DALŠÍ DESETIBODOVÉ VÍTĚZSTVÍ

DALŠÍ DESETIBODOVÉ VÍTĚZSTVÍ

Díky naší výhře v Kolíně 84:74 a současné prohře Pardubic na USK, jsme si zajistili definitivně první místo v nadstavbové skupině A1 a nejvýhodnější pozici pro play-off.

Zápas se rozhodl v prvním poločase, který jsme vyhráli 54:41. Nejproduktivnější byla druhá čtvrtina, kdy jsme minuli pouze tři střely z pole z patnácti, dali čtyři trojky. Ve druhém poločase jsme se díky zóně Kolína hůře dostávali do střelby z vymezeného území a zaznamenali jsme dokonce za dvacet minut hry o bod méně než za druhou čtvrtinu. Na našich 30 bodů za druhý poločas, ale dokázal Kolín odpovědět jen třiatřiceti svými.

 

Přestože ve statistikách ze zápasu Kolín - Nymburk bychom našli hodně podobná čísla u obou týmů, dá se říct, že jsme měli utkání od počátku plně ve svých rukách a o naše vítězství se nemuseli ani chvíli obávat. Doskoky vyhrál Kolín o dva, procento úspěšnosti střelby z pole bylo 42% Kolína ku 46% Nymburka. Na čáře trestných hodů byl dokonce Kolín stoprocentně úspěšný (12/12). Body po ztrátě 12:17 pro Nymburk, body po útočném doskoku 13:10 pro Kolín, asistence 15:15, fauly 17:20. Konečný desetibodový rozdíl v náš prospěch se zrodil z většího počtu vystřelených pokusů z pole 64:74 a také díky většímu počtu úspěšných trojek. Důležitým prvkem našeho vítězství jsou také body z rychlých protiútoků. Z rychlého přenesení hry jsme vytěžili o deset bodů více než domácí.

 

Už první dvě střely zápasu ukázaly, že se oba dva soupeři nebudou chtít pouštět tak často do podkošové mlýnice a více bude střílet z dálky. První dvoubodový koš padl až po pěti trojkových pokusech. Skóre otevřel Dixon, který přesně zamířil skryt clonou svého spoluhráče. Howie vyrovnal a Tony Meier přidal po neproměněné trojce soupeře dva body. Až do poloviny první čtvrtiny se oba týmy držely v rozsahu jednoho koše. Pak jsme my přidali dva koše za sebou a po koši Kolína další tři koše v řadě. Tím jsme urvali sedmibodové vedení. Efektní byl dopich Vojty Hrubana, který si naběhl po nepovedené trojce Meiera až od čáry trestných hodů. Hezkou basketbalovou akci předvedli o chvíli později Lawrence a Kříž. Geno přihrál po zadní lajně nabíhajícímu Martinu k poslednímu koši první čtvrtiny. Právě v počtu bodů z vymezeného území jsme byli v první čtvrtině dvojnásobně produktivnější než domácí.

I na počátku druhé čtvrtiny jsme byli v průniku ke koši aktivnější než domácí. Kolín sice zásluhou prvních dvou košů čtvrtiny snížil na 21:23, ale sedmibodový náskok jsme si za chvíli vzali zpátky. Pomohla trojka Lawrence a rychlý protiútok Kříže. Oddechový čas Kolína měl zastavit náš rozmach, ale když za dvě minuty inkasoval Kolín dvě trojky (Lawrence a Holt) a dvojku Peterky, přišel druhý time out. To už jsme vedli dvouciferným rozdílem 38:27. Kolínu se podařilo snížit na 36:42 a v polovině 18.minuty dokonce na 41:45. Jenže devítibodová šňůra, na které se podíleli Benda a Sant-Roos, rozhodla o třináctibodovém vedení v poločase.

 

Na úvod třetí čtvrtiny jsme se snadno dostali do vedení o 21 bodů, když jsme na první koš druhého poločasu Horáka odpověděli deseti body v řadě. Za tři se trefili Meier a Lawrence a dva body přidali Sant-Roos a Hall. Výrazné vedení 64:43 nás trochu zbavilo týmové hry a Kolín začal praktikovat kombinovanou obranu zóna - osobka, kterou jsme těžko překonávali. Pěkný blok Ládi Horáka na Howieho přidal domácímu publiku i hráčům energii. Přispěla o tomu i Horákova střela přes hlavu a Skinnerova trojka z úplně volné pozice, když k němu naše obrana nestihla dorotovat. Za stavu 50:64 si vzal i trenér Ginzburg oddechový čas. Ten však nic nevyřešil a my jsme se stále trápili s přesností střelby. Neproměnili jsme ani jeden z pěti trojkových pokusů, neměli jsme útočné doskoky a domácí se přiblížili až na deset bodů.

I v poslední čtvrtině jsme nebyli střelecky příliš úspěšní. Jenže Kolín se dopustil za posledních deset minut osmi ztrát, takže ani jeho body nepřibývaly rychleji než naše. Rozdíl ve skóre se udržoval mezi patnácti a deseti body. Necelou minutu před koncem Dixon dokonce snížil na 74:81, ale Hrubanova trojka z následného útoku půl minuty před koncem dala utkání závěrečné razítko.  

 

Body: Skinner 16, Dixon 14, Machač 10, Hunt, Horák a Bakić 9, Kerr 7 - Sant-Roos 21 (11 doskoků), Meier 17, Hruban 14 (trojky 6/3), Lawrence 11 (9 asistencí), Benda 6, Holt 5, Hall a Kříž 4, Peterka 2, střelba za 2 body: 38/19:46/24, trojky: 26/8:28/10, TH: 12/12:6/9, doskoky: 39:37, asistence: 15:15, ztráty: 17:10, fauly: 17:20, čtvrtiny: 16:23, 25:31, 17:13, 16:17. 

 
vloženo: 18.03.2017 23:09 / přečteno: 8416x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.