V.HRUBAN - VYCHÁZKOVÝ ZÁPAS

V.HRUBAN - VYCHÁZKOVÝ ZÁPAS

Po druhém semifinále s Opavou jsme si chvilku povídali s druhým nejproduktivnějším hráčem Vojtou Hrubanem a nejintenzivnějším střelcem Matějem Svobodou, který na 8 bodů potřeboval jen 11 minut.

Vojta Hruban si v zápase připsal 14 bodů, osm doskoků, 3 asistence, 1 blok a po dvou ztrátách a dvou ziscích. Za to všechno nasbíral 21 valorizačních bodů, nejvíce ze všech hráčů zápasu. 

 
Jak bys, Vojto, charakterizoval dnešní utkání?

Dnes to byl zápas, který bych nazval „vycházkový“. Opava nezačala dobře, netrefila pár střel, my jsme naopak přišli s rychlými protiútoky, dávali jsme jednoduché koše a náskok se hrozně rychle natáhl. Vlastně se dohrávalo od nějaké osmé minuty. Od té doby se zápas hodně táhl…

 

Ale vy jste si ho udělali docela hezký – smeče, pěkné akce, hodně bodů….

To je pravda, za našeho pohledu to nebylo tak špatné… Z pohledu Opavy to musel být strašlivý zápas. Byl jsem v téhle kůže už párkrát a můžu říct, že jsem skoro s Opavou soucítil. Není to tak dávno, co jsem tady prohrával taky o šedesát (úsměv).

 
V čem byl největší rozdíl od úterního zápasu?

Opava dala ve středu jen zlomek trojek při stejném počtu střel. Střelbou z dálky si vůbec nepomohli, a proto jsme je udrželi na jedenapadesáti bodech. Každá nedaná střela je srážela níž a níž.  

 

Čekalo se, že se ve druhém zápase proberou a budou alespoň lépe bránit. Byla jejich obrana tak špatná nebo jsme hráli tak dobře?

My jsme nehráli špatně. Dokázali jsme si podávat balón, byli jsme v pohodě. Na rozdíl od nich, na kterých bylo vidět, jak u dna jsou. Myslím, že už nabyli přesvědčení, že se zápasem neudělají vůbec nic, ať se budou jakkoliv snažit. To člověk hodně psychicky poznamená.

 

Trénovali jste dlouhé přihrávky přes celé hřiště, kterými jste ve středu několikrát počastovali svého soupeře?
Ne, ty se netrénují, to vyplyne ze hry. My jsme tým, který chce rychle běhat dopředu. Takové přihrávky třeba v Champions League by neměly šanci na úspěch.

 

Do jaké míry víte o tom, že tam daleko vpředu je nějaký spoluhráč?

Jak jsem říkal, snažíme se hrát rychle dopředu a víme, že kluci už budou na cestě. Úplně naslepo to být nemůže.

 

Matěj Svoboda

Matěj Svoboda nastoupil na palubovku na konci třetí čtvrtiny a strávil na ní 11,5 minuty. Za tu dobu pětkrát vystřelil, dal 8 bodů, jednou doskočil míč a jednu ztrátu vynahradil jednou asistencí. Den to byl pro Matěje hodně dlouhý. Kromě zápasu musel ještě v Ostravě zahájit druhé kolo zkoušek z dospělosti.

 

Dneska dopoledne v Ostravě maturitní test z češtiny a večer zápas v semifinále. Co je těžší?
Vzhledem k dnešnímu utkání byla těžší ta čeština (smích). Ale přiznám, že to nebylo dnes ráno jednoduché…

 
Cesta tě nepoznamenala?

Poznamenala, byl jsem hodně unavený. Vstával jsem v šest ráno, v osm jsem psal češtinu, pak jsem čekal ve škole, od dvanácti jsem psal angličtinu, v půl třetí mi jel vlak. V pět hodin na mě čekal Michal Hubálek v Kolíně na nádraží, jeli jsme hned na zápas, rozcvičení… no bylo to opravdu hektické. Jsem rád, že jsme dneska zápas stihl, když byla šance si v něm zahrát. Při basketu ze mě spadl ten dnešní stres. Myslím, že basket je nejlepší odreagování.

 
Jak se ti dnešní zápas hrálo?

Kromě únavy dobře. Opava se mi zdála dneska hodně odevzdaná. Věřím, že doma budou nebezpečnější a budou hrát úplně jinak.

 
Jak jsi spokojený se svým přínosem týmu?

Proměnil jsem tři střelby… když jsem na hřišti, snažím se dělat to, co nejlépe umím – střílet.

 
 
 
 
 
 
 
vloženo: 04.05.2017 17:28 / přečteno: 7838x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.