TRIP DO OPAVY

TRIP DO OPAVY

Vedení nymburského týmu neponechalo nic náhodě a hráči jsou již od pátečního večera v Opavě a připravují se na druhý dvojzápas semifinálové série.

Po pátečním odpoledním tréninku a společné večeři ve Sportovním centru vyrazili naši hráči do Opavy. V autobuse z aktuální soupisky chyběl jen Matěj Svoboda, který bude pomáhat hráčům B-týmu v historicky prvním turnaji Final Four 1.ligy. Martin Peterka, nejužitečnější hráč první ligy však „propustku“ nedostal.

 

Po dvou naprosto jednoznačných vítězstvích v prvních dvou zápasech semifinále v Nymburce by se mohlo zdát, že další dva zápasy jsou jen formalitou. „Výsledky Opavy v domácím prostředí jsou o mnoho lepší než na venkovních palubovkách,“ říká trenér Ronen Ginzburg. Opava na domácí palubovce zvítězila v jedenácti ze šestnácti zápasů a průměrně nastřílela 85,7 bodů na utkání. „Sice jsme vyhráli oba zápasy, ale byly to výsledky kolem dvaceti bodů. Velká část zápasu byla vyrovnaná,“ doplnil náš kouč.

 

V prvním letošním zápase v Opavě jsme zvítězili 89:71 a ve druhém v nadstavbě jsme se potkali s lepším útokem a zvítězili jsme 103:82. Byla to jediná stovka, kterou museli opavští Tifosi v této sezoně doma překousnout. I Pardubice, druhý tým ligy, zde hrát obě utkání s rozdílem do deseti bodů.

 

„Opava bude mít doma určitě větší podporu, to vím a s tím počítáme. My ale budeme plně soustředění od úvodu zápasu,“ slibuje za hráče trenér Ginzburg. Dá se zopakovat způsob boje jako v prvních dvou utkáních série? „Ano, je to náš styl hry a my ho nechceme měnit. Musíme být soustředění na obranný doskok, abychom pak z rychlých protiútoků měli co nejvíce otevřených střel,“ plánuje kouč Ginzburg.

 

Opava v Nymburce hrála s úzkou rotací devíti hráčů. Bude to stačit i na dvě odvety? „Je to těžké hrát v tak úzké rotaci, ale týmový duch podpořený diváckou kulisou pomůže tento handicap alespoň trochu eliminovat,“ domnívá se Ronen Ginzburg.

 

V této sezoně jsme zatím prohráli jediný zápas v Pardubicích, a tak se trochu očekává i konec semifinálové série v neděli. „Ano, byl bych rád, ale nikdo to před začátkem zápasu nemůže říct se stoprocentní jistotou. My chceme vyhrát každý zápas, ale basketbal chyby neodpouští,“ zůstává opatrný náš trenér.

 

Zápasy číslo tři a čtyři proti Opavě začínají v sobotu i neděli v 16:00 hodin a sledovat je můžete na serveru TVCOMu.

 
 
vloženo: 06.05.2017 12:49 / přečteno: 8257x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.