VÝHRU JSME V OPAVĚ NEVYBOJOVALI

VÝHRU JSME V OPAVĚ NEVYBOJOVALI

Pět let a jeden den trvala naše neporazitelnost v semifinále play-off, navíc s Opavou jsme neprohráli více než 13 let. Každá série někdy skončí a ta naše skončila po prohře 76:80 v Opavě.

Trenér Ginzburg varoval, že v Opavě to před vlastními fanoušku bude těžší. A bylo. I když se jich do ochozů haly nakonec dostalo asi čtrnáct stovek, mnozí možná dali po zápasech v Nymburce přednost hokeji Česko - Bělorusko. Vzhledem k volnému dni a vydařenému zápasu Opavy bude možná zítra fanoušků více…

 

Hráči Opavy vstoupili do utkání nejlépe ze všech zatím v semifinále odehraných zápasů. Asi se dala předpokládat větší snaha v obraně, než v minulém utkání, ale tentokrát to bylo opravdu o mnoho procent vyšší nasazení. Viktor Cvek nás zase trochu polechtal trojkou (7:4) ale na to odpověděl Jirka Welsch čtyřmi body. Ještě po chvíli se po koši Martina Kříže dostal nás tým do vedení 12:9. Druhou trojkou vyrovnal Šiřina, na 14:12 opravil Bujnoch a na 17:12 trojkou Dragoun. Následoval hned náš time out, ale výraznou změnu nepřinesl - Šiřina další trojkou upravil na 20:12. Do konce první čtvrtiny se skóre posunulo na obou stranách o čtyři body. Pohledem na statistiky bylo jasné, kde nás tlačí bota. Při vyrovnané střelbě z pole (47%:46%) nás zcela zradila trojková střelba 0/7, zatímco hosté měli 5/10. O daleko větším nasazení svědčí i počet faulů v sedmé minutě - Opava 5, Nymburk jeden.

 

Druhá čtvrtina změnu nepřinesla a dopadla smírně 20:20. Jenže na začátku domácí nejprve v 11.minutě navýšili náskok na 13 bodů a po další minutě a půl už na 15 bodů (33:18). Na vině bylo několik útočných doskoků Opavy, která v sice po delší době, ale většinu útoků dovedla do bodového konce. Přišel pochopitelně další time out a po něm zvýšená snaha v obraně i útoku. Po dvou trojkách Allena se nám podařilo umazat z náskoku skoro všechno, zůstal rozdíl jen jednoho koše (36:34). Poslední krok se však nepodařilo udělat, Holt trojku nedal. Naopak Šiřina se Zbránkem ano a náskok domácích se zase vyhoupl na deset bodů.

 

Po přestávce jsme se trochu rozstříleli i my, dali jsme několik trojek a znovu jsme se dotahovali. Maximum bylo šest bodů. Jenže domácí vždy v důležitou chvíli zareagovali trojkou. Třetí čtvrtinu jsme sice vyhráli, ale jen o bod, což na nějaký zisk většího sebevědomí nebo zatlačení domácích do pasivity nestačilo. Už jsme sice měli na svém kontě pět trojek, které nám pomohly držet s domácími krok, ale Opava měla nástřel z perimetru 12, což bylo při stejné úspěšnosti střelby z pole rozhodující prvek. Stejně tak jako vedení v počtu doskočených míčů a 15 bodů z druhé šance po útočném doskoku.    

 

Ve 32.minutě jsme prohrávali opět o dvanáct bodů (73:61). Prapor odporu pozvedl Petr Benda jak na útočné polovině, tak pěkným blokem. Dokázali jsme ubránit 24 sekund postupného útoku, ale snižování náskoku Opavy nebylo tak rychlé, jak bychom si přáli. Necelých pět minut před koncem jsme ztráceli čtyři body (73:69) a po dvou minutách po skvělé akci - Welsch - Benda - Hall posledně jmenovaný efektně zakončil na 75:73. Jenže místo kroku k převzetí iniciativy přišel koš s faulem Bujnocha a s krátícím se časem se zvyšovala intenzita fandění domácích diváků.

 

V důležitém závěru jsme se dopustili dvou ztrát. Nejprve špatně dribloval Allen a potom podklouzl Welsch a míč mu sebraly kroky. Ani Opava nehrála bez chyb, při vyhazování přišla o míč. V poslední minutě snížil Holt jednou šestkou na 78:76. Útok Opavy skončil minelou Cveka a po útočném doskoku vyslal Howard Jirku Welsche do rychlého protiútoku. Jakub Šiřina se však stačil vrátit a Jirku zblokoval. Nezbývalo nic jiného než faulovat. Bohužel míče se držel výborný šestkař Jakub Šiřina. Po druhém proměněném trestném hodu 1,2 sekundy před koncem bylo jasné, že by pomohl jen zázrak - trojka s faulem. Trojku jsme vystřelili - nedali a faul při střeleckém pokusu nebyl.

 

Díky prohranému utkání jsme si „zajistili“ další zápas doma. Hrát se bude ve středu 10.května od 18:30 ve Sportovním centru. O to, jestli se budeme muset ještě vrátit do Opavy, se bude hrát zítra ve čtvrtém semifinále opět od 16:00 hodin.     

 

Body: Šiřina 18 (trojky 11/4), Klečka 15 (58 doskoků) Zbránek 14, Cvek 12, Bujnoch 10, Dragoun 6, Kouřil 3, Kvapil 2 - Allen 18 (5 asistencí), Sant-Roos 16, Benda 140 (7 doskoků), Welsch a Hall 9, Lawrence 6, Hruban a Holt 3, Kříž 2, střelba za 2 body: 32/13:34/22, trojky: 35/13:29/5, TH: 21/15:24/17, doskoky: 40:33, asistence 17:14, ztráty: 16:12, zisky: 4:10, fauly: 19:22, čtvrtiny: 24:16, 20:20, 24:25, 12:15

 
 
 
 
vloženo: 07.05.2017 02:26 / přečteno: 8359x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.