BOJ O PLAY OFF POKRAČUJE

BOJ O PLAY OFF POKRAČUJE

ČEZ Basketball Nymburk čeká v neděli další důležitá bitva o postup do play off VTB ligy. Ve Sportovním centru se utká s týmem Cmoki Minsk. Běloruský celek je se šesti výhrami na 11. místě a do Nymburka by měl přijet i se dvěma jeho bývalými hráči. Zápas začíná v 16.00.

Ten první je ještě v čerstvé paměti fanoušků. Centr Garrett Stutz působil u Labe v minulé sezoně. Guard Justin Gray hrál v Nymburce v ročníku 2008/2009. Oba Američané patří k oporám Minsku. První doručuje průměrně 14,6 a druhý 11 bodů na zápas.


„V první řadě je to tým, který hraje velmi disciplinovaně a organizovaně na útočné polovině. Je výborně dirigován rozehrávačem Mirkovičem, který je mozkem jejich útoku. Minsk má velkou škálu a pestrost útočných systémů, ať už do dolního postavení, nebo pro střelce, jakými jsou Kudrautsau či Hillard. Nebo otevírají pick and roll hru pro Stutze, Marase a Laškeviče. Tým je velmi dobře vybalancovaný. Klíč k našemu úspěchu povede přes vlastní aktivní hru. Musíme hrát naše tempo a eliminovat jejich útočný doskok a pick and roll hru. Tohle se nám povedlo v Minsku, kde jsme jejich družstvo hlavně v poslední čtvrtině přehráli a zvítězili,“ rozebral asistent trenéra Ronena Ginzburga Lubomír Růžička hru soupeře.


Nymburk je v tabulce od začátku sezony na místech zajišťujících postup pro play off, ale první osmičku bude muset ve zbytku základní části ještě tvrdě hájit. Momentálně jsou jeho hlavními rivaly v tabulce Nižnyj Novgorod a Saratov, ale zezadu se již nebezpečně přibližuje devátý Volgograd, zatímco Středočeši v pondělí utrpěli nepříjemnou porážku v Rize. Proto bude proti Minsku důležité uhájit domácí palubovku.


„Myslím, že to máme stále dobře rozjeté a nemusíme panikařit. Hrajeme doma a tam jsme vždy více odvážní a agresivní. Musíme navázat na naše předchozí domácí výkony a pak bude všechno dobré. Máme před sebou ještě třetinu základní části, není důvod k panice. Na druhou stranu teď už je každý zápas hodně důležitý,“ prohlásil Lubomír Růžička před soubojem s Minskem.


A zmínil se i o tom, jak Nymburk pracuje na lepším doskoku, kde tým v této sezoně nejvíce tlačí bota. „Během tréninku na to hodně upozorňuje, dbá se na odstavování hráčů. Je to každého odpovědnost, brát si na záda svého hráče a být více soustředěný na tuto činnost. Spoustu neutrálních mrtvých míčů soupeři získávají, nechci říct naší nepozorností, ale z určité větší agresivity. Například Riga byla mnohem více hladová po těchto neutrálních míčích,“ dodal nymburský asistent.

 
vloženo: 26.02.2016 15:48 / přečteno: 7795x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.