HOŘKÁ NEPOSTUPOVÁ VÝHRA

HOŘKÁ NEPOSTUPOVÁ VÝHRA

Hráči Nymburka splnili postupovou podmínku, kterou mohli ovlivnit, přesto v Poháru FIBA skončili. Po vítězství 84:57 nad Antverpami museli několik minut v šatně čekat na výsledek zápasu Sofie – Ventpils, než se dozvěděli, že dopadl v jejich neprospěch vítězstvím lotyšského týmu.

Ze skupiny P tak postupují Ventspils a Antverpy, Nymburk skončil třetí a ze soutěže vypadl. Poprvé v pohárové účasti Nymburka v evropských soutěžích se stalo, že by náš tým nepostoupil, byť by měl s oběma postupujícími týmy ve skupině lepší zápasovou bilanci. O postup Nymburk připravily venkovní prohry, zejména ta v Sofii, kde Antverpy i Ventspils vyhrály.


Nymburk zahájil poslední zápas ve FIBA Europe Cupu výborně na obou polovinách a po dvou minutách vedl 6:0, než se poprvé trefil i soupeř. Úvodní tlak pokračoval, domácí skórovali téměř z každého držení míče. Prosazovali se rychlým protiútokem a akcemi 1 na 1. V obraně byl Nymburk dobře připraven na útočné systémy Antverp, které nutil ke ztrátám. Velmi brzy z toho bylo dvouciferné vedení. Po trojce Michaela Dixona už byl Nymburk napřed o 18 bodů. První čtvrtinu vyhrál jasně 30:13.


Druhá čtvrtina nepřinesla žádnou změnu ve vývoji. Nymburk kontroloval dění na palubovce a střílel výbornou procentuální úspěšností kolem 70%, což bylo dáno hlavně rychlým pohybem míče a následnými volnými střelami. Naopak na druhé straně to bylo okolo 30%, protože obrana Nymburka volnou pozici soupeři téměř nedovolila. Se třetí trojkou Chassona Randla vedl Nymburk už o 30 bodů. V poločase byl stav 55:28.


Ve druhém poločase už bylo jasné, že to důležitější z hlediska postupu do play off se odehrává v Botevgradu, kde hrála Sofie s Ventspilsem. I když Nymburk ztratil ve třetí čtvrtině 11 bodů ze svého vedení, měl stále utkání pod kontrolou, což potvrdil v poslední části. Domácí tým vedení opět navýšil až na konečných 27 bodů.


Hráči odešli do kabiny sledovat vývoj druhého zápasu skupiny, který byl zhruba o pět minut pozadu. Naděje svitla, když po celý zápas vedoucí Lotyši vedli minutu a dvacet vteřin před koncem už jen o čtyři body a míč měla v držení Sofia. Ventspils ale ještě větší drama nepřipustil a ke zklamání Nymburka si výhrou zajistil postup.


Body:

NBK - Dixon 21, Randle 15 (3d, 3a, za 3b 3/5), Vaughn 14 (8d), Welsch 11(6a), Sant-Roos 8 (5d, 3a), De Zeeuw 5 (5d), Peterka 4 (4d), Hruban 4 (7d, 2a), Benda 2.
ANT - Vaughn 15, McKinney a Langford 9...
 
vloženo: 03.02.2016 20:27 / přečteno: 8119x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.