DOMA NÁS PORÁŽET NIKDO NEBUDE

DOMA NÁS PORÁŽET NIKDO NEBUDE

Vraťme se ještě k poslednímu zápasu proti Pardubicím v ohlasech a názorech hráčů a trenérů.

Tomáš Bartošek – BK Pardubice 

Gratuluji domácímu týmu k vítězství. I když utkání bylo hodně útočné, obrany nebyly špatné. Oba dva týmy jsou kvalitní a své pozice proměňovaly. Nás držela v zápase vysoká úspěšnost střelby za tři body a to, že jsme byli schopni zareagovat, i když jme byli dole a prohrávali jsme o pět šest bodů. Je hrozně cenné, že jsme se dokázali vrátit do zápasu i na palubovce Nymburka. Donutili jsme domácí hrát až úplně do konce. Ještě pět minut před koncem zápasu jsme vedli o dva body. Bohužel v rozhodujících fázích zápasu domácí ukázali svoji kvalitu a my jsme nějaké střely neproměnili. Nymburk odskočil na šest sedm bodů a už byli v klidu. My se nemáme za co stydět, podali jsme dobrý výkon, a když budeme takto pokračovat dál, bude to jenom dobře.

 
Ronen Ginzburg – Basketball Nymburk

Byl to výborný zápas pro fanoušky, ale špatný pro nás trenéry. Co se týče obrany, trochu mi to připomínalo Summer League. Stále říkám, že Pardubice mají výborný tým a je těžké proti nim hrát. Kdyby jste mně před zápasem řekli, že bude skóre na konci 100:94, tak bych tomu nevěřil. Procento úspěšnosti střelby však bylo poměrně vysoké a jsem v tuhle chvíli rád, že jsme vyhráli.

  

Kamil Švrdlík – BK Pardubice

Z našeho pohledu to byl dobrý zápas až na posledních čtyři nebo pět minut. Dostali jsme se do ztráty sedm bodů, trochu jsme zazmatkovali a Nymburk to už udržel. Kdyby bývalo utkání šlo do vyrovnané koncovky,bylo by to ještě zajímavé. Dneska jsem doufal, že tady vyhraju. Ještě jsem na palubovce Nymburka nevyhrál ani s Prostějovem ani s Pardubicemi. Cítil jsem dnes, že to bylo hodně blízko, a tak jsem trochu z konečného výsledku zklamaný.

Budou trenéři spokojení s výsledkem 100:94?

Každou chvíli to bylo tak, že padl jeden koš a do pěti sekund padl na druhé straně. S tímhle nevím, jestli budou trenéři spokojení. Ale divákům se zápas asi líbil více, než kdyby skončil 60:50.

Čím jste jako tým Nymburk překvapili?

 Myslím, že jsme domácí nepřekvapili. Na rozdíl od jiných týmů, které se v Nymburce bojí hrát, přenechávají si balón, přecházejí pozice, jsme my hráli odvážně. 

 

Radek Nečas – BK Pardubice

V závěru jsme nebyli dostatečně agresivní, abychom zápas ještě zdramatizovali.

Chyběly vám síly?

Ne, udělali jsme několik ztrát a ty pramenily právě z toho, že jsme nebyli tak agresivní jako v předchozím průběhu. Stříleli jsme těžké střely přes hráče, které jsme nedali.

Ta trojka v první čtvrtině Tě hodně rozvášnila…

Jasně. Je vidět, že Nymburk nemá dobrý skauting… musí se na mě a na Kamila zaměřit více, když jsme volní na trojce (smích)

Hodně tě mrzí, že jste prohráli?

Nevadí mi způsob, jak jsme prohráli, více mi vadí, že jsme dostávali koše ze situací, o kterých jsme věděli, jak budou domácí hrát. Bohužel jsme to špatně vykomunikovali na hřišti a v ten moment jsme byli dva hráči u jednoho a Nymburk měl volné střely, které dával.

Co vidíš jako příčinu velkého počtu bodů?

Dneska nebyly špatné obrany, dneska to extrémně padalo.

 

Petr Benda – Basketball Nymburk

Čekali jsme, že to nebude lehký zápas a to se taky potvrdilo. Pardubice postavily v této sezoně dobrý tým, který je konkurenceschopný i v Evropě. Není to tým, kterému bychom mohli pravidelně utíkat na nějakých třicet bodů. Je to dobře pro nás i pro celu ligu. Dneska jsme si, na rozdíl od pohárového utkání, nedali pozor na jejich backdoory . Myslím, že nám tam minimálně pětkrát sběhli úplně snadno. Kdybychom dnes lépe bránili, mohlo být rozhodnuto už dříve. Dneska Pardubicím výborně zahráli Američané, těžko jsme je zastavovali po clonách i ve hře jeden na jednoho.

Co stálo za povedeným závěrem?

Jirka Welsch dal výborné tři stopjumpy, kdy se uvolnil po pick and rollu nebo kdy Howard najel a vyhodil to na slabou stranu a Jirka šel do nájezdu. Bylo to snad šest bodů v řadě a to hodně pomohlo. Taky jsme se zlepšili v obraně.

Jak cenné to vítězství pro nás je?

Nebyl to poslední zápas s Pardubicemi doma a my jsme ukázali, že nás doma nikdo porážet nebude. 

 

Martin Kříž – Basketball Nymburk

Podle výsledku nebyly dneska obrany zase až tak dobré. Oba týmy máme ale kvalitní střelce, kteří dokáží proměnit spoustu pozic a dneska byly Pardubice opět velmi důstojným soupeřem. Hrálo se vyrovnané utkání a myslím si, že ještě na začátku čtvrté čtvrtiny jsme byli dole, ale dokázali jsme se zvednout a přetavit výsledek na naši stranu. Sto bodů je naše plus, ale dostal devadesát čtyři,  to by se asi nemělo stávat.

 
 
vloženo: 06.03.2017 11:39 / aktualizováno: 06.03.2017 17:39 / přečteno: 7366x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.