče Pierriu Henryho.


Oslabené Tbilisi vzdorovalo Nymburku jen šest minut, než se hosté konečně zkoncentrovali a udělali do konce první čtvrtiny šňůru 17-0. Po zbytek zápasu už to bylo jen o tom, kolik bude finální rozdíl. Nakonec byl přesně o 60 bodů, což je jedna z největších výher Nymburka v mezinárodních soutěžích. 119 nastřílených bodů je také druhý nejlepší útočný počin v letošním ročníku VTB ligy. Ten první má na kontě Saratov se 134 body v zápase proti Astaně. 119 bodů dalo také CSKA Moskva Nymburku.


„O tomhle zápase se toho nedá moc říct. Neměli jsme od začátku vysokou koncentraci, ale jakmile jsme zabrali, nebylo co řešit. Vítězství bylo povinné a je dobré hlavně pro naše pořadí v tabulce, které jsme si upevnili. Jinak se nic zásadního pro budoucnost nestalo. Důležitější zápasy přijdou. Odehráli jsme teď devět zápasů ve 20 dnech a dva velké zápasy nás čekají v příštím týdnu, takže jsme rádi, že jsme se tu moc nenadřeli,“ uvedl z Tbilisi kouč Ronen Ginzburg.


Jeho tým čeká ve středu ve Sportovním centru důležitý úvodní zápas ve druhé fázi FIBA Europe Cupu s dosud neporaženým lotyšským Ventspilsem. A v neděli pak na pražské Královce očekávaná bitva s ruským obrem CSKA Moskva ve VTB lize.


Body:

NBK – De Zeuuw 16 (4d, 4a, za 3b 4/2), Kříž 15 (8d, 3a, za 3b 3/3), Randle 14 (4a, za 3b 4/2), Sant-Roos 13 (6d, 6a), Dixon 13 (4a), Vilhjálmsson 12 (3a, za 3b 4/3), Vaughn 12 (6d), Hruban 9, Welsch 7 (4a), Houška a Peterka 4.

TBI – Chlaidze 20 (40:00min), Staratjelev 17, Šengelja 10…

 
vloženo: 13.12.2015 18:49 / přečteno: 8356x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.