LETOS PODRUHÉ S BRNEM

LETOS PODRUHÉ S BRNEM

V neděli na nás čeká kromě dětského dne, i další zápas Kooperativa NBL proti týmu mmcité Brno. Utkání začíná v 17:00 hodin ve Sportovním centru.

Bude to pro Nymburk druhý zápas s Brnem v této sezoně. Tým z moravské metropole se Lvi vybrali už jako sparing partnera ke svému prvnímu zápasu v přípravě. Tehdy domácí svého brněnského soupeře přehráli s přehledem 87:52.


Brno je vzhledem k Nymburku soupeřem v některých ohledech specifickým. Jednak je vede trenér Zoran Helbich, který před odchodem do Brna trénoval dorostence nymburské Basketbalové akademie. V dresu Brna také druhým rokem působí náš bývalý hráč Michal Křemen. Po zranění nastoupil Michal za Brno už v minulém utkání proti Ostravě. Dal sice jen tři body, ale vzhledem k tomu, že Brno vyhrálo 77:74, dávají i jeho tři body významu zcela jiný rámec. Další zajímavostí je střet dvou bratrů. Pavel Pumprla za Nymburk a Radek Pumprla za Brno a několik dalších Pumprlů v hledišti navýší počet příbuzných na číslo vyšší než dva.


Brno od minulého utkání v Nymburce provedlo celou řadu změn. Tou zcela nejposlednější je připsání Jana Tomance na soupisku Brna. I když se na okamžik spekulovalo, že by „Čenda“ (Jan Tomanec – pozn.) kariéru ukončil po odchodu z Prostějova, netrvalo dlouho a je v Brně.


Řekli před zápasem:

Ronen Ginzburg:

Nemělo by být rozdílu v našem přístupu ke každému zápasu, ať je to česká liga nebo utkání Ligy mistrů. Vždy chceme jít do zápasu od první minuty hodně agresivně. I když jsme s Brnem hráli přípravné zápasy, oba týmy se za tu dobu posunuly. Máme za sebou už asi dvacet zápasů, včetně přípravných. Brno bude jiné nejen početem odehraných zápasů, ale i tím, že ještě změnilo několik hráčů. Například poslední změna přišla před dvěma dny. Jan Tomanec je dobrým střelcem a myslím, že to pro Brno v jejich situaci je dobrá volba. Ovšem pro nás není důležité, zda bude v dresu Brna jiný hráč, my se stále musíme držet systému, kterým se chceme prezentovat a kterým hrajeme.


Petr Benda

Na začátku sezony jsem si říkal podle soupisky, že Brno hodně posílilo a že by se mohli pohybovat kolem poloviny tabulky. Po prvních zápasech to tak nevypadá. Jenže hodně se mění hráči a nejsou ještě sehraní. Časté výměny hráčů nejsou dobré pro žádný tým. Soudě podle přípravného zápas byli lepší než sezonu před tím, ale stále to ještě nestačí, aby se prodrali v tabulce výš.

Jak pomůže Brno nový hráč Tomanec?

Četl jsem, že ukončil kariéru a najednou toto (překvapeně). Může jim určitě pomoci, je platným hráčem v útoku, když má svůj den a věří si, může dát i 15 bodů na zápas a v podkošovém prostoru se umí pohybovat. Je to hráč, který je pozvedne. My si na něj musíme dát pozor, protože je schopen vystřelit za tři body, má dobrý vnik do koše a v neposlední řadě už dost zkušenosti. Určitě se bude v prvním zápase chtít předvést.



 
vloženo: 05.11.2016 12:50 / přečteno: 8446x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.