UPEVNĚNÍ POZICE LÍDRA KNBL

UPEVNĚNÍ POZICE LÍDRA KNBL

V televizním zápase dvou předních týmů Kooperativa NBL se dařilo domácím, kteří i přes horší třetí čtvrtinu svého soupeře z Pardubic udolalo kvalitní obranou bezpečně 81:63.

Chleba zápasu se mohl lámat ve třetí čtvrtině, ale náskok nymburských hráčů z prvních dvaceti minut byl dostačující. Lehce vykolejená nymburská mašina se vrátila na trať v poslední desetiminutovce, aby do cílové stanice „VÍTĚZSTVÍ“ přivezla opět dva body.

 

Utkání začali domácí jako vždy úpornou obranou, která se ovíjela kolem hráčů Pardubic jako chmelové stonky. Ti jen stěží nacházeli volné příjemce svých přihrávek, o volných střeleckých pozicích nemluvě. Už po šesti minutách vedli Lvi o deset bodů 21:11, když o dvouciferný náskok se postarali především rozehrávači Jirka Welsch (7 bodů) a Howard Sant-Roos (6 bodů). V dalším průběhu zápasu se přidal střídající Bryon Allen, který do vozíku Pardubic naložil další šestibodové závaží. Bodový účet první čtvrtiny se psal za stavu 29:15 košem Martina Kříže. Už prvních deset minut ukázalo, kde bude hosty tlačit bota. Pardubice se dopustily šesti ztrát a měly pouze polovinu doskoků. Nebetyčný byl rozdíl ve střelbě za dva body - Nymburk 81,8% - Pardubice 45,5%.

 

Druhou čtvrtinu zahájil extrémně rychlý koš Ondry Kohouta, jeden z mála útoků, který v podání Pardubic trval krátce. Pak se pod košem po nezaviněné srážce Lawrence s Kohoutem domácí rozehrávač těžce zvedal a v následujících osmi minutách musel ledovat kořen nosu. Geno je však tvrďák a ještě v prvním poločase do hry na palubovce zasáhl. Útok Pardubic byl stále náročnou dřinou hostujících hráčů a rychlých protiútoků na rozdíl od Nymburka bylo jako šafránu. Podle očekávání se rozdíl ve skóre už ve druhé desetiminutovce přiblížil na jediný bod ke dvacítce. Wall však dvěma trojkami v řadě pohromu oddálil, ale nezažehnal zcela. Na 44:23 upravil dvě minuty před koncem čtvrtiny Meier. Tento podkošový hráč pak ještě dvakrát z podobné pozice načapal hosty na hruškách. Po jeho třetím koši se rozdíl ve skóre zastavil na dvaadvaceti bodech.

 

Třetí čtvrtina se začala trojkovou palbou. První byl Meier, kontroval z protiútoku Burnett, za Nymburk skóroval za tři Hruban a přiblížil tak opět do vodonošské povinnosti Honzu Smetanu, který přenos ČT komentoval. Po Wallově trojce - čtvrté během minuty a deseti sekund byl stav 54:33. Nic nenasvědčovalo tomu, že by třetí čtvrtina měla být něčím mimořádná. Jenže hosté jakoby okoukali nymburskou obranu prvního poločasu a byli podobně nekompromisní. Nutili domácí hráče do riskantních přihrávek, které vypichovali a daleko častěji vyráželi do rychlého protiútoku. Zatímco se domácím střelecky nedařilo, hosté dávali i z těžkých pozic. V 27.minutě byl stav 56:44 a počet faulů ve třetí čtvrtině na kontě Nymburka - nula. Po drzé trojce Potočka už Východočeši ztráceli jen 11 bodů. Ovšem k vidění byly možná nejhezčí akce utkání. Nejprve si do Kooperativa Faktoru připsali po pěti bodech za alley-oop Allen a Ibekwe. Skvělou přihrávku Allena do běhu zužitkoval Kříž jelením dvojtaktem od trojkového oblouku.

 

Potoček se trojkou krátce po začátku poslední čtvrtiny zasloužil o snížení náskoku pod deset bodů, ale pak začali úřadovat domácí a svůj náskok si brát zpět. Průniky do vymezeného území především Sant-Roose přinášely úspěch nejen v bodovém vyjádření, ale také v počtu získaných faulů. Pardubice měly po třech minutách 5 týmových faulů. Když hosté uzavřeli prostor pod košem, přišla druhé trojka Hrubana a po asistenci stejného hráče další trojka Howieho. (76:56). Unavení hosté kupily ztrátu za ztrátou (za prvních 6 minut poslední čtvrtiny jich vyrobily osm!) Po překonání krize ve třetí čtvrtině, se domácí opět rozjeli a nenechali nikoho na pochybách, kdo bude na konci vítězem.

 

Body: Sant-Roos 20, Allen 16, Hruban 12, Meier 11, Ibekwe 7, Welsch 7, Kříž 4, Benda 2 (+9 d.), Pumprla 2 - Burnett 20, Wall 13, Potoček 8, Kohout 6, Nečas 5, Půlpán 5 (+5 as.), Autrey 4, Škranc 2, střelba za 2 body: 42/21:40/16, trojky: 25/7:25/8, TH: 22/18:11/7, doskoky: 45:37, asistence: 22:11, ztráty: 16:18, čtvrtiny: 29:15, 19:12, 13:24, 20:12

  
 
vloženo: 03.10.2016 23:51 / přečteno: 8866x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.