TURY POHŘBILY ZTRÁTY

TURY POHŘBILY ZTRÁTY

Zápas proti Turům ze Svitav byl možná nečekaně vyrovnaný ještě v průběhu třetí čtvrtiny. Nicméně stačilo sedm minut soustředěného výkonu, abychom soupeře přehráli v poměru 81:69.

„Nás dneska limitovalo hodně ztrát, udělali jsme jich 23. Zejména na konci první čtvrtiny a v průběhu třetí čtvrtiny jsme se díky tomu dostali do problémů,“ označil po utkání trenér Svitav Růžička klíčový faktor prohry. Oba dva úseky se shodují s vytvářením našeho výraznějšího náskoku.  „V prvním poločase jsme měli ještě v hlavách nedávné utkání proti Monaku,“ hledal příčiny pomalého startu jeho protějšek trenér Ginzburg. V každém případě úvod zápas byl bodově velice chudý, v páté minutě byl stav 6:2. Pak se trojkou probudil Sant-Roos, body přidal Petr Benda a střídající Simpson a rázem jsme vedli o 11 bodů (13:2). Jenže na konci první čtvrtiny se trojkou Teplého Svitavy zahákly a nehodlaly rezignovat. Mohly se opřít o solidní obranný doskok, který jsme živili méně úspěšnou střelbou.

 

Ještě na začátku druhé čtvrtiny jsme se dostali do desetibodového vedení 20:10, jenže pak zahájili hosté stíhací jízdu. Svitavy se prosazovaly z podkošového prostoru díky vyšším hráčům jako je Mickelson nebo Roseboro, rychlé nohy využil Vučica a po Andresově trojce už vedli hosté 23:21. Z bodové přetahované nás vytáhl pěti rychlými body Bryon Allen, ale stejný hráč si pak neodpustil komentář k výkonu rozhodčího a po technické chybě Pavel Slezák upravil na poločasových 34:31. V prvních dvaceti minutách jsme hořeli v úspěšnosti střelby, měli jsme i méně doskoků, a tak jediné, co tvořilo rozdíl ve skóre, byly ztráty. Ty jsme měli dvě na rozdíl od hostů, kteří jich nasbírali patnáct.

 

Na úvod třetí čtvrtiny jsme trpělivě snášeli ataky Turů ze Svitav, kteří se dostali do vedení 36:40. Pak přišlo krátké trojkové intermezzo. Za 90 sekund se z perimetru trefili Hruban, Slezák, Allen a znovu Hruban. Druhým chodem bodově bohaté třetí desetiminutovky byly smečované koše. Nejprve Mickelson vyrovnal na 45:45 a stejně odpověděl Vojta Hruban. A jako zákusek jsme servírovali zisky a rychlé protiútoky, občas prošpikované trojkou. Pětiminutová bouře přinesla vedení 65:48. Koho by napadlo, že pět minut zpátky bylo skóre vyrovnané. Díky přesné střelbě jsme se dostali do vedení i v porovnání úspěšnosti střelby, Svitavy si připsaly 6 ztrát, ale stále ještě vedly v doskocích.

 

Dozvuky výborného úseku ve třetí čtvrtině byly patrné ještě v úvodu poslední části. Po minutě a půl byl náskok 21 bodů. Z něj sice Teplý trojkou a Mickelson zpod koše upravili skóre na 69:53, ale po time outu se obě družstva víceméně pravidelně střídala ve skórování. Když však přidal Slezák a Teplý další dvě trojky Turů, rozdíl se snížil na 12 bodů. Dnes výborně hrající Svitavy se nevzdaly ani na konci a zanechali v Nymburce dobrý dojem.

 

„Hráli jsme všeho všudy pět minut dobře a to většinou nestačí. Nám to v utkání se Svitavami stačilo. Určitě se mi líbil přístup hostů k zápasu a přeju jim jen to nejlepší,“ uzavřel na tiskové konferenci Ronen Ginzburg. „Nymburk ve třetí čtvrtině vytáhl pres a díky tomu si udělal bodový polštář a zápas už pak kontroloval. I tak děkuji svým hráčům, ukázali jsme dobrou tvář na obranné i útočné polovině. Myslím, že to je dobrý odrazový můstek do zápasů příštích,“ pochválil své hráče trenér Lubomír Růžička.

 

Body: Allen 20, Hruban 16, Sant-Roos 15 (8 doskoků), Benda 13, Welsch 8 (8 doskoků, 5 zisků), Simpson 7, Lawrence 2 - Slezák 17 (8 doskoků), Teplý 14 (trojky 7/4), Mickelson 14 (9 doskoků), Jelínek 8, Roseboro 7, Vučica 6, Andres 3, střelba za 2 body: 57/28:37/17, trojky: 16/6:20/8, TH: 14/7:15/11, doskoky: 37:39, asistence: 21:12, ztráty: 10:23, zisky: 15:4, fauly: 15:18, čtvrtiny: 18:10, 16:21, 31:17, 16:21

 
 
vloženo: 22.01.2017 06:41 / přečteno: 8453x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.