PÁTÝ ZÁPAS NADSTAVBY

PÁTÝ ZÁPAS NADSTAVBY

Zápasem s USK Praha zakončíme první polovinu nadstavbové skupiny A1. Zatím jsme v ní neklopýtli, ale poslední dva zápasy na domácí palubovce se nevyvíjely podle našich představ, i když dopadly podle našeho přání.

Zápas na USK bude zápasem dvou nejdefenzivnějších týmů ligy. My máme na kontě 1786 obdržených bodů, USK 1836. Při dvaceti šesti zápasech, jež v této sezoně týmy odehrály, je rozdíl pouze necelé dva body na utkání. Když ale porovnáme počty nastřílených bodů 2449 : 1824, je rozdíl 24 bodů na utkání. USK inkasuje v průměru na zápas 70 bodů, ale naši hráči ve všech třech letošních vzájemných zápasech tuto kvótu výrazně překročili. Překvapivě možná více bodů jsme nastříleli na Folimance - ve třetím kole Kooperativa NBL to byla rovná stovka a v 6.kole Českého poháru 97. „Jen“ 83 bodů jsme zaznamenali na domácí palubovce ve 14.kole.

 

Z celkového počtu 64 vzájemných zápasů jsme zvítězili v šedesáti utkáních, z nichž byly čtyři v přípravě a dva vítězné v Českém poháru. Naše neporazitelnost trvá 52 zápasů v řadě. Poslední výhru slavilo USK 19.2.2003 na domácí palubovce, byť hrálo v oslabené sestavě. Od té doby, což je 22 zápasů, jsme na Folimance vyhrávali my. Průměrné skóre všech zápasů v NBL odehraných v Praze je 67:88 v náš prospěch. Vlastně to tak úplně pravda není. Počet zápasů odehraných v Praze na Folimance je o jeden nižší. V březnu roku 2010 se zápas v rámci projektu ČBF odehrál v Benešově. I tam jsme vyhráli 84:60. (na facebookovém profilu máme k tomuto zápasu jeden obrázek s otázkou).

 

Řekli před zápasem:

Ronen Ginzburg

Jak říkám vždy, proti každému soupeři musíme hrát plně koncentrovaní. Bez ohledu na to, jaký protivník proti nám stojí. Naši hráči teď mají volnější program a na zápasy, které teď hrajeme jen jednou týdně, se těší. V minulém utkání v Českém poháru jsme USK na jeho palubovce dokázali porazit poměrně jednoznačně a Pražané ve středečním zápase podlehli jednoznačně Pardubicím. Jenže každý zápas má svůj vlastní příběh a ten nás začíná v sobotu od půl šesté. Myslím si, že USK bude chtít odčinit svůj výkon z těchto utkání a bude se snažit nás nepustit do bodového trháku. I když Vysokoškoláci mají ve svém středu výborného střelce Bohačíka, není jejich styl založený na jednom hráči. Snaží se hrát kolektivně v útoku, ale hlavně v defenzívě, kde jim jejich mládí pomáhá k houževnatému a silovému pojetí obrany. Utkání může být náročné, ale nic jiného než naše vítězství neočekávám.

 
Petr Benda

I když se utkají dva týmy s velice dobrou obranou, dokonce dva nejlepší týmy v lize, nemusí padnout málo bodů. Zvlášť když ze zajištěné obrany po dobrém obranném doskoku budeme vyrážet do rychlých protiútoků. Naše útočné možnosti jsme v posledních dvou zápasech dobře prověřili. Na obranné polovině si budeme muset pohlídat nejlepšího střelce ligy Jaromíra Bohačíka. Ideálně ho co nejvíce odříznout od míče. Poslední zápas na Folimance jsme s přehledem vyhráli, a tak věřím, že si z něj vezmeme příklad.

 
 
 
 
vloženo: 10.03.2017 00:41 / přečteno: 7934x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.