POSLEDNÍ ČTVRTINOU K VÝHŘE

POSLEDNÍ ČTVRTINOU K VÝHŘE

Nedělní zápas v Opavě přinesl opět dramatickou bitvu, ve které jsme nakonec díky lépe zvládnuté čtvrté čtvrtině zvítězili 79:66 a do pátého zápasu ve středu v Nymburce jdeme vedením 3:1 na zápasy.

V tomto zápase jsme byli po většinu času ve vedení, rozdíl se však po drtivou část utkání pohyboval pouze do deseti bodů. Oproti sobotnímu zápasu jsme zlepšili doskakování, především útočné, kde jsme získali o deset doskoků více než náš soupeř. Ze druhé šance, tedy po útočném doskoku, jsme nakonec nastříleli o deset bodů více než domácí. Častější držení míče také pochopitelně vysilovalo obranu Opavy a úbytek fyzických sil může stát za skóre poslední čtvrtiny 9:21.

 

O větší aktivitě našich hráčů v útoku svědčí rovněž dvě další statistiky. Jednak je to patnáct bodů z rychlého protiútoku, které jsme nastříleli v zápase a dvojnásobný počet trestných hodů, které jsme dostali k dispozici. Střelecké statistiky jsou už podobné, kromě počtu střel, jež však odpovídají našemu vyššímu počtu útočných doskoků. Zvláštní úlohu měly v zápase úspěšné trojkové střely. Pokud jeden z týmů bodově druhému utíkal nebo naopak dotahoval, vždy se to toho zapojily úspěšné trojky.

 

Brzy po začátku utkání jsme si vybudovali sedmibodové vedení. Naše dravější obrana nesla své ovoce, trojku přidali Allen a Hruban. Domácím se z perimetru zpočátku nedařilo tolik jako v sobotním zápase. Přesto se ještě v průběhu první čtvrtiny do utkání vrátili a rozdíl ve skóre se pohyboval jen kolem dvou až čtyř bodů.  

 

Na úvod druhé čtvrtiny jsme poprvé utekli do rozdílu deseti bodů. Jednu trojku dal Holt a druhou Hruban. Vedli jsme 31:21 a psal se konec 14.minuty. Trojka Bujnocha, Šiřiny a Kouřila dostaly do vedení zase na chvíli domácí (34:33). Smeč a dvě šestky Sant-Roose skóre otočily a buzzer beater za tři body Bryona Allena znamenal naše vedení 40:34. Na více než polovině bodů Opavy měli svůj podpis oba rozehrávači Kouřil (12) a Šiřina (8), Bujnoch přidal 7. Na naší straně byl střeleckým lídrem Allen (12) a devět bodů přihodil Hruban. Při stejném počtu trojek 5:5 při podobném počtu pokusů i velice blízkém počtu dvoubodových střel a úspěšných pokusů, tvořily rozdíl body z čáry trestných hodů. My jsme házeli tucet trestných hodů, minuli jsme jeden, Opava byla na šestkách jen pětkrát a neproměnila dvě. Bodový rozdíl byl 8 bodů.

 

Po prvním koši Bendy jsme vedli o osm bodů, ale třech minutách jsme prohrávali 46:48. Opět za tím stály dvě trojky domácích. Po Šiřinově trojce, třetí Opavy během prvních čtyř minut druhého poločasu, jsme prohrávali 44:49 a do vedení jsme se dostali až v poslední minutě třetí čtvrtiny, ale jen o bod.

 

Rozhodující poslední desetiminutovka byla ve znamení útočných doskoků. I více než minutu jsme dobývali domácí koš a kdybychom se lépe trefovali, mohl být rozdíl ještě markantnější. Když jsme útok podpořili třemi trojkami, dostali jsme se poprvé v zápase do více než desetibodového rozdílu (75:64), který jsme si už pohlídali do konce utkání.

 

Body: Kouřil a Šiřina 14, Bujnoch 12, Kvapil 7, Zbránek a Blažek 6, Cvek 3, Klečka a Dragoun 2 - Hruban 21, Allen 15, Sant-Roos 13, Lawrence 12, Benda 11, Holt 5, Peterka 2, střelba z 2 body: 30/15:36/20, trojky: 27/10:32/8, TH: 8/6:17/15, doskoky: 25:39, asistence: 13:14, ztráty: 16:13, fauly: 24:17, čtvrtiny: 18:22, 16:18, 23:18, 9:21

 
 
 
 
vloženo: 08.05.2017 06:46 / přečteno: 7866x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.