ZBYTEČNĚ VYSOKÁ PROHRA

ZBYTEČNĚ VYSOKÁ PROHRA

V Itálii se nám bohužel nepodařilo vynahradit špatnou střelbu z pole výborným útočným doskokem, a byť jsme ještě v poslední čtvrtině ztráceli jednociferný počet bodů, ztráty v konci zápasu nás o nadějný rozdíl připravily. Avellino - Nymburk 80:63.

Italské koše nám v první čtvrtině vůbec nesvědčily. Dokázaly přijmout jen šest míčů z jedenadvaceti střel, což je střelba pod 30 procenty. Dokonce jsme nedali ani jeden trestný hod, házeli jsme jen dva. Domácí na to byli střelecky mnohem lépe. Za dva body 7/7, trojky podobně jako my 1/4, trestné hody 6/9. My jsme se mohli opřít o útočné doskoky. Těch jsme měli 11, ovšem při procentu střelby je jasné, že to zase velká výhra nebyla. Už v první čtvrtině podával sebejistý výkon nejlepší střelec domácích Rich, který se podepsal téměř pod polovinu bodů svého týmu. Jednak si dokázal výborně vytvořit střelecké pozice, ale také některé jeho pokusy by na stupnici zázračnosti zaujaly vysokou pozici. Po počátečním oťukávání se ve druhé polovině první čtvrtiny bodově odpoutali domácí. Využili dvou našich ztrát, jednak přešlapu boční lajny a nahrávky přímo do rukou soupeře, a když Vyoral fauloval hráče na trojce (pamatujete z Bonnu?), Avellino vedlo už 21:12 a devítibodovým rozdílem skončilo i první hrací období.
 

První čtyři body patřily nám a škoda, že se pak ještě Rayovi nepovedlo dokončit bodově nájezd do koše. Tři minuty po začátku druhé čtvrtiny jsme prohrávali o deset, stav byl 28:18. Na naší straně odpovídal po útočném doskoku Martin Kříž a pak kontakt Martina Kříže a pivota Ndiaye při souběžné snaze o doskok posoudili rozhodčí jako faul. Mohutný pivot dal jen jednu šestku, ale druhou doskočil Leunen a dvoubodově dopíchl míč do koše (31:20) a po útočném faulu Petra Bendy, přišel další koš domácích. To už bylo potřeba svolat hráče k poradě. Z následného poloprotiútoku zvedl Vojta trojku a rozdíl byl znovu deset (33:23). Po jedné šestce Riche přišel čtyřbodový útok Lawrence, který nejprve proměnil nájezd, při kterém byl faulován. Trestný hod sice neproměnil, ale míč jsme doskočili a Geno byl znovu při střelbě faulován a tentokrát obě šestky propadly obroučkou. Rich znovu zaúřadoval, ale povedenou akci předvedla dvojice Hruban - Peterka. A minutu před koncem prvního poločasu se za tři trefil Vyoral, když před tím útok Avellina zastavila naše výborná obrana. Dostali jsme se do čtyřbodového kontaktu (38:34). Ale dva koše domácích brzo plamínek naděje udusily. Poslední koš prvního poločasu dal čtyři sekundy před koncem poločasu Geno, když si takticky došel pro faul. A mohli jsme dát klidně ještě jeden koš, ale rozhodčí si nevšimli, že domácí hráč po vyhazování zpod koše díky našemu tlaku přešlápl koncovou čáru. Marně to reklamoval Michal Hubálek u rozhodčích.

 

Za první poločas jsme měli o deset střel více, jenže také o čtvrtinu horší procento střelby a také v počtu střílených trestných hodů na tom byli domácí o 7 lépe. Nepomohlo ani 13 útočných doskoků proti třem Avellina.

 

Druhý poločas odpálil trojkou Filloy a pak se pohyboval náskok domácích kolem desítky poměrně dlouhou dobu. K vidění byly pěkné individuální akce, jako smečovaný koš Riche, nebo když Geno odpálil dynamit v prvním kroku svého úniku na koš a pak už jeho obránce jen mohl sledovat desítku na zádech našeho rozehrávače jak uhání po dálnici směrem na koš (53:45). Škoda, že po ztrátě Avellina trefil Geno míč z trojky jen do přední obroučky. Pozici měl dobrou. Nakonec se to po chvíli povedlo Bohačíkovi, který po útočném doskoku vydribloval za oblouk a upravil na 53:48. Právě probíhala 27. minuta. Jenže poslední tři minuty jsme prohráli 8:2, když se neujaly tři trojky a dopustili jsme se dvou ztrát - 61:48. Výborný crossover Lawerence a následný dvojtakt byl ovšem také ke koukání, stejně jako před tím alley-oop dvojice Leunen - Ndiaye. Ve třetí čtvrtině se odmlčel Rich, dal jen dva body, jenže jeho roli částečně zastal Filloy. Na naší straně se skoro o polovinu bodů postaral Lawrence.

 

Možná i to byl důvod, proč dostal náš rozehrávač do poslední čtvrtiny osobního strážce D’Ercoleho. Ten se snažil Gena odříznout od míče, ale nepovedlo se to úplně a dvě spolupráce s podkošovými hráči Bendou a Peterkou přinesla další naše body. Na 61:52 upravil Petr Benda dunkem. I přes nesportovní faul (?) Bohačíka na Riche se za tři minuty pohnulo skóre o jeden a jeden bod. Pak nakopl vrtuli Kendrick Ray a od obranného doskoku až ke koši protivníka nikomu míč nepůjčil - 62:55. Domácí ale znovu odskočili přes desítku (66:55). Po našem time outu dodal naději Vojta Hruban trojkou. Jenže pak přišly dvě ztráty. I když jsme jich v zápasu mnoho neudělali, tyhle byly osudné. Wells monster dunkem a poté trojkou vrátil svůj tým do klidu. Pak opět Vojta vytáhl svou trojkovou opakovačku (dnes trojky 6/5) - 71:61. Avellino hned kontrovalo a pak opět po naší ztrátě při vyhazování dokončilo rychlý protiútok na 75:61. Díky nepovedenému závěru se domácí mohli radovat ještě více. Kromě výhry si do odvety odnášejí i sedmnáctibodový náskok.

 

Body: Rich 23, Wells 19, Filloy 16, Scrubb 7, Ortner 6, Ndiaye 5, Leunen 4 - Hruban 18, Lawrence 12, Ray 10, Peterka 7, Benda 5, Bohačík 4, Vyoral 3, Kříž a Diggs 2, střelba za 2 body: 37/24:40/16, trojky: 18/6:24/7, TH: 22/14:15/10, doskoky: 31:40 (útočné: 6:17), fauly: 19:14, ztráty: 9:12, čtvrtiny: 23:14, 19:22, 19:14, 19:13.

 
vloženo: 09.11.2017 00:41 / přečteno: 7777x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.