V KOLÍNĚ SE SNADNO NEVYHRÁVÁ

V KOLÍNĚ SE SNADNO NEVYHRÁVÁ

K sobotnímu soupeři to máme ze všech týmů NBL po silnici nejblíže, nějakých 25 kilometrů, ale v tabulce A1 to bude souboj dvou týmů z opačných částí šestičlenné nadstavbové skupiny.

Sobotním zápasem v Kolíně začínají odvety v nadstavbové skupině A1. V prvním utkání v Nymburce jsme Kolín přehráli poměrně jednoznačným způsobem systémem start - cíl. Kolín byl ve vedení jen asi tři minuty na začátku a pak se pomalu rozdíl ve skóre navyšoval až na 35 bodů (69:34) ve třetí čtvrtině. Ke konci se hosté několika koši prosadili, snížili naše vedení, ale nikdy to nebylo na méně než 25 bodů.

 

Nyní však hrajeme v Kolíně a tam se většinou všem týmům nehraje úplně dobře. "Historie nám říká, že kdykoliv hrajeme v Kolíně, je to těžký zápas," zalistoval zpátky vzpomínkami trenér Amiel. „Kolín je jeden z těch týmů, který hraje hodně rozdílně doma a venku. V kolínská hala je menší a hostům, na rozdíl od domácích, se tam hůř střílí,“ přidal Matěj Svoboda a jeho slova dokazuje i statistika našich vzájemných utkání.

 

Celkem jsme s Kolínem odehráli v lize 35 zápasů. Na domácí palubovce jsme vyhráli všech 18 zápasů s celkovým skóre 1768:1156 tedy průměrný rozdíl je 34 bodů na zápas. Na venkovní palubovce jsme sehráli jen o jeden zápas méně a rozdíl ve skóre je necelých 22 bodů při celkovém skóre 1582:1209.

 

V kolínské hale jsme také prohráli jediný zápas s tímto soupeřem a to v roce 2012 s semifinále ligy. Na konci prvního prodloužení jsme měli o dva body méně (88:90). Na květnový zápas si vzpomíná i trenér Oren Amiel: „V tom zápase nás nechával Kolín střílet z dálky skoro bez obrany, ale my jsme se netrefovali. Byl to zvláštní zápas.“ Na tiskové konferenci po utkání řekl náš trenér Ronen Ginzburg: „V Kolíně se těžko hraje, zvlášť když se jejich oporám dařilo jako dneska, kdy proměňovali těžké střely.“

 

Na schopnosti hráčů Kolína střílet z každé vzdálenosti si musíme dát pozor. „Každý hráč Kolína může překvapit a dát v ten den klidně dvacet bodů. Nesmíme nikoho podcenit a nechat ho volného pro střelu,“ ví Matěj Svoboda. „Oni prostě na domácí palubovce hrají s velkým nadšením. Je to unikátní tým, který má spoustu útočných zbraní, nerozpakují se střílet z první volné pozice,“ varuje Oren Amiel a přidává recept: „Musíme hrát svou obranu, to nám přináší úspěch.“

 
Utkání začíná v kolínské hale Spojů tradičně v 17:45.
 
 
 
vloženo: 17.03.2017 13:38 / přečteno: 8139x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.