ÚTOČNÁ SMRŠŤ

ÚTOČNÁ SMRŠŤ

Pardubičtí hráči nám přivezli švestkové perníčky, přesně tak, jak si Vojta Hruban myslel ve videopozvánce, ale na švestkách málem chytli oni nás. Utkání jsme definitivně rozhodli až v posledních pěti minutách.

Utkání se hrálo spíše v útočném módu, přeci jen 194 bodů není v poslední době, kdy se klade důraz na obrany, až tak obvyklé. „Kdybyste mně před zápasem řekli, že bude skóre na konci 100:94, tak bych tomu nevěřil,“ glosoval na tiskové konferenci trenér Ginzburg. Jeho protějšek Tomáš Bartošek dodal: „I když utkání bylo hodně útočné, obrany nebyly špatné.“ Možná obrany nebyly opravdu tak špatné, hrálo se totiž velice rychle. Stávalo se, že za 24 sekund, což je limit pro jeden postupný útok jednoho týmu, padly i tři koše. Oba dva týmy hodně spěchaly do útoku, což se dalo vysledovat i na první přihrávce po vyhazování zpod koše. Ta většinou směřovala až na půlku a tím se hra velice zrychlovala. A když se k tomu přidá i vysoká úspěšnost střelby a celkem dvacet trojek, není zase vysoké skóre tak velkým překvapením.

 

Ve statistických přehledem byl největší rozdíl mezi oběma týmy v počtu útočných doskoků, kterých jsme měli o sedm více než soupeř. To nám také pomohlo k vyššímu počtu vystřelených pokusů z pole (80:68). Procento úspěšnosti střelby za dva body bylo v náš prospěch, za tři body střílely lépe Pardubice. Vyrovnané byly i počty bodů z bezprostřední blízkosti koše (44:40).

 

O body se na straně hostů z Pardubic starali hlavně dva perimetroví hráči Burnett a Autrey. Dohromady nastříleli 50 bodů, tedy více než polovinu bodů svého týmu. Oba dva byli nezastavitelní, dokázali se prosadit ve hře jeden na jednoho a oba disponovali přesnou střelbou z pole (přes 50%). Parketou Burnetta byly nájezdy, díky nimž na sebe přitáhl 10 získaných faulů, Autrey byl nebezpečný z dálky (trojky 6/4). Třetím dvouciferným střelcem byl třetí Američan Wall, který však s úspěšností za svými krajany hodně zaostával (33%). Všichni tři cizinci odehráli více než 30 minut.

 

Na naší straně byl hlavním střeleckým tahounem Howard Sant-Roos, autor 24 bodů a 11 doskoků. Spotřeboval na to však skoro 35 minut na palubovce, nejvíce ze všech hráčů. Byl autorem 4 trojek z 11 pokusů. Jeho poslední trojka však byla nesmírně důležitá a dá se říct, že definitivně odrazila v posledních třech minutách utkání snahy soupeře o výhru. Druhým nejlepším střelcem byl Vojta Hruban (15 bodů), který na své tři trojky spotřeboval jen 5 pokusů, bohužel ho na konci limitovaly čtyři osobní chyby a v poslední čtvrtině už na něj trenér Ginzburg „zapomněl“. Dvanáct bodů nastřílel Jiří Welsch. Jeho dvoubodové koše v poslední čtvrtině byly pověstným jazýčkem na vahách úspěšnosti zápasu. Byl tím hráčem, který strhl svými nájezdy a střelbou z jumpu vedení na naši stranu. Není možné zapomenout na Tony Meiera, který své dvě trojky zaznamenal v době, kdy se lámal chleba.

