V ÚSTÍ BEZ KOMPLIKACÍ O 45 BODŮ

V ÚSTÍ BEZ KOMPLIKACÍ O 45 BODŮ

Po téměř dvouměsíční pauze se Nymburk opět představil v domácí Kooperatina NBL a v Ústí nad Labem si připsal vysokou výhru, když domácí Slunetu porazil 112:67.

Kouč Ronen Ginzburg přivezl na sever kompletní kádr. Na soupisku ale nenapsal amerického centra Juliana Vaughna, který dění na palubovce sledoval jen z lavičky. Mezi ostatní pak rozložil minuty více méně rovnoměrně. Pod 10 minut měl jen Vojta Hruban, kousek nad 20 pouze Michael Dixon, Howard Sant-Roos a Matěj Svoboda.


Ráz zápasu určila hned první čtvrtina. Nymburk do ní vstoupil koncentrovaně se snahou rozhodnout co nejdříve a pak už jen kontrolovat dění na palubovce. Povedlo se. Hosté skórovali především z rychlých protiútoků a po příchodu trojkařů z lavičky i z perimetru. Po šnůře 14 bodů vedl Nymburk 20-5 a po první části pak 30-12.


Ve druhé čtvrtině však přišlo polevení v koncentraci. Domácí se chytili a snížili na sedm bodů ztráty. Kouč Ginzburg raději vrátil do hry Chassona Randla a Howarda Sant-Roose, aby rozlet domácích zastavil. To se povedlo, přesto Nymburk ve druhé části přišel o část svého náskoku.


Ve třetí čtvrtině byl však na palubovce pouze jeden tým. Petr Benda sbíral útočné doskoky a Chasson Randle dával trojky na objednání. V zápase minul z oblouku pouze jeden ze sedmi pokusů. První pětiminutovka druhé půle (17-2) definitivně zlomila odpor Slunety. Nymburk vyhrál třetí část 36-9, když Randle trefil s klaksonem další trojku.


V poslední části už se tolik nebránilo, přesto Nymburk udržel soupeře pod 70 body. Roli ústředního ostřelovače z perimetru od Randla převzal Matěj Svoboda a dařilo se mu obdobně. Čtyři úspěšné trojkové pokusy z pěti z něj udělaly druhého nejlepšího střelce Nymburka.


Na další zápas v KNBL bude muset čekat Nymburk tentokrát jenom týden. Příští pátek zamíří do Brna. Už v sobotu ale odlétá na dalekou Sibiř k důležitému pondělnímu zápasu VTB ligy do Krasnojarsku.


Body:

UST - Barham 19, Pecka 14, Anthony 11, Abercrombie 10...

NBK Randle 24 (za 3b 6/7), Svoboda 18 (4d, za 3b 4/5), De Zeeuw 14 (6d), Benda 10 (8d), Dixon 8 (8a), Houška 9, Sant-Roos 8 (4d, 3a), Welsch 6 (5d, 6a), Jagodič-Kuridža 4 (6d), Hruban 4, Kříž 4 (3a), Peterka 2.

 
vloženo: 05.02.2016 19:57 / přečteno: 8565x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.