V PROSTĚJOVĚ JASNÝ ZÁPAS

V PROSTĚJOVĚ JASNÝ ZÁPAS

Sedmá stovka v letošním ročníku NBL padla v Prostějově. Domácí Orli nedokázali vzdorovat od samého začátku a ani jednou v zápase nemohli myslet na dobrý výsledek. Orli Prostějov : ČEZ Basketball Nymburk 69:109.

Poslední kolo první poloviny základní části Kooperativa NBL bylo ve všech halách poměrně vyrovnané a dramatické. USK prohrálo v závěru o devět s Ostravou, stejným rozdílem Jindřichův Hradec porazil Brno, o šest bodů prohrál Kolín se Svitavami a o tři Opava v Pardubicích. Jen Nymburk nepřipustil žádné dramatické utkání a vyhrál s přehledem o čtyřicet. Když se sečtou všechny bodové rozdíly zbývajících zápasů, stále to není rozdíl Nymburk - Prostějov.   

 

Podle očekávání rozhodli hosté už v první čtvrtině. Před zápasem řekl trenér Choleva: „Recept je zdánlivě jednoduchý - držet vyrovnané skóre co nejdéle a pak se uvidí, jak všechno dopadne.“ Jenže už po třech minutách vedli Lvi o deset a po dalších čtyřech už o dvacet bodů 5-25. Nymburské útoky byly jednoduché, přesné, často se uvolňovali hráči pod košem, kam směřovala přihrávka buď při rychlém protiútoku nebo z perimetru, když si hostující rozehrávač všiml dobře postaveného spoluhráče. Snahou Nymburka byly rychlé protiútoky, ale pokud to nevyšlo, sehrála pětice biliardový ťukec po perimetru, jedna přesná přihrávka za druhou rozhodily obranu Prostějova, až se na některém postu uvolnil prostor ke skórování. Ať už to bylo přímo na perimetru nebo v podkošovém prostoru. Útok domácích často narážel už v přední linii na dobře bránící hráče Nymburka, kteří byli tak natěsno, že vlastní uvolnění bylo těžké a na přihrávku nebyl žádný koridor.

 

Trenér Ginzburg poslal na palubovku netradiční základní sestavu se třemi hráči, kteří se v Nymburce často starají o rozehrávku: Jiří Welsch, Howard Sant-Roos a Bryon Allen. Je doplnila dvojice: tradičně Petr Benda a netradičně Martin Peterka. S lehkostí se naši hráči zakousli do přeci jen ustrašeného Prostějova a během necelých třech minut byl stav 2:13 a stále se rozdíl zvyšoval. Za pozornost stojí pěkná zadovka Bryona Allena, kterou uvolnil na perimetru Martina Peterku a ten snadno dopravil míč do koše - 5:22. Teprve v posledních čtyřech minutách úvodní části se domácí trochu vzpamatovali a upravili na 14:31. Druhá čtvrtina byla velice podobná té první. Nymburská obrana pracovala normálně a náskok se stále zvyšoval. Těsně před změnou stran jsme se dostali vedení 57:25. I když jsme se několikrát dopustili ztráty míče, domácí toho nedokázali využít. Ve druhém poločase přeci jen nebyla obrana tak agresivní, ale útok byl stále podobně výkonný. Stále vznikaly střelecké pozice jak v podkošovém prostoru, kde si několikrát zasmečoval Simpson, tak na perimetru, kde přidal další dvě trojky Vojtěch Hruban. Počet nastřílených bodů posedmé letos přelezl 99 bodů a rozdíl ve skóre se od průměru 37 bodů také příliš nelišil.

 

Body: Souček 15, Palyza 13, Marko 10, Novák 7, Dokoupil a Slezák 6, Kulon a Sehnal 4, Goga a Vašát 2 - Kříž 18, Simpson 15, Allen 15, Peterka 13, Benda 12, Svoboda 10, Hruban 9, Sant-Roos 8 Lawrence 5, Pumprla 4, střelba za 2 body: 39/19:57/32, trojky: 19/8:21/12, TH: 10/7:15/9, doskoky: 30:37, asistence 12:29, ztráty: 32:14, zisky: 5:21, fauly: 15+1 TCH:17, čtvrtiny: 14:31, 14:26, 19:25, 22:27

 
Řekli po utkání:
Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk):

Kontrolovali jsme zápas od prvních minut, hráli jsme dobrou obranu a Prostějov jsme nepouštěli do střeleckých pozic, na které jsou zvyklí a tak to byl pro nás lehký zápas.

 
Zbyněk Choleva (trenér Orli Prostějov):

Nikdo asi nečekal, že porazíme Nymburk, ale já jsem nečekal, že budeme hrát tak zakřiknutě. První půlka byla strašná, dvacetkrát jsme jim naházeli balon do ruky a to se potom těžko hraje. Hráli jsme bázlivě a málo na koš, těžko jsme se uvolňovali pro míč. Od půlky jsme hráli trošku víc, hráli mladší hráči. Nymburk nás dnes trestal dobrou kombinací nebo trojkou zdálky, kdy měli úspěšnost skoro šedesát procent.

 
vloženo: 13.11.2016 02:37 / přečteno: 8327x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.