 

Zápas začali o malinko lépe hosté. Pardubice mimo jiné i zásluhou trojky Radky Nečase, kterou náš bývalý hráč náležitě prožil směrem k naší lavičce, vedly 11:7. Dotáhli jsme během dvaceti sekund. Nejprve Bryon Allen proměnil trojku z rychlého protiútoku a pak se výborně pod košem zorientoval Martin Kříž, který opět nastoupil v základní pětce. První náznak odskočení jsme zaregistrovali po trojce Vojty Hrubana, kdy se skóre posunulo na 19:13. Se čtyřmi body náskoku se šlo do druhé desetiminutovky. V první čtvrtině jsme měli více střelců. Sedm hráčů na naší straně zaznamenalo body, pardubičtí byli jen čtyři. Krátce po začátku druhého hracího období jsme si vybudovali desetibodový náskok, když jsme využili dvě minely Pardubic a třem košům v řadě (37:27). Radost nám zkazil Kamil Švrdlík trojkou. Pak se rozhodčí zaměřili na naše clony na útočné polovině a odpískali nám dva útočné fauly. Toho hosté dokázali beze zbytku využít. Dva jejich střelečtí lídři Burnett a Autrey zařídili vyrovnání na 39:39 přesně v polovině druhé čtvrtiny. Snahu o převzetí iniciativy v zápase oddálil Howie trojkou a dvěma body z rychlého protiútoku a pak jsme až do konce prvního poločasu stále byli v mírném vedení. Dech pardubického draka jsme však stále cítili na svých zádech.

 

Minutový úsek na začátku druhého poločasu patřil Pardubicím. Ke dvěma košům Autreyho a Burnetta se trojkou přidal Kotas (54:58). V roli hasiče vystoupil Welsch a Hruban a rodící se problémy dvěma koši zažehnali. Dokonce se po trojce a dvojce Vojty a dvou bodech Howieho se náš tým ujal vedení 65:58. Jenže o dvě minuty později Joseph Wall svou jedinou trojkou dorazil Pardubice na bod (65:64). Vojta znovu ukázal, jak dobrý střelec za tři body je - 68:64. Pak ale ze stínu svých spoluhráčů vystoupil David Škranc. Za minutu dal osm svých bodů (před tím a potom už nic nedal) a pomohl svému týmu do vedení 75:71. Po chvíli to bylo dokonce po koši Burnetta 71:77 pro Pardubice. Ovšem do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 77:79.

 

V prvních minutách poslední čtvrtiny jsme stále ztráceli dva až čtyři body. Díky bodům Jiřího Welsche se však rozdíl nezvětšoval, důležitou trojku připsal i Tony Meier. Po dvou slepených koších našeho kapitána jsme se dostali do vedení 89:87. Pardubice vyrovnaly, ale nenápadně ovšem velice dobře hrající Geno Lawrence nás zase posunul před soupeře. Po time outu Pardubic, bloku na Walla nás do čtyřbodového vedení posunul koš Meiera. Pak Jirka obral o míč Walla a Howie z protiútoku z rohu přidal velice důležitou trojku (96:89). Po další ztrátě Pardubice upravil Meier na 98:91 a do konce utkání zbývaly méně než dvě minuty. Stovku dosáhl Howie z čáry trestných hodů (100:91). Trojka Autreyho 45 sekund před koncem skóre už jen upravila. Dlouhý útok jsme si ještě prodloužili dvěma útočnými doskoky a zaznamenali jsme 116. domácí vítězství v nepřerušené řadě.

 

Bopy: Sant-Roos 24 (11 doskoků), Hruban 15, Welsch 12 (5 asistencí), Meier 12, Benda 9 (z pole 4/4), Hall 8, Lawrence 7 (11 asistencí - MVP zápasu), Kříž 6, Allen 5, Holt 2 - Burnett 26, Autrey 24, Wall 10, Nečas a Švrdlík 9, Škranc 8, Kotas 5, Půlpán 3, střelba za 2 body: 48/30:46/25, trojky: 32/10:22/10, TH: 15/10:18/14, doskoky: 41:34, asistence 26:18, ztráty: 12:16, zisky: 9:5, fauly: 19:17, čtvrtiny: 24:20, 28:31, 25:28, 23:15

 
 
 
vloženo: 05.03.2017 08:18 / aktualizováno: 05.03.2017 10:19 / přečteno: 8929x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.