2.SEMIFINÁLE - DRUHÁ VYSOKÁ VÝHRA

2.SEMIFINÁLE - DRUHÁ VYSOKÁ VÝHRA

Ve druhém semifinálovém zápase jsme deklasovali Opavu 117:51 a tímto výsledkem jsme vytvořili hned několik rekordů.

Předně jsme posunuli hranici letošního rekordu ligy v počtu nastřílených bodů. Tři naše sto čtrnáctky jsme odsunuli na druhé, třetí a čtvrté místo. O šest bodů jsme posunuli rekord z 11.11.2009 v rozdílu skóre v utkání s Opavou. Původní výsledek byl 109:49. Sto sedmnáct bodů je také nejvíce, co jsme kdy Opavě nasázeli a pro Opavu je to druhý nejvyšší počet inkasovaných bodů od roku 2000. O dva body výkonnější byla Mlékárna Kunín v únoru roku 2004.   

 

Na tiskové konferenci trenér Czudek jen těžko hledal slova. Několikrát zopakoval, že takovým způsobem se play-off nehraje. „Úplně ničíme to, co jsme ve čtvrtfinále předváděli. Ztratila se bojovnost, hráči vypadali, jako že to mají za trest. Nikdo od nás nečeká žádné velké věci, ale z přístupu a ze hry jsem hodně zklamaný. Bylo to těžké 40 minut tam stát a přesvědčovat někoho ať začne bojovat, ať se rozběhne,“ tolik slova zklamaného kouče Czudka. Přisadil i Jakub Šiřina: „Dostali jsme dvě tvrdé lekce a myslím, že se z toho budeme hodně těžko vzpamatovávat. Je smutné, když šestatřicetiletý Benda předběhne dva naše mladé hráče, je první v obraně a první v útoku.“

 

Po poměrně výrazné výhře v prvním zápase se trochu předpokládalo, že Opava vyvine větší úsilí, aby smazala nepříliš povedený zápas číslo jedna. Už úvod zápasu však naznačil, že jednodenní přestávka nenastavila výkonnost soupeře do jiných hladin. Uplynuly tři minuty a vedli jsme 9:0. Poprvé byl desetibodový rozdíl dosažen po sedmi minutách zápasu. „Začali jsme jako včera, ale Opava neproměňovala střely. Natáhli jsme šňůru devět nula a za patnáct minut jsme vedli o třicet bodů. Bylo rozhodnuto a řešilo se, jak velký bude rozdíl ve skóre,“ řekl pro Nymburský deník Vojtěch Hruban.  O dominanci v celém zápase nejlépe vypovídá graf vývoje skóre.

Graqf 
 

Opava sice ve srovnání s prvním duelem omezila ztráty, do poločasu jich nasbírala deset, ale propadla se jí úspěšnost střelby z pole na 25% a trojek dokonce na 16%. Naše úspěšnost byla dvaapůlkrát vyšší. Není proti divu, že hosté v první čtvrtině nastříleli dvanáct a ve druhé deset bodů, náš nástřel se pohyboval okolo třiceti. Většina bodů padla z vymezeného území. Pomohly tomu mimo jiné čtyři smečované koše ve druhé čtvrtině. Vynikající byly i přihrávky zpod vlastního koše na nabíhající hráče do rychlého protiútoku. Jak naznačoval Jakub Šiřina, jeho spoluhráči prostě nestíhali.

 

V poločase jsme vedli 59:22, tedy podobně jako v minulém utkání. Na nastřílených bodech Opavy se projevilo, že jejich úspěšnost střelby byla o poznání nižší. Po změně stran se trochu čekalo, jak si s tím naši hráči poradí a zda budou pokračovat v krasojízdě. Pokračovali. Tón druhému poločasu dal Howie výborným smečovaným košem, kterým ukázal, že jeho zranění kolena není vážným problémem. Smeč číslo dva a tři přidal Vojtěch Hruban, který také nepromarní jedinou příležitost k takovému zakončení. Na světelné tabuli přibývaly body jako na běžícím páse. Trenér Ginzburg na konci třetí čtvrtiny poslal na palubovku Matěje Svobodu, který se dopoledne před tím potil v Ostravě při maturitních testech, a Matěj po chvíli zaplnil poslední volné místo na listině střelců. Nakonec bylo osm hráčů ve dvojciferných číslech. Celkový ranking týmu dosáhl hodnoty 171, i to je letošní ligový rekord a od roku 1998 třináctý nejlepší výkon.  

 

Body: Hall 16, Hruban 14, Kříž 13, Meier a Peterka 11, Allen, Benda a Holt všichni 10, Svoboda a Sant-Roos 8, Welsch 4, Lawrence 2 - Blažek 15, Klečka 10, Bujnoch 7, Kouřil 5, Kvapil 4, Zbránek a Dragoun 3, Cvek a Šiřina 2, střelba za 2 body: 51/35:34/14, trojky: 24/11:35/3, TH: 19/14:12/8, doskoky: 53:32, asistence 30:7, ztráty: 11:18, fauly: 14:17, čtvrtiny: 29:12, 30:10, 35:17, 23:12

 
  
  
 
vloženo: 04.05.2017 07:26 / přečteno: 7635x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.