SEDMDESÁTÝ PÁTÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

SEDMDESÁTÝ PÁTÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Šedesát šest vítězství má na svém kontě Nymburk v zápasech s Děčínem. "Agenti 007" ze severu Čech se však nebudou v Nymburce chtít vzdát dobrovolně. Přijďte se podívat na reprízu posledních dvou finále v sobotu 8.října od 17:00 hodin ve Sportovním centru Nymburk

Úspěšnějším je ve vzájemných zápasech pochopitelně třináctinásobný mistr ČR Nymburk, který zvítězil v 66 (z 74) zápasech. Poslední prohře bude po vánocích čtyři roky. Dvacátého devátého prosince 2012 Nymburk prohrál v Děčíně 78:80. Od té doby trvá třináctizápasová nepřerušená řada nymburských vítězství. Na nymburské palubovce vyhrál Děčín pouze jednou a to v úplně prvním utkání Nymburka v NBL 16.9.2000, dalších 35 zápasů už skončilo vítězstvím Nymburka. Průměrný bodový rozdíl v zápasech mezi Nymburkem a Děčínem v Nymburce je 23 bodů. Celkové vzájemné skóre je 6474 : 5217 pro Nymburk. 


Před touto sezonu se do Děčína vrátil Pavel Houška a tím vzrostla výrazně síla týmu v podkošovém prostoru, zvlášť když jej z křídla bude podporovat Tomáš Pomikálek a na rozehrávce Tomáš Vyoral. Při pohledu na týmové statistiky je Pavel Houška nejlepším střelcem, Tomáš Pomikálek je nejlepším na doskoku a Tomáš Vyoral je nejlepším v počtu asistencí. 


Původně to vypadalo, že se v Nymburce bude hrát o pošpinění dosud čisté série obou týmů, jenže Děčín, možná trochu nečekaně, nezvládl prodloužení na USK a prohrál o tři body 84:87. Tím si Děčín připsal letos první porážku a jediným týmem s čistým kontem je Nymburk. Díky horšímu skóre je Děčín na třetím místě za Opavou. Stejný počet vítězství mají ještě čtvrté Pardubice a pátý Prostějov. 


Slova trenéra Ronena Ginzburga před zápasem:  
 

Co je typické pro hru Děčína?

Hlavní devízou Děčína je, že je to tým se stabilní soupiskou a s výbornou týmovou chemií, kde všichni táhnou za jeden provaz. Po většinu zápasu hrají s velkou agresivitou na obou polovinách hřiště.

 

V posledním kole Nymburk porazil USK, ale Děčín v Praze prohrál. Může to něco ukazovat k našemu vzájemnému utkání?

Jak jsem mohl už mnohokrát poznat, takový příběh nemá pokračování, které se nabízí. Navíc žádný tým nepřijede do Nymburka s velkým očekáváním a může hrát uvolněně. Pod určitým tlakem jsme vlastně my, ale zase naše velké zkušenosti a kvalita hráčů umožňuje naše očekávání naplnit.

 

Děčín je kompletně český tým. Je to znát na hře proti nim?

Ano, takový tým zdá se mít větší týmovou soudržnost. Všichni jsou jakoby více spjatí s daným týmem. Nás ale nesmí zajímat, jaký tým stojí proti nám. My se chceme prezentovat svým způsobem hry bez ohledu na soupeře, který proti nám stojí.

 

Můžete označit klíčové hráče na jednotlivých pozicích Děčína?

Na pozici rozehrávače je to Tomáš Vyoral, na křídle Tomáš Pomikálek a pod košem Pavel Houška. Vlastně všechno bývalí hráči Nymburka (úsměv).

Pavel umí hrát zády ke koši, ale je také nebezpečný ve střelbě z dlouhé vzdálenosti. Tomáš Pomikálek má výborný pohyb bez míče, skvělý výskok a je kvalitním hráčem na doskoku. Tomáš Vyoral se neustále zlepšuje, v minulém roce udělal velký pokrok a po právu mu patří post prvního rozehrávače. Umí kontrolovat hru, připravovat dobré pozice ke střelbě jak pro sebe, tak pro své spoluhráče.

 

Co je potřeba zlepšit oproti našemu poslednímu utkání proti Pardubicím?

Chceme navázat na první poločas zápasu proti Pardubicím, kdy jsme podávali opravdu dobrý výkon. Měli bychom být stejně aktivní v obraně. Musíme však omezit hloupé ztráty míče a být ještě lepší v přechodu do rychlého protiútoku.

 

Zdravotní stav: všichni hráči Nymburka jsou připraveni v sobotu nastoupit

 

Doprovodný program:  Vystoupení CHEERLEADERS – EASY DANCE NYMBURK, představení družstva Basketbalové akademie Nymburk U12 trenéra Petra Svobody a asistentky Anety Pekárkové. Připravena je také soutěž ve střelbě z poloviny hřiště o 6000,- Kč. Cenu do hlavní soutěže věnovala firma Barton Nymburk.

 
 

 

 




 
vloženo: 07.10.2016 08:57 / přečteno: 7741x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.