S MINSKEM ROZHODLA 4. ČTVRTINA

S MINSKEM ROZHODLA 4. ČTVRTINA

Nymburk předvedl ve VTB lize další povedený výkon na domácí palubovce a připsal si důležitou výhru nad Cmoki Minsk, která ho udržela na sedmém místě tabulky základní části. Běloruský tým odjel poražen 75:61.

Při pohledu na výsledek je jasné, že Nymburk odehrál výborný zápas především na obranné polovině. I když si zejména v prvním poločase a na začátku druhého komplikoval situaci zbytečnými ztrátami, defenzíva byla po celý zápas natolik konzistentní, že pokryla herní nedostatky. Pozitivem bylo také zlepšení na doskoku. Nymburk v něm přitom v úvodu zápasu ztrácel, ale postupně získával stále více odražených míčů a ruku v ruce s tím se zlepšoval i celkový herní projev. Pomohl si i devíti trojkami, jejichž největším přínosem bylo, že přicházely v ty správné momenty.


Kouč Ginzburg se musel v neděli obejít bez centra Juliana Vaughna, který zůstal doma s virózou. Místo něj šel do základní pětky Petr Benda a s ním Max de Zeeuw, Howard Sant-Roos, Vojtěch Hruban a Jiří Welsch.

Od začátku se hrál velmi rychlý basketbal, ale vysoké tempo vyhovovalo více Minsku. I zásluhou několika rychlých protiútoků vyhrál soupeř úvodní pasáž hry 13:6 a nymburský trenér poprvé ukazoval ke stolku téčko. Upozornit musel i na doskok, protože Nymburk neměl po pěti minutách jediný doskočený míč, zatímco Minsk pět, z toho tři v útoku.


Po time outu přišly chvíle Michaela Dixona, který dvěma trojkami za sebou zachytil rodící se náskok hostů. Další trojka Pavla Houšky už znamenala vedení Nymburka. Trefa z perimetru na druhé straně od Beliankoua ale srovnala stav na 21:21 po první čtvrtině.


V té druhé se jako první trefil Chasson Randle a byla to opět trojka, co vypustil z ruky. Už čtvrtá nymburská. Domácí tým ve druhé čtvrtině poněkud zvýšil útočné obrátky a dostal se do mírného vedení, nejvíce do sedmibodového. V obraně udržel Minsk na velmi slušných 15 bodech a v poločase vedl 41:36.


Záhy po startu druhé půle však bylo srovnáno. A když se z pod koše trefil Maras, navíc s potrestaným faulem, už opět vedl soupeř. Nejvyšší hráč na palubovce, 207 cm vysoký forward Minsku Ivan Maras, dělal Nymburku největší problémy. Nejenže byl produktivní bodově, ale i na doskoku byl dominantním hráčem. Výbornou práci ale odváděl po svém příchodu na palubovku Martin Kříž, jehož entuziasmus přeci jen podkošovou hru Minsku otupil.


V první polovině třetí čtvrtiny se Nymburku nedařilo skórovat, ale v pak zhruba od 25. minuty přišla pasáž velmi dobrého výkonu, kterou Nymburk zápas rozhodl.  Nejdříve vyšlo několik rychlých protiútoků po zisku míče v obraně. Další dvě trojky padly Dixonovi. Domácí tak velmi rychle otočili stav z mínus pěti na plus osm. Před poslední čtvrtinou vedl 58:52.


Začátek čtvrté části patřil belgickému forwardovi Nymburka. Max de Zeeuw trefil dvě trojky, vybojoval důležitý doskok v obraně a pak zastavil dvě situace Minsku za sebou i za cenu faulů. A tak šel se čtyřmi osobními chybami střídat, ale mohl být spokojený, protože tento jeho vklad do zápasu nasměroval Nymburk k výhře. Šest a půl minuty před koncem vedl o nadějných 13 bodů a pak už si koncovku v klidu pohlídal. I zásluhou toho, že ve čtvrté čtvrtině umožnil Minsku dát pouhých devět bodů.


Body:

NBK – Dixon 15 (3d, 4a, za 3b 4/8), Benda 14 (7d), Randle 11 (4d), De Zeeuw 8 (4d, 5a, za 3b 2/2), Kříž 7 (4d, +15), Houška 5 (+19), Welsch 4 (5d, 5a), Sant-Roos 3 (3d, 3a), Hruban 3, Jagodič-Kuridža 3 (4d).


MIN – Gray 12, Maras 11, Stutz 7…

 
vloženo: 28.02.2016 20:15 / přečteno: 7918x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.