SOUBOJ DVOU EVROPSKÝCH TÝMŮ

SOUBOJ DVOU EVROPSKÝCH TÝMŮ

Zítra čekají na fanoušky dva zápasy nejvyšší ligové soutěže žen i mužů. Nejprve od jedné po poledni změří své síly ženy s BA Karlovy Vary a v pět začíná repríza letošního semifinále Českého poháru mužů mezi Nymburkem a Pardubicemi.

Vzhledem k tomu, že Pardubice figurují na druhém místě tabulky, dá se očekávat vyrovnanější souboj než proti jiným soupeřům. V dosavadním průběhu ligy prohrály naši sobotní soupeři pouze čtyři zápasy, všechny na venkovní palubovce a některé prohry byly možná trochu překvapivé. Kromě ztraceného zápasu v Nymburce a Děčíně, kde se tak nějak daly problémy předpokládat, se Pardubicím nevyvedl ani zápas na USK a v Prostějově.

 

V letošní sezoně hájily Pardubice také čest České republiky v mezinárodních pohárech, startovaly ve FIBA Europe Cup. Díky dvěma vítězstvím v posledních dvou zápasech základní skupiny v Misku a doma s litevským Siauliai doma si zajistili postup do druhého kola poháru. Postoupily společně s Cmoki Minsk a do druhého kole nepustily kromě zmiňovaného Siauliai ještě kyperský Apoel Nicosia.

 

Ve druhém kole začaly prohrou s francouzským Pau-Lacq-Orthez o 35 bodů. I když už v dalších zápasech ztratily Pardubice v celkovém skóre jen 8 bodů, na postup do vyřazovacích bojů to již nestačilo a dál šli Francouzi a maďarský Fehérvár. Nicméně tucet kvalitních zápasů pochopitelně Pardubice obohatil o cenné zkušenosti, které se jinak než účastí v evropských pohárech získat nedají.  

 

Sobotní program přinese kromě basketbalu také vystoupení nymburských Queennies, poločasovou soutěž pro děti a v přestávce před čtvrtou čtvrtinou tradiční soutěž ve střelbě z půlky. Jackpot věnovaný do této soutěže firmou BARTON dosáhl na 5.500,- Kč a to se už docela vyplatí. Na prvních 200 příchozích bude opět čekat energetický nápoj, aby byla atmosféra v hale ještě o kousek lepší. 

 

Všichni hráči, kromě dlouhodobě zraněného Pavla Pumprly, jsou v tréninku. Už v minulém utkání proti Opavě se do sestavy vrátil Tony Meier, do plného tréninku se zapojil také Geno Lawrence, který stál kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu. „Začal jsem před několika dny trénovat a zdá se to být dobré. Myslím, že nějaké minuty dostanu,“ potvrdil konec zdravotních problémů náš rozehrávač.  

 

Řekli před zápasem:

Trenér Ronen Ginzburg:

Pardubice jsou jedním z nejlepších týmů v lize, hrály dobře v evropských pohárech, odkud si přivezly řadu zkušeností a podávají dobré výkony i v lize. Letos to bude už třetí vzájemný zápas. My známe je, oni znají nás. Nejsem si jistý, zda se můžeme ještě nějak výrazně překvapit, proto my musíme hlavně co nejlépe dodržovat to, co nám v minulých zápasech přinášelo úspěch a vyvarovat se toho, co nám nedovolilo vyhrát zápas v Pardubicích. Musíme zastavit jejich útočný doskok, rychlý protiútok a hlavně musíme být koncentrováni na svou hru. Příkladem by nám měl být zápas v semifinále Českého poháru.

 
Eugene Lawrence

Postavení v tabulce a kvalita obou týmů slibuje dobrý zápas. Poslední utkání v lize jsme s Pardubicemi prohráli, proto musíme soupeře přivítat v plném soustředění. Důležité bude být od začátku hodně agresivní.

Pardubice mají dobrý tým, všichni chodí výborně pro útočný doskok a dobře posouvají míč. Hráči mají zkušenosti, jejich trenér byl výborný rozehrávač a dokáže jim hodně pomoci. Podle mého názoru mají, tedy kromě nás (smích), nejlepší mix podkošových hráčů a hráčů na perimetru. Dva jejich guardi Burnett a Autray jsou velice kvalitní, stejně tak jako zkušený Radek Nečas, výborný obránce i nahrávač nebo střelec Wall či Kamil Švrdlík. My víme, že nejvíce práce musíme udělat v obraně, ze které se dá pak vyrážet k rychlým protiútokům a vytváření přesilových situací. Myslím si, že se diváci dočkají kvalitního basketbalu a jen skutečnost, že se jedná o souboj prvních dvou týmů tabulky, by je mělo do hlediště nalákat. Jo a vezměte si s sebou švestkový perník (smích).

Pokud poslední slova Gena Lawrence nechápete, podívejte se na náš facebook nebo na youtube kanál na poslední video. 
 
vloženo: 03.03.2017 08:46 / přečteno: 9064x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.