ROZBITÍ VÍTĚZOVÉ JSOU DOMA

ROZBITÍ VÍTĚZOVÉ JSOU DOMA

Hodně unavená se v úterý v podvečer vrátila do České republiky výprava basketbalistů Nymburka. Nikdo radši nechtěl domýšlet, jak by se už tak velké vyčerpání z daleké cesty a zápasu na dvě prodloužení promítlo do psychiky týmů, pokud by byl výsledek opačný.

„Byl to opravdu velmi dlouhý trip. Jsme rádi, že jsme po 18 hodinách cesty zpět doma. Jsme úplně vyždímaní, ale vracíme se s výhrou, takže se to všechno snáší mnohem lépe,“ řekl po přistání v Praze kouč Ronen Ginzburg, jehož tým je prý po velmi tvrdém souboji s Jenisejem hodně rozbitý.


„Zápas v Krasnojarsku byl nahoru dolů, měl mnoho zvratů. Myslím, že ve čtvrté čtvrtině jsme konečně začali hrát velmi dobrou obranu. Zastavili jsme jejich hlavní hvězdy, i když to bylo trochu na úkor naší vlastní produktivity. Hráči ukázali velký charakter. Někdo hrál se zraněním, další se zranili během zápasu, ale uhráli jsme důležitou výhru, která nás staví ve VTB lize ještě do lepší pozice,“ hodnotil trenér unaveným hlasem.


V kritických chvílích trenérům vyšla klíčová rozhodnutí. Jako třeba když Nymburk ztrácel v prvním prodloužení tři body a minutu a půl před jeho koncem měl velký problém skórovat. Proto Ronen Ginzburg zvedl z lavičky Michaela Dixona a poslal ho na palubovku s jasným záměrem vzít to na sebe.


„Měli jsme problém v útoku. Museli jsme doručit nějaké body, abychom neprohráli, proto jsme se rozhodli vrátit Mika do hry. Nebyl úplně fit, ale zvládl to a pomohl nám zůstat v zápase. Nemuselo to vyjít, ale v tomhle případě se to povedlo. Záměr vyšel, to je basketbal,“ uvedl kouč.


A tak mohla přijít velká chvíle kapitána Jiřího Welsche, který hrál i beztak výborný zápas. „Jiří hraje v posledních čtyřech pěti zápasech hodně kvalitně. U něj to není jen o statistikách, ale ta jeho trojka, to byl velký benefit,“ uznal nymburský trenér, který stejně jako všichni ostatní vyhlížel blížící se teplo domova a spánek.

 
vloženo: 09.02.2016 17:03 / přečteno: 7959x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.