J.WELSCH - ČOUDA JE VZPRUŽÍ

J.WELSCH - ČOUDA JE VZPRUŽÍ

Krátce jsme se s Jirkou Welschem vrátili po dnešním ranním tréninku ke včerejšímu zápasu a podívali jsme se i na ten dnešní, který se hraje už za hodinu (18:30) v nymburské hale.

Jak se startovalo do utkání, které přišlo po dlouhém volnu, respektive po dlouhém trénování?

Mně osobně ne moc příjemně, protože mi taková zápasová pauza nedělá úplně dobře. Na týmu to ale zase nebylo tak moc znát. V úvodu jsme možná dostali pár lehčích trojek. Od čtvrté, páté minuty nabrala naše obrana ty správné obrátky a do poločasu bylo rozhodnuto.

 

Co dalo impuls k takovému nastartování?
Dneska kluci z lavičky. Geno hodně vytvářel tlak na perimetru na jejich rozehrávače. Vyšlo to z individualit, kteří dali energii do obrany a vytvořili opravdu nepříjemný tlak na jejich rozehrávku. Ti na to nebyli úplně připravení a výsledkem bylo 17 ztrát soupeře do poločasu.

 
Čekalo se ve druhém poločase spíše na jeho konec?

Řekl bych, že ano. Obzvlášť po zranění Howarda atmosféra trochu opadla hlavně v našem týmu a už se spíše hrála udržovací hra. My zkoušeli nějaké věci v zóně, Opava byla v zóně. Jak jsem říkal, o osudu zápasu bylo rozhodnuto za prvních dvacet minut.

 
Jak na tebe zapůsobilo zranění Howarda?

Já jsem to viděl z první řady z lavičky. Odehrálo se to přímo před mými zraky a na první pohled se to nezdálo být vážné. Ptal jsem se ho a on sám říkal, že se mu to nezdá moc závažné. Nejvíce to asi trefilo Nena (úsměv)… Teď je těžko říct, jak to ovlivní tým. Bude záležet, jak vážné zranění bude a jak dlouhá by případná absence byla.

 

Jak se může z hlediska dnešního zápasu odvíjet středeční zápas?

Myslím, že se bude vyvíjet jinak. Opava přijde do zápasu s jiným nastavením hlavy, více agresivnější. Včera na mě působili trochu sklesle, bez energie. Myslím, že je trenér „Čouda“ je přes noc vzpružil a dneska od nich můžeme čekat jiný vzdor. Nesmíme si myslet, že se zápas vyhraje sám.

 

Tedy něco jako proti Ústí druhý zápas?
Nevím, nechci mluvit za ně. Myslím, že se více připravují na domácí utkání, kde budou mít za sebou bouřlivou kulisu a tam cítí svoje šance asi víc než v naší hale.

 
Jak jsi překvapený z výsledku druhého semifinále?

Překvapilo mě to, protože Pardubice celou sezonu bránily domácí hřiště s výjimkou jednoho zápasu s námi a jednoho zápasu proti Kolínu. Jak říkám překvapilo mě to po tom, co měly celou sezonu s Děčínem pozitivní bilanci. Je to teprve první zápas a uvidíme, jak se bude vyvíjet dál zbytek série. Já osobně vidím Pardubice stále jako favorita semifinále, ale budou to muset potvrdit.

 
 
vloženo: 03.05.2017 17:30 / přečteno: 8466x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.