NYMBURK NA SEVERU DOMINOVAL

NYMBURK NA SEVERU DOMINOVAL

Od začátku do konce ovládal Nymburk ligový šlágr na palubovce druhého Děčína a nakonec zvítězil vysoko 100:62. Dva zápasy před dohráním základní části jsme si tak pojistili první místo před play off.

Děčín se v zápase musel obejít bez Tomáše Vyorala. Absence ústředního rozehrávače byla pro soupeře citelná, což po zápase uznal i kouč Nymburka Ronen Ginzburg. To jeho tým přijel k ligovému šlágru kompletní a Ginzburg žádnou ze svých hvězd až do konce zápasu nešetřil, což se na konečném skóre projevilo.


Zápas začal pro Nymburk ideálně a to šňůrou 13:0. Hosté vstoupili hry velmi koncentrovaně v obraně a po zisku míče rychle přecházeli na útočnou polovinu. Děčín se v úvodních minutách nestíhal vracet a rychle prohrával dvouciferným rozdílem. Nezastavitelný byl především Vojta Hruban, který si šel po osmi minutách odpočinout už s 12 body a čtyřmi doskoky. Nymburk vyhrál první čtvrtinu 26:11.


Do té druhé ale dobře vstoupili domácí. Trefami Jiřího Jelínka a Tomáše Pomikálka se dostali zpět na desetibodový rozdíl a kouč Ginzburg si raději hned vzal time out. Po něm Děčín šestkami ještě snížil, ale důležitou trojku rychle přihodil Mike Dixon.


Už se zdálo, že domácí počáteční nápor Nymburka otupili a na palubovce začíná boj. Děčín podle předpokladů chodil hodně agresivně za útočným doskokem a často byl ve vzduchu v přesile. Nymburk ale trpělivě bránil a tak druhé šance Děčína zůstaly většinou nevyužité. Naopak hostům se povedlo několik dalších rychlých akcí v útoku a znovu odskočili. V polovině druhé čtvrtiny vedli už o 20 bodů.


Druhou pětiminutovku ale vyhrál opět Děčín, který do poločasu snížil na 46:30. Domácí fanoušky potěšila Kroutilova těžká trojka téměř s poločasovým klaksonem. Za to Ronen Ginzburg byl po této trefě hodně nazlobený, protože nechtěl, aby přesně takto první poločas skončil.


Osmnáctibodová série na úvod druhé půle se mu ale musela líbit. Děčín nenašel klíč k nymburské obraně dlouhé čtyři a půl minuty, po nichž vedl Nymburk už o více než 30 bodů. Zápas měl i nadále skvělý náboj zejména díky výborné atmosféře, ke které přispíval i kotel z Nymburka. O vítězi ale už bylo rozhodnuto.


Nymburk se pak ve zbytku zápasu soustředil na to, aby nepolevil v koncentraci a udržel si pohodlný náskok. To se dařilo a občas se povedla i nějaká ta pohledná akce jako ta, na jejímž konci byly jediné dva body Juliana Vaughna v zápase. Ale stály za to.


S blížícím se koncem Nymburk mířil za stovkou, ale trojciferný počet bodů dlouho odolával. Nakonec se o „kilo“ postaral pár desítek vteřin před vypršením času z trestných hodů Dixon. Úplný konec ale obstaral symbolicky exnymburský Tomáš Pomikálek, který již moc nebráněný razantně zasměčoval a stal se top skórerem zápasu. K 20 bodům přidal i 10 doskoků a zaznamenal double double.


Body:

DEC - Pomikálek 20 (10d), Šiška 12...

NBK - Hruban 16 (8d), Randle 15, Dixon 15, Benda 12, Sant-Roos 11, Welsch 9, Jagodič-Kuridža 8, Peterka 7, De Zeeuw 3, Vaughn 2, Kříž 2.

 
vloženo: 04.03.2016 20:37 / přečteno: 8258x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.