JEDEN Z TÝMŮ SI PŘIPÍŠE PRVNÍ PROHRU

JEDEN Z TÝMŮ SI PŘIPÍŠE PRVNÍ PROHRU

V Kooperativa NBL jsou po třetím kole jen tři týmy, které mají stoprocentně vítěznou bilanci. Na konci následujícího týdne už může být jen jediný. Hned v pondělí má Nymburk šanci čistou sérii Pardubic pošpinit v televizním duelu od 18:00 hodin.

Vzájemných soubojů se za šestnáct let Nymburka v lize se už odehrálo 68, z toho jich šest skončilo vítězstvím týmu z města perníku. Ovšem pro poslední prohru nemusíme chodit třináct let zpátky jako u minulého soupeře z USK. V případě Pardubic stačí odečíst jen 11 měsíců. V minulém roce totiž Pardubice připravili pozdějším mistrům jedinou porážku v sezoně.

 

Z hlediska vývoje utkání nelze zapomenout ani na nymburské vítězství ve finále Českého poháru, které se hrálo v Liberci v únoru 2013. Po první čtvrtině byl stav 30:18, ale každou z následujících čtvrtin Pardubice vyhrály. V dramatickém závěru bylo 17 sekund před koncem vyrovnáno. Carterovy trestné hody a Pomikálkův doskok nedovolily Pardubicím vyrovnat.   

 

Jinak v rozdílu obou týmů Nymburka a Pardubic vládne široký rozptyl. Od jediného bodu při výhře 86:85 v listopadu 2014 ve Sportovním centru v Nymburce až po 43 bodů v roce 2010 nebo 50 bodů v roce 2009 v rámci Českého poháru.   

 
Řekli před zápasem
Ronen Ginzburg:

Není žádným tajemstvím, že Pardubice a Děčín patří k nejlepším týmům naší ligy. Pardubice mají na každé pozici kvalitního hráče a dobrou týmovou chemii, protože jsou dlouhou dobu pohromadě.  

 

Pardubice změnily jen jednoho hráče. Je to výhoda pro náš tým nebo soupeře?

Myslím, že to je výhoda pro Pardubice, protože nemusely před sezonou měnit systémy, všichni je mají za uplynulou sezonu zažité.

 

Kolik bodů rozdílu dělá tahle výhoda?

Nemohu říct, jestli je to pět nebo šest bodů nebo víc… Je vždy výhodou, když v týmu pokračují klíčoví hráči. My jsme zaplatili daň za to, že naši hráči jako Dixon nebo Randle o sobě dali vědět, a proto si našli pro další sezonu lukrativnější angažmá v lepších týmech. To je život….

 
Kdo jsou klíčoví hráči soupeře?

Pardubice hrají výborně jako tým. Každý hráč má svou úlohu, kterou zapadá do jejich herního systému.

 

Na přípravu máte jen 48 hodin. Je to dostatečný čas?

Oba týmy to mají stejné. My absolvujeme „normální“ přípravu jako před jiným utkáním. Jsme na to už docela zvyklí z minulé sezony. V kolotoči VTB liga - NBL - Eurocupe Cup jsme nikdy neměli moc času na přípravu.

 
 
Jiří Welsch:

Bude to pikantní souboj. Pardubice jsou týmem, který nás každoročně nejvíce prověřuje. Ne jinak tomu bude i letos. Moje osobní vazby jsou k Pardubicím bližší než k jiným týmům. Pro mě je každý zápas trochu speciální.

 

Pardubice změnily jen jednoho hráče. Je to výhoda pro náš tým nebo soupeře?

My bychom neměli myslet na Pardubice, ale spíše na sebe a na náš výkon. Pokud budeme hrát solidně, tak bychom s vítězstvím neměli mít problémy.

 

Pardubicím chybí jeden z klíčových hráčů Pandula. Nemůže se v našem výkonu mihnout stín podcenění?

Ani v nejmenším. My čeští kluci víme, jakou kvalitu tým má a jací hráči v něm hrají. Většina cizinců ani nevnímá, zda jim někdo chybí či nikoliv.

 

Jak poučíte zahraniční hráče, jaký soupeř před ni mi stojí?  

Budeme je upozorňovat, že se jedná o jeden z nejkvalitnějších týmů české ligy a budeme upozorňovat na specifické hráče soupeře. Trochu se nedostatek v přípravě ukázal v zápase proti Kolínu, kdy jsme Kena (Ekene Ibekwe - pozn.)  nevarovali dostatečně důrazně, jak má David Machač rychlou střelu a než se Ken nadál dostal tři podobné koše, aniž zvedl ruce.

 
 
Martin Kříž

Stačí dva dny na přípravu proti Pardubicím?

Všichni jsme zvyklí, že je zápas, den volna a zápas. Myslím, že to pro nás není žádná nevýhoda. Taktická přípravy v neděli bude stačit.

 

Pardubice se v posledních letech, byť měly dobré podmínky, nedostaly ani jednou do finále ligy. Povede se jim to letos?

Na takové hodnocení je brzo (úsměv). Jejich sestava je jedna z nejlepších, začátek měly slušný. Jen se musí se vyvarovat výpadků jako ve třetí čtvrtině proti Prostějovu.

 

Ve třech zápasech v řadě jsme dali sto bodů. Povede se to i proti Pardubicím?

Když budeme mít dobrý den a bude padat všem hráčům, je to možné. Když vyhrajeme nějakým slušným rozdílem a nedáme kilo, tak nám to náladu nezkazí.

 

Co je slušný rozdíl?

Nechci odhadovat rozdíl. Já bych si přál o patnáct až dvacet bodů. Když to bude o deset a výkon bude stoprocentní, nebudeme rozladění. Pardubice prostě svou kvalitu mají.  

   
 
 
vloženo: 02.10.2016 15:24 / přečteno: 8633x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